Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Honda Connect + PROBLEM.

Witam wszystkich.
    Może ktoś podpowie. HC+, samochód z 2017 r. Brak możliwości zainstalowania pliku Honda Permissions - instaluj na szaro.
    Dodam że czytałem obszerny post Alix-a (pozdrawiam), próbowałem się dostosować i nic z tego. Zgrałem na pena plik S_Mike apk. nadałem wpis HondaAppConect_A1, wcześniej zrobiłem reset do ustawień fabrycznych i kicha, dalej instal na szaro.
    Mój connect to: Android 4.0.4, numer kompilacji OC.091.01.1123 (czyli jakie RC....?) Linux Version 3.1.10
    Moja wiedza dalej nie sięga.
    Proszę o podpowiedź kogoś mądrego.

PS. Plik honda permissions dość mały 1.43 MB ściągnięty z forum xda-developers.com
    Z góry dzięki, pozdrawiam.

Comment

• Witam
      Mam dokładnie ten sam problem. Wykonałem już wszystkie możliwe kombinacje i d...a.nie mogę uzyskać żadnej sensownej podpowiedzi.
      Nie będę już się rozpisywał po prostu ten sam problem jak u Andaja.
      Podłączam się do prośby

Pozdrawiam

Comment

• Sami sobie odpowiedzieliście na pytanie RC 7 nie pozwala na instalację programów przy użyciu sposobu S_Mike.

Dla was inny sposób:https://www.civicforum.pl/showthread...i-Ukryte-Opcje

Comment

• Dziękuję za pomoc, tak myślałem że nie będzie to łatwe. Z tym już sobie nie poradzę, pozostaje mi tylko smartfon z aplikacjami które chciałem mieć dostępne.

Comment

• Witam po dłuuuugiej (prawie rocznej) nieobecności. Wczoraj przywróciłem ustawienia fabryczne, zainstalowałem w Honda Connect Waze`a, Spotify i GM i ustawiłem dla nich parametry działania. Spotify działa perfekcyjnie, Waze jeszcze ma mały problem z ustawieniami lokalizacji przy pierwszym uruchomieniu, ale myślę, że to ogarnę. Na gorąco mam pytanie do bardziej zawansowanych forumowiczów - czy w związku z opcją współpracy zestawu Spotify+Waze poza HC jest taka możliwość, aby w HC obie aplikacje działały równolegle? Opcjonalnie - czy w ustawieniach parametrach można ustawić np. równoległe odtwarzanie radia OEM z Waze? Drugi dzień przekopuję ten temat i nie znalazłem jeszcze odpowiedzi.

Comment

• Zamieszczone przez CityMatic Zobacz posta
              Sami sobie odpowiedzieliście na pytanie RC 7 nie pozwala na instalację programów przy użyciu sposobu S_Mike.

Dla was inny sposób:https://www.civicforum.pl/showthread...i-Ukryte-Opcje
              Witam

No i zainstalowali mi RC8 z powodu braku obrazu z kamery cofania (Type R z 2016)

Próbowałem dziś aktywować tryby dev w androidzie HC za pomoc tej instrukcji z
              Android root tutorials, one-click root tools, ROMs and other Android modifications can be found in this forum for devices without a dedicated device forum

1 Enter developer mode and enable USB debugging.
              2 Go to HOME > Settings > System > Detail information.
              3 In the Android Settings window, click About.
              4 Click the Build Number seven times exactly.
              5 Now you will see the Please enter a passcord prompt.
              6 Click the top 4 items in order 1, 4, 2, 3 and you should unlock the developer mode.
              7 Go into Android Settings > Developer options and enable USB debugging.

ale mam całkowity brak reakcji w punkcie 5. Po wciśnięciu 7 razy About nie mam komunikatu "Please enter a passcord prompt."

Ktoś z Was przeszedł ten problem ?

Comment

• Nikt mi nie odpowiedział, ale sprawdziłem i Waze po złapaniu sygnału GPS hula równolegle ze Spotify, albo radiem OEM.

Comment

• Cześć koledzy, ja również popełniłem błąd aktualizując system do RC8. Zasadnicze pytanie jak wgrać wcześniejszą wersję (taką, żeby można było wgrywać inne aplikacje - RC6??)? Pozdrawiam

Comment

• Tradycyjnie się nie da
                    Tylko reset EPROM-u i ponowne wgranie z innego Connecta. A więc dość trudna operacja, najprawdopodobniej możliwa przez elektronika który rozkodowuje fabryczne radioodbiorniki.

Comment

• Zamieszczone przez CityMatic Zobacz posta
                      Tradycyjnie się nie da
                      Tylko reset EPROM-u i ponowne wgranie z innego Connecta. A więc dość trudna operacja, najprawdopodobniej możliwa przez elektronika który rozkodowuje fabryczne radioodbiorniki.
                      A nie jest to tak, że oni wgrywają porostu obraz systemu. Wtedy nie jest istotne jaka wersja a kompletny obraz systemu. EPROM chyba są dużo mniejsze niż system Android. Jestem umówiony w serwisie z inna usterką i przy okazji będę drążył temat RC8 -> RC6

Comment

• Zamieszczone przez igosoft Zobacz posta
                        przy okazji będę drążył temat RC8 -> RC6
                        Oszczędzę Ci czasu... nie da się. Swego czasu ja też drążyłem temat w kilku ASO - jedni od razu mówili ze się nie da, inni twierdzili, że nie ma problemu a finalnie okazało się że nie da rady. Niestety jak już raz zrobiłeś update to lipa.

Comment

• Zamieszczone przez gr0mitss Zobacz posta
                          Oszczędzę Ci czasu... nie da się. Swego czasu ja też drążyłem temat w kilku ASO - jedni od razu mówili ze się nie da, inni twierdzili, że nie ma problemu a finalnie okazało się że nie da rady. Niestety jak już raz zrobiłeś update to lipa.
                          Potwierdzam, na zagranicznych forach również brak rozwiązania, świat nie ma metody na to, co odp...li inżynierowie hondy. Chociaż z drugiej strony, jeżeli ich celem było zabezpieczenie systemu, to trzeba przyznać, że zrobili wyjątkowo dobrą robotę

Comment

• Tylko zastanawia mnie po co to?? Tym nie zyskują klientów, a możliwość wgrania swoich aplikacji w żaden sposób nie koliduje z praca radia a tym bardziej auta. Jeszcze jakby zaoferowali dobra mapę z traffic to bym było ok a to co jest obecnie to jakieś nieporozumienie Dogranie kilku programów tylko ułatwia jazdę

Natapatalkane z IP7

Comment

• Zamieszczone przez krissos Zobacz posta
                              Tylko zastanawia mnie po co to?? Tym nie zyskują klientów, a możliwość wgrania swoich aplikacji w żaden sposób nie koliduje z praca radia a tym bardziej auta. Jeszcze jakby zaoferowali dobra mapę z traffic to bym było ok a to co jest obecnie to jakieś nieporozumienie Dogranie kilku programów tylko ułatwia jazdę

Natapatalkane z IP7
                              Bo to oem za connect z nawigacją zapłacisz 4tyś więcej.

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Działanie Systemu Honda Connect (+)

Ok ale ja mam z nawigacja tylko ona jest lipna i chciałbym mieć lepsza . Wiec po co sobie utrudniać ??

Natapatalkane z IP7

Comment

Working...
                                X