Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Pytanie po co ? Ponad 3 lata bez folii, 85 kkm na blacie i zero rys...

Comment

• Czy da się u was odtwarzać filmy z telefonu (youtube lub w pamięci telefonu) na HC po podłączeniu przez bluetooth?
      Moja Hanka: http://www.civicforum.pl/showthread....AS-Connect-%29

Comment

• Tak po prostu? No co Ty... Jak wpinam swój telefon w USB to włącza mi się MirrorLink i po ptokach. Connect się łączy i łączy i łączy i łączy... Bez grzebniecia nie pójdą te rzeczy.

A sorki. Pytałeś o BT. Też się nie da. Muzyka leci ale filmy nie.

Comment

• No właśnie tak to u mnie działa i myślałem, że coś jest nie tak. Wydawało mi się, że kiedyś film się odtworzył i szukałem kombinacji z zaciągniętym ręcznym itp. Dzięki
          Moja Hanka: http://www.civicforum.pl/showthread....AS-Connect-%29

Comment

• Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
            Pytanie po co ? Ponad 3 lata bez folii, 85 kkm na blacie i zero rys...
            Poczytajcie mój wątek to dowiecie po co folia na wyświetlacz Ja jak najbardziej polecam stosowanie, gdybym ją miał wcześniej to zaoszczędziłbym trochę czasu

Comment

• Zamieszczone przez gr0mitss Zobacz posta
              Poczytajcie mój wątek to dowiecie po co folia na wyświetlacz Ja jak najbardziej polecam stosowanie, gdybym ją miał wcześniej to zaoszczędziłbym trochę czasu
              Czytać czytałem, sprawa dość stara, a jak się temat skończył to nie wiem .
              Generalnie dość dziwne, naprawili lub pokryli koszty wymiany?

Comment

• Szkoda była likwidowana w ramach ich ubezpieczenia - Connect był wymieniany na nowy egzemplarz, stary leży zabezpieczony w szafie i co raz częściej myślę o jego sprzedaniu o ile znaleźliby się chętni...

Comment

• Witam, czy jest możliwość przełączania usb między 1 a 2 i odtwarzania na zmianę z jednego albo drugiego pendriva, ewentualnie wie ktoś może jak to zrobić, bo próbowałem i nic,nie widzi drugiego, ktoś pisał,że przełaczyć na audio/usb/menu/usb change device lecz nic takiego mi nie pokazuje? pozdrawiam

Comment

• Zamieszczone przez buba Zobacz posta
                    Witam, czy jest możliwość przełączania usb między 1 a 2 i odtwarzania na zmianę z jednego albo drugiego pendriva, ewentualnie wie ktoś może jak to zrobić, bo próbowałem i nic,nie widzi drugiego, ktoś pisał,że przełaczyć na audio/usb/menu/usb change device lecz nic takiego mi nie pokazuje? pozdrawiam
                    Po Twoim opisie wnioskuję, że masz X gen., to jest dział IX gen.

Comment

• Zamieszczone przez abla Zobacz posta
                      Po Twoim opisie wnioskuję, że masz X gen., to jest dział IX gen.
                      Masz rację, przeniosłem temat do X

Comment

• Zamieszczone przez czterolistny Zobacz posta
                        Zamieszczone przez abla Zobacz posta
                        Nie jest to bezpieczne, w najlepszym wypadku po prostu nie pozwoli Ci zainstalować aktualizacji, w najgorszym uceglisz connecta.
                        Musisz dobrać odpowiedni soft do swojego modelu i ID Code, wg matrycy aktualizacji:
                        - matryca dla RC6.1: http://www.mediafire.com/file/lw0rdr..._SPEC.pdf/file
                        - matryca dla RC8: http://www.mediafire.com/file/3csa3c...X_LHD.pdf/file
                        ID Code masz na radiu w lewym dolnym rogu (jeśli masz wersję bez CD) lub po otwarciu tacki w lewym górnym rogu (jeśli masz wersję z CD).

Pliku do RC6.1 musisz poszukać w sieci (do downgrade potrzebujesz tylko plik z kolumny for TEGRA USB3 w matrycy)
                        Pliki RC8 masz tutaj: https://drive.google.com/drive/folde...y9DyuG4PISk35_
                        lub tutaj: http://www.mediafire.com/folder/9z1x5vaabn32v/RC8_FILES
                        Niestety poszukiwania plików z RC6.1 z końcówką kompilacji 0021 zakończyły się fiaskiem. Może z czasem się pojawi.
                        Coś się pojawiło, linki są w tym poście:

Hope someone can help. This year, Honda released the Honda Connect system in their cars, the system runs on the Ice Cream Sandwich 4.0.4 platform (yeah old I know) although it appears to be completely locked down, no Play store available! You...

Comment

• Panowie zainstalowałem nawigację MAPS ME, używam jej na smartfonie i spodobała mi się, pomijając kilka mankamentów, oparta jest na open street maps, i w zasadzie działa wszystko ok poza jednym, brak komunikatów głosowych gdyż aplikacja wymaga Google TTS. Zatem zainstalowałem Google TTS w wersji 3.9.11 i zdaje się, ze w opcjach androida mam możliwość wyboru komunikatów na własnie TTS, pobrało dodatkowo 30Mb. Jednak z poziomu Maps ME nadal widzę język angielski i nie mam możliwości zmiany na Polski.

Czy mógłby to ktoś przetestować?

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                            Yanosik u mnie dziala spokojnie bez uslug Google Play.
                            Alix, a udalo Ci się zalogować na swoje istniejące konto?
                            Próbuje wpisac swoje dane, zeby zachować historie ale wywala mi blad, ze brak połączenia z internetem a jestem podpiety w aucie do wifi :/

Comment

• Nie, jezdze bez konta. Yanosik w programie lojalnosciowym z ubezpieczalnia kontrolowal mi jak jade i ciagle upominal i szlag mnie trafil i funkcjonuje na nim bez konta. Nie bedzie mi podgladal ani mowil jak jezdzic. Nie przekraczam o wiecej niz 50 na miescie i wiecej niz 100 na trasie wiec bez przesady
                              ............................C I V I C
                              .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                              . .
                              Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Cześć. Od dwóch lat mam w swoim HC (co prawda mam CR-V ale podobno Connect jest ten sam) Google Maps i wszystko działało bez zarzutu do wczoraj. Od wczoraj przestała działać nawigacja w Google Maps. Po wyszukaniu celu i po wciśnięciu "Rozpocznij nawigację" okno mapy się zamyka i pojawia się okienko z błędem, że aplikacja mapy przestała działać.
                                Przywróciłem ustawienia fabryczne, zainstalowałem Honda Permission, mapy Googla i Yanosika, uzupełniłem ustawienia w permission wszystko ściągnąłem z cmdroid (mapy w wersji 8.1 i 8.4) ale nic nie pomogło. Yanosik działa tak jak działał. Mapy Google można przeglądać, wyszukiwać itd. ale jak się przejdzie do nawigacji to aplikacja mapy Google się zamyka z błędem.

Czy ma ktoś podobny problem?

Gdy mapy działały to przy przejściu do nawigacji za pierwszym razem pojawiało się okienko z informacją (już nie pamiętam dokładnie jaką ale chodziło chyba o konto google) ale wystarczyło kliknąć Ignoruj i działało dalej.
                                Czytałem że Google zawiesiło wsparcie dla Google Services dla Androida w wersji 4.0 (czyli ten co ma HC), może ma to związek mimo, że nie mam zainstalowanych Google Services (zresztą próbowałem zainstalować ale nic nie zmieniło), to może jakoś stara się łączyć z serwerami Google Services.

Comment

Working...
                                X