Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jedyna uwaga to robić to na uruchomionym silniku, albo dobrze naładowanym akumulatorze bo operacja potrafi trochę potrwać. Jeśli ktoś chcę mogę podrzucić plik.
    Last edited by djoaza; 06-06-2018, 17:45.

Comment

• Tutaj też ktoś ma rozwiązanie:
      Hope someone can help. This year, Honda released the Honda Connect system in their cars, the system runs on the Ice Cream Sandwich 4.0.4 platform (yeah old I know) although it appears to be completely locked down, no Play store available! You...

Comment

• Jak wyglądał u mnie upgrade z wersji 0F.095
        1. Pobrałem plik: https://drive.google.com/file/d/1dLn...ew?usp=sharing
        2. Następnie na sformatowany pendrive FAT32 wrzuciłem plik
        3. Przy odpalonym samochodzie, albo dobrze naładowanym akumulatorze i uruchomionym Connecie wpinam pendriva i naciskam jednocześnie przyciski Power + jasno/ciemno. System uruchomił się ponownie i wystartowało pobieranie
        4. Wyskoczyło okienko, że update został wykonany, odłączyłem pendrive i nacisnąłem "contiune"
        5. System się uruchomił i mogłem już zainstalować aplikację Honda Permissions.

Comment

• Zamieszczone przez djoaza Zobacz posta
          Numer kompilacji z 0F.095 zmienił się jak dobrze pamiętam na 0F.093
          Ale można instalować aplikację i oto mi chodziło
          Ale masz HC z Androidem 4.0.4? Bo RC7 ma nr kompilacji 0F.095 a poprzednik, czyli RC6.1 ma OE.094, więc (o ile dobrze zapamiętałeś) ten nr po zrobieniu aktualizacji OF.093 to nie za bardzo pasuje, jaka to by była wersja RC? Chyba, że u Ciebie jest Android 4.2.2 bo widzę, że to X gen.

Czy ktoś spróbował tej metody w IX gen.?

Comment

• U mnie jest Android 4.0.4

Comment

• Zamieszczone przez abla Zobacz posta
              Ale masz HC z Androidem 4.0.4? Bo RC7 ma nr kompilacji 0F.095 a poprzednik, czyli RC6.1 ma OE.094, więc (o ile dobrze zapamiętałeś) ten nr po zrobieniu aktualizacji OF.093 to nie za bardzo pasuje, jaka to by była wersja RC? Chyba, że u Ciebie jest Android 4.2.2 bo widzę, że to X gen.

witaj, ja probowalem ta metode, masz racje po downgrade wyskakuje wersja RC6.1 czyli OE 094xxx. Ta metoda jest dla androida 4.0.4.
              Jak wgrywac apki na Civica 2017 X generacji (android 4.2.2) pokazuje film na YT - https://www.youtube.com/watch?v=P2obu1rnOSA
              Last edited by HondaCIVI; 07-06-2018, 20:17.

Comment

• Zamieszczone przez abla Zobacz posta

Masz racje, po downgroade wyskakuje wersja RC6.1 czyli OE 094xxx

Comment

• HEY djoaza, dzieki za linka do pliku. U mnie tez wszystko zadzialalo. Mam teraz wersje OE 094xxx i nareszcie mozliwosc wgrywania aplikacji - jeszcze raz dzieki.

Comment

• Zamieszczone przez HondaCIVI Zobacz posta
                    U mnie tez wszystko zadzialalo.
                    Takiego właśnie rozwiązania szukałem.

Comment

• W tym menu serwisowym da się wyłączyć żeby aplikacje działały podczas jazdy? Czy tylko tym Permissions? Kombinuje z YT ale jak opuszczę ręczny to nie działa. Google map yanosik automapa działają.
                      Last edited by krissos; 07-06-2018, 21:24.

Comment

• A co z tą wersją? Myślicie że cofne się do OE 094xxxScreenshot_20180608-002338_Photos.jpgScreenshot_20180608-003826_Gallery.jpg
                        Last edited by Muminek1980; 08-06-2018, 01:39.

Comment

Jak wyglądał u mnie upgrade z wersji 0F.095
                          1. Pobrałem plik: https://drive.google.com/file/d/1dLn...ew?usp=sharing
                          2. Następnie na sformatowany pendrive FAT32 wrzuciłem plik
                          3. Przy odpalonym samochodzie, albo dobrze naładowanym akumulatorze i uruchomionym Connecie wpinam pendriva i naciskam jednocześnie przyciski Power + jasno/ciemno. System uruchomił się ponownie i wystartowało pobieranie
                          4. Wyskoczyło okienko, że update został wykonany, odłączyłem pendrive i nacisnąłem "contiune"
                          5. System się uruchomił i mogłem już zainstalować aplikację Honda Permissions.
                          Aktualizacja systemu do OF.094 no chyba z pięć razy
                          stara wersja OF.094.1123
                          nowa wersja OF.094.1123 czy aktualizować no i potwierdziłem że nie
                          Honda Permissions nie mogę wgrać

Comment

• Zamieszczone przez mirek58 Zobacz posta
                            stara wersja OF.094.1123
                            nowa wersja OF.094.1123 czy aktualizować no i potwierdziłem że nie
                            Też tak miałem ale kliknąłem tak

Comment

Też tak miałem ale kliknąłem tak
                              no ja to robiłem z pięć sześć razy i nic
                              czy trzeba klikać do skutku

Comment

• Napewno masz wersje OF. 094xxx??? jest wersja OF. 095xxx na tej nie da rady nic wgrac. Potrzebujesz wersji OE. 094xxx lub nizszej OC. 91xxx na tych wchodzi wszystko bez problemow.

Comment

Working...
                                X