Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

System Honda Connect (+) - APLIKACJE i poprawa funkcjonalności

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Rozumiem, że nadal najlepsza wersja RC to 6.1?

W ogóle męczę się również z aktualizacją map w Garminie, czy ktoś opanował temat?
    Po podłączeniu do Garmin Express mam wersję 3.33 (Europe 2016.0) i twierdzi, że mam aktualne...
    Obecnie najnowsze na Europę to bodajże 2021.10, więc trochę jest to do tyłu.

Comment

• Przepraszam, że się wtrącę. Mam Jazza z lutego 2016. Kupiony w Niemczech, z wersją oprogramowania 3.
      W sobotę ostatnią zrobiłem aktualizację do wersji 4.
      Po twardym resecie, bez żadnej magii, wgrało się Google Maps 8.1.1. Po polsku. Działa stabilnie, ściąga dane z netu (router na stałe wpięty), pokazuje płynność ruchu, nie można się zalogować (nie zamierzam), brak sterowania głosem (póki co, nie grzebię).
      Dziś zainstalowałem Yanosika z paczki znalezionej (tu albo na xda) do CRV2016v3 (wielkość 98277393 bajty)-działa bez żadnego problem, sczytuje GPS, logowanie normalne.
      Nie instalowałem żadnych dodatkowych składników systemu.
      Tak więc da się z tym jeździć na tak starym Androidzie.
      Wczoraj byłem na czyszczeniu klimy, gość w ASO po raz kolejny mi powiedział, że jak mam "ukrytego" Garmina to znaczy, że sobie takiego kupiłem i oni mi nie wyciągną nawigacji na pulpit. Stąd wykorzystywanie Yanosika i Gugli.

Comment

• Witam,

znalazłem działającego YouTuba w postaci NewPipeLegacy

nazwa paczki: org.schabi.newpipelegacy

Comment

• Witam raz jeszcze,

udało mi się po raz kolejny znaleźć w pełni supportowanego YouTuba na nasz Honda Connect+, w którym siedzi android 4.0.4.

Jest to SkyTube Extra: https://skytube-app.com - SkyTube-Extra-2.978.apk (pamiętać, aby zmienić nazwę pliku na HondaAppCenter_A1)

Apka działa bardzo płynnie i jestem z niej bardzo zadowolony niż z tej co wcześniej dawałem

Nazwa paczki do Honda Permissions: free.rm.skytube.extra
          AuthType: THIRD_PARTY, AppType: MULTIMIDIA, VideoOut OFF, SoundOut ON, LastMode ON

Pozdrawiam
          Last edited by nydas3k; 13-09-2021, 22:38.

Comment

• Cześć, czy ktoś ma na HC działającego TuneIN i może sie podzielić detalami: jaka wersja i co wpisać w konfiguracji?

Comment

• Witam,
              potwierdzam działanie

Comment

• Potrzebuję w miarę dobrze działającej nawigacji.
                Szukałem w internecie i udało mi się pobrać janosika ale cały czas wywala błędy, mocno muli, zapętla komunikaty głosowe...
                Może ktoś ma upchane na dysku .apk, które działa w miarę stabilnie i byłby wstanie udostępnić.
                A drugie pytanie, skąd mogę pobrać update RC6.1?

Comment

• Spróbuj ta wersję https://android-apk.org/pl.neptis.ya...amera-2.8.1.3/
                  Moja Honda
                  https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• Cześć, w ciągu ostatniego miesiąca, może dwóch przestał mi działać Waze. Miałem wersję 3.9.9 i dobrze działała przez dwa lata. Ostatnio przestała się łączyć z serwerem. Internet mam podłączony, inne aplikacje działają. Próbowałem paru rozwiązań, nic nie pomogło. Wyczyściłem dane aplikacji, przeinstalowałem Waze. Nic.
                    Zainstalowałem wersję 4.28.0.1 i ta działa, ale tak jak pisano wcześniej, wiesza się przy próbie oznaczenia/wysłania zgłoszenia. Wolałbym wrócić do 3.9.9. Czy ktoś ma jakiś pomysł jak to rozwiązać? Czy ktoś próbował inne wesrsje Waze pomiędzy 3.9.9 a 4.28.0.1 ? Może jakaś dobrze działa ?
                    Dodam, że yanosik nie przypadł mi do gustu, strasznie się muli, a GM w tej działającej wersji to już ostateczność.

IMG_20211203_144630.jpgIMG_20211203_214646.jpg
                    Last edited by jaro76; 05-12-2021, 12:11.
                    -------------------------------------------------------------------------------------
                    civic VI 1.4 1996 > civic hatchback VIII 1.8 2011 > civic tourer IX 1.8 2016

Comment

• Hej potrzebuje tej słynnej "update matrix" aby upewnić się co wersji softu do pobrania no i oczywiście linka tego softu.
                      Ma ktoś jakieś działającą wersję aby zrobić downgrade z RC8 do RC6.1 dla kodu HC+ 6VC9?

Comment

• WItam,

Wiele jest napisane o Honda Connect i instalacji apek na niej. Niestety instucji jest kilka stad pytanie do praktyków tego ćwiczenia: która jest akrualna?

ja znalazłem dwie:
                        Seleção de aplicativos para centrais multimídia Android.

Jest sporo opisów też na tym forum.

Czy ktoś kto to wykonał aby opcja „instaluj” była aktywna może podowiedzieć jak to zrobic dziś?
                        Może jest nowszy, inny sposób albo nie ma żadnego

Dzieki za info,
                        Szymi

Comment

• druga: https://www.youtube.com/watch?v=-tOx-rTOK0A

Comment

• U mnie to samo niestety wygląda jakby waze 3.* porzuciło wreszcie wsparcie dla Androida 4

Comment

• Cześć, jest ktoś kto dałby rade zrobić downgrade firmware honda connect tak aby dało się wgrywać apki przez HondaAppCenter? Nieopatrznie zaktualizowałem sobie firmware w serwisie a teraz chciałbym skorzystać z tej luki która była dostępna
                              Jestem z Krakowa.

A może lepiej od razu kupić coś takiego i zamontować:

Tam jest android 10 itd, podłączał ktoś coś takiego?

Comment

• Lepiej zamontować chinola - jeśli faktycznie zamierzasz korzystać ze wszystkich dobrodziejstw, jakie oferuje infotainment oparty na Androidzie.

To co aktualnie oferuje fabryczny system Civika IX to rzeźba, niepewność i wieczne kombinowanie (która wersja jakiejś appki działa a która już nie itd.) a i tak nie osiagniesz nawet połowy pełnej funkcjonalności stacji opartej na współczesnej wersji Androida.
                                Oczywiście pozostaje kwestia jakości samego sprzętu made in PRC. Tutaj trzeba już szukać opinii jak to się sprawuje w dłuższym okresie.

Comment

Working...
                                X