Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

System Honda Connect (+) - APLIKACJE i poprawa funkcjonalności

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Witam.
    Jak w ponizszej instrukcji:
    UWAGA: update Honda App Center usuwa możliwość instalacji aplikacji w poniżej opisany sposób! Należy jej NIE wykonywać lub koniecznie wgrać aplikację Honda Permissions PRZED update Honda App Center; aby móc to potem "naprawić" - patrz niżej

1. Co zrobić jesli sie pospieszylem, i zaktualizowalem HondaAppCenter? Czy moge ją przywrocić do starszej wersji, ktora umozliwi wgrywanie aplikacji?
    2 o co chodzi, z ustawianie uprawnien aplikacji?
    3. I w koncu, po co musze wgrywać Honda Permission app?
    Bardzo mi zalezy zeby miec aplikacje radi internetowego RMF FM bo mieszkam za granica a lubie go sluchac w aucie.
    Od 3 dni proboje ją zainstalować, ale juz sie poddalem
    Mam androida 4.0.4 i Main Soft :31.00.cf

Jestem totalnym laikiem w temacie, to moja pierwsza Honda i czytam mnostwo watkow, ze juz sie pogubilem. Wogole to moj pierwszy wpis na jakimkolwiek forum, wiec jesli jestem w niewlasciwym miejscu na zadanie takiego pytania, to prosze o drogowskaz
    Dziekuje z gory i licze na wyrozumialość

Comment

• cześć, mam pytanko, chciałbym ogarnąć connecta w civic żeby podgrać jakieś apki itp. powiedz czy jak zrobię reset do fabrycznych to stracę mapy w navi garmin? mam obecnie najnowsze i nie wiem co będzie jak zrobię reset?

Comment

• Ja zrobiłem reset i mapy zostaja. Zrobilem tez downgrade systemu z rc8 do rc6 i tez mapy zostaly. Wgralem sobie honda permision i udalo sie zainstalowac yanosika i waze oraz inne aplikacje. Problem mam taki ze ani yanosik ani waze nie chca sie laczyc z internetem pomimo ze mam net z telefonu i przegladarka internetowa chodzi w Honda Connect.
        Wie ktos w czym moze tkwic problem?

Comment

• Zamieszczone przez zywiec515 Zobacz posta
          Ja zrobiłem reset i mapy zostaja. Zrobilem tez downgrade systemu z rc8 do rc6 i tez mapy zostaly. Wgralem sobie honda permision i udalo sie zainstalowac yanosika i waze oraz inne aplikacje. Problem mam taki ze ani yanosik ani waze nie chca sie laczyc z internetem pomimo ze mam net z telefonu i przegladarka internetowa chodzi w Honda Connect.
          Wie ktos w czym moze tkwic problem?
          Yanosik nie chce chodzić. Idę klikać może za którymś razem pójdzie. Jak pójdzie to dam znak

Comment

• Hej. Drodzy forumowicze, walczę z aplikacją Google maps w wersji 8.0.0, natomiast nie mam dźwięku poleceń głosowych, ustawienia permission tak jak w 1 poście, natomiast AppType mam do wyboru tylko OTHER, a nie tak jak zostało to pokazane w 1 poście czyli OTHER_2. Czy ktoś podpowie w czym problem?

Comment

• Witam,
              mam Honde z 2016 roku, 3 lata temu wgralem sobie rozne aplikacje, ktore juz wtedy nie dzialaly (youtube) i temat zostawilem do teraz. Jest obecnie mozliwosc, ze mozna wgrac youtube? badz google maps? badz inne aplikacje. ktore sa warte polecenia?
              Chyba, ze sie juz nie oplaca, to chetnie wyslucham rady jakie radio mozna kupic, aby bylo kompatybilne z tylna kamera samochodu.
              Pozdrawiam

Comment

• Jak uzyskać nazwę procesu Power Ampa wgranego do Hondy Connect+ ?

Potrzebne mi to jest do Hondy Permission którą również wgrałem po zmianie oprogramowania z sukcesem wg wskazówek z CM Droid.Mam wreszcie po około półrocznym przeszukiwaniu tego forum możliwość wgrywania aplikacji lecz nie wiem jak uzyskać nazwy procesów do SKY Tube,Power Amp,

Comment

• Szukam starego dzialajacego yanosika. Wiekszosc jest od androida 5.0 a te starsze ktore mialem to tylko jeden sie zainstalowal. Co najsmieszniejsze po instalacji wyskakiwal error w czasie uruchamiania. Nie chccial sie uruchomic mimo dluzsego czekania.

PLS ktos podrzuci linka do dzialajacej wersji yanosika na connect+

Comment

• Siemka mam pytanie czy montował ktoś connecta z plusem u siebie zamiast tego bez plusa bo mam okazje tanio kupić i myśle czy dało by się zamienić tego bez plusa na plusa czy był by problem z kablami bo gościu w Aso mi gada ze trzeba wiązkę z antena gps zmienić bo bez plusa nie ma gps

Comment

• Nie widzę sensu w takiej wymianie - poza napędem CD i nawigacją Garmina niczym się nie różni. Darmowe aktualizacje od Garmina są na 5 lat od produkcji, więc musiałbyś płacić - ja próbowałem wgrywać nieoficjalne mapy, np stąd https://wiki.openstreetmap.org/wiki/...armin/Download i nie udało mi się (jeszcze spróbuję z innym pendrivem).
                      Wg mnie lepiej "tanio kupić" jakieś radio retrofita z Ali/Alle - jednak tu też będzie w jakimś stopniu "problem z kablami" - podłączenie audio, kamery, CAN

Comment

• Koledzy, proszę o pomoc. W kompendium z początku tego wątku jest opis, jak wyłączyć opcję VSP Error, co umożliwia korzystanie z apek podczas jazdy. Niestety mimo skutecznego wyłączenia tej funkcji, po ponownym uruchomieniu auta opcja znowu jest włączana i konieczne jest jej ponowne wyłączanie zgodnie z opisem. To jest bardzo uciążliwe. Czy zna ktoś z Was rozwiązanie tego problemu? Dzięki.

Comment

• W ten sposob niczego nie rozwiazesz. Przeczytaj reszte. Jest wszystko napisane jak.

Tak czy owak, Przez 7 lat zmienilo sie tyle, ze w zasadzie jak Cie interesuje cokolwiek poza radiem FM, po prostu wymien Connecta na chinczyka z Androidem, bo tamten do niczego innego juz sie nie nadaje... szkoda tracic na niegi czas i nerwy.
                          Last edited by Alix; 21-04-2023, 15:15.
                          ............................C I V I C
                          .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                          . .
                          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Witam. Kolega gr0mitss w sąsiednim wątku "Dziełanie systemu Honda Conect(+) w poscie 2419 zamieścił link do apki OpenDroid chyba angielskiego forum. Apka pozwala połączyć telefon z androidem ( wty wypadku moim) ale przestaje działać po ruszeniu z miejsca . Nie udało mi się znależć co należy wpisać w H Permisson. Może ktoś dotarł do tego.
                            Będę wdzięczny za pomoc.

Comment

• Juz znalazłem

Comment

• Witam,
                                Chciałbym wgrać Android Auto do swojej Hondy. W tym celu sprawdziłem w menu serwisowym wersję oprogramowania. Czy na podstawie tych danych można określić która wersja softu jest wgrana (RC6, RC8)? W jaki sposób można to określić? Szukałem tych informacji na tym forum i na XDA, jednak nigdzie nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi.
                                Jeśli mam wersję RC8, to gdzie znajdę pliki, które będą mi potrzebne do downgrade'u? Z góry dzięki za pomoc.

348361859_621107726649265_1688738530944312847_n.jpg348362348_3151968945103096_5529917345520476427_n.jpg

Comment

Working...
                                X