Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czy NaviExpert działa?

Comment

• jaka jest najnowsza wersia garmina? 3.33?

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
      MOJA HONDA http://www.autowcentrum.pl/samochod/1999836993/

Comment

• Zamieszczone przez Krokiew Zobacz posta
        jaka jest najnowsza wersia garmina? 3.33?
        Przy RC7 miałem 3.38, przy instalacji RC8 Garmin aktualizuje się do wersji 3.45 (warunek aktualizacji to factory reset na końcu instalacji RC8, czyli utrata Honda Permissions, aczkolwiek można potem zrobić downgrade do RC6.1, Garmin zostaje 3.45, nie robić factory reset, zainstalować Honda Permissions i wrócić do RC8 oczywiście też już bez factory reset).

Comment

• Witam.

Na ostatnim przeglądzie w ASO w moim Civicu IX dokonali mi aktualizacji systemu, co spowodowało, że teraz mam zablokowaną możliwość wgrywania dodatkowych APK. Poprzednio miałem wersję kompilacji zaczynającą się od cyfr 09 a teraz mam wersję 10.
          Może ktoś wie czy można, a jeśli tak to w jaki sposób przywrócić poprzednią wersję systemu ?

Comment

• Kilka uwag po prawie 2 tygodniach kontaktu z HC+. Jeśli ktoś chciałby wybierać wersja auta dlatego, że w/w system posiada to zdecydowanie (przynajmniej dzisiaj) nie warto. Taniej i lepiej będzie zainwestować w tablet i uchwyt. Miało być pięknie – Android, mocny procesor, fajny ekran … i wszystko to jest tylko: - Android w archaicznej wersji 4.0.4 może będzie aktualizacja ale na razie to chyba nie ma po co aktualizować - procesor Nvidia Tegra 3 jest i coś tam sobie robi - poza tym mamy

Kilka uwag po prawie 2 tygodniach kontaktu z HC+. Jeśli ktoś chciałby wybierać wersja auta dlatego, że w/w system posiada to zdecydowanie (przynajmniej dzisiaj) nie warto. Taniej i lepiej będzie zainwestować w tablet i uchwyt. Miało być pięknie – Android, mocny procesor, fajny ekran … i wszystko to jest tylko: - Android w archaicznej wersji 4.0.4 może będzie aktualizacja ale na razie to chyba nie ma po co aktualizować - procesor Nvidia Tegra 3 jest i coś tam sobie robi - poza tym mamy

Tutaj masz wszystko pt. zrób to sam.
            MOJA HONDA http://www.autowcentrum.pl/samochod/1999836993/

Comment

• Super. Dzięki za te informację, ale z tego co zrozumiałem, musiałby zrobić to jakiś fachowiec, żeby do końca nie namieszać w systemie Conecta.

Comment

• Witam.
                Czy ktoś może mi konkretnie podpowiedzieć jak przeprowadzić downgrade z nr kompilacji 10.096.00.1123 na poprzednią wersję 09.08C.00.1123 ?

Z góry dziękuję

Comment

• Zamieszczone przez Cyrus Zobacz posta
                  Witam.
                  Czy ktoś może mi konkretnie podpowiedzieć jak przeprowadzić downgrade z nr kompilacji 10.096.00.1123 na poprzednią wersję 09.08C.00.1123 ?

Z góry dziękuję
                  Procedura downgrade opisana jest tutaj:

Kilka uwag po prawie 2 tygodniach kontaktu z HC+. Jeśli ktoś chciałby wybierać wersja auta dlatego, że w/w system posiada to zdecydowanie (przynajmniej dzisiaj) nie warto. Taniej i lepiej będzie zainwestować w tablet i uchwyt. Miało być pięknie – Android, mocny procesor, fajny ekran … i wszystko to jest tylko: - Android w archaicznej wersji 4.0.4 może będzie aktualizacja ale na razie to chyba nie ma po co aktualizować - procesor Nvidia Tegra 3 jest i coś tam sobie robi - poza tym mamy

djoaza użył co prawda słowa upgrade, ale chodzi o downgrade

Potrzebny plik w przypadku downgrade do RC6.1 (ostatnia pozwalająca na instalację Honda Permissions) ma nazwę ADA_usbdl_V0E094001123_sec_14ada.zip (patrząc po numerach kompilacji, jakie wymieniłeś, ten powinien być odpowiedni dla Twojego Connecta), co jakiś czas ktoś go wrzuca, w tym temacie też był parę razy linkowany.

Comment

• Ale nie mogę nigdzie znaleźć, jak zrobić downgrade do poprzedniej wersji którą miałem 09.08C.00.1123 (chyba RC7).

Comment

• Przepraszam, ale dłużej nie mogę....przeczytaj forum i tematy podesłane, tu wszystko jest, serio. Nie wyręczaj się, nie proś o dubel. Trochę zaangażowania, to Twoje auto. Nikogo innego.

Comment

• Owszem o zmianie na wersję 0E.094.00.1123 już wcześniej czytałem, ale niestety nic nie znalazłem na forach o downgrade z kompilacji 10.096.00.1123 na wersję 09.08C.00.1123

Comment

Owszem o zmianie na wersję 0E.094.00.1123 już wcześniej czytałem, ale niestety nic nie znalazłem na forach o downgrade z kompilacji 10.096.00.1123 na wersję 09.08C.00.1123
                          A mógłbyś powiedzieć, co chcesz uzyskać schodząc do tej wersji 09.xx, czego nie da Ci wersja 0E.xx czyli RC6.1? (nie wiem dokładnie jakie to RC ten nr 09.xx, ale wszystko wskazuje, że niższe niż RC6.1; na pewno nie jest to RC7)

Comment

• Wszystkie APK które miałem wgrane w wersji 09... ładnie mi działały. Nie jestem pewien, czy tak samo będzie mi hulać jeśli zejdę do wersji niższej tj. 0E.094.00.1123

Comment

Wszystkie APK które miałem wgrane w wersji 09... ładnie mi działały. Nie jestem pewien, czy tak samo będzie mi hulać jeśli zejdę do wersji niższej tj. 0E.094.00.1123
                              OK, dalej nie drążę, zwrócę tylko uwagę jeszcze raz, że upierając się przy wersji 09.xx, chcesz właśnie zejść do wersji niższej niż 0E.xx

Comment

• Witam.
                                Na początku chcę bardzo podziękować za dotychczasowe podpowiedzi, które okazały się pomocne i liczę na kolejne.
                                Dzisiaj miałem trochę czasu i zrobiłem udany downgrade do wersji 0E.094.00.1123. Przez to mogę z powrotem dogrywać różne aplikacje

Jednak napotkałem na pewne problemy z ich działaniem oraz instalacją, mianowicie:
                                a) po uruchomieniu aplikacja Sygic od razu przestaje działać i pojawia się komunikat „Przepraszamy. Wystąpił błąd podczas pobierania zasobów z witryny Google Play” oraz w tle jest wyświetlony komunikat - „download failed because the resources could not be found”;

b) aplikacja Google Maps wer. 8.0.0. uruchamia się, mogę wybrać na mapie cele, ale przestaje działać w momencie, kiedy przechodzi w końcowy tryb prowadzenia i nawigacji – pojawia się komunikat, że „niestety aplikacja zostanie zatrzymana”;

c) nie mogę wgrać aplikacji Yanosik wer. 2.8.1.3, gdyż Connect podświetla przycisk na szaro. Z mojej oceny, to system chyba nie rozpoznaje nazwy aplikacji, ponieważ po odczytaniu apk z pendrive nie pojawia się logo Yanosika, tylko zielony robot androida.

Comment

Working...
                                X