Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamieszczone przez pawcio-203
    Czytałaś ten temat w ogóle? Wyważasz otwarte drzwi. Zainstaluj apkę honda permission od S_Mike i pozbędziesz się wywalania apek na wstecznym, a o vsp zapomnisz.
    Tak, czytałam. Przez kilka wieczorów. Mogło mi coś umknąć, tak jak najwyraźniej Tobie to, że wcześniej pisałam: apkę mam zainstalowaną. W pierwszym podejściu nie miałam problemów ze wstecznym, ale dźwięk podawało mi tylko na prawe drzwi i rozpoczęłam przygodę z tym systemem od początku. Wtedy pojawił się problem ze wstecznym.
    Last edited by magda2015; 14-04-2017, 10:15.

Comment

• witam. Mam nowego civica z systemem connect+ na androidzie w wersji 4.2.2. Czy probowal juz kros moze instalowac swoje apki na tej wersji androida? Probowalem triki z poprzedniej wersji ale nic nie dziala-nie ma mozliwosci instalacji:/

Comment

• Connect w X chyba jeszcze czeka na "swojego" S_Mike'
        Ale podobno bez problemu współpracuje ze smartfonem więc pewnie ciśnienie na odblokowanie systemu będzie mniejsze.

Tak czy inaczej gdyby w IX nie było możliwości obejścia zabezpieczeń to pewnie bylibyśmy skazani na masową wymianę Connectów na coś bardziej otwartego (niektórzy z kolegów w desperacji już tam coś planowali...). Pewnie w końcu kiedyś dojdziemy do bariery związanej z archaiczną wersją Androida ale na razie pozostaje się cieszyć możliwościami HC!
        był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
        jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
        sigpic
        http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

• Kurde. Tyle się naczytałem tj. jak wgrywać apki itd. itp. a tu kicha. Kupiłem nową Hondeczkę i niestety moja nabyta tu wiedza na nic się zda

Comment

• Zamieszczone przez mradam3 Zobacz posta
            Kurde. Tyle się naczytałem tj. jak wgrywać apki itd. itp. a tu kicha. Kupiłem nową Hondeczkę i niestety moja nabyta tu wiedza na nic się zda
            No niestety ale do najnowszego systemu jeszcze nie ma obejścia

>>> Mój Tourer <<<

Comment

• Dzisiaj miałem wgrywaną aktualizację w Honda Plaza. Stał się cud - działa MirrorLink z moim Galaxy A5(2016). Co prawda jeszcze nie bawiłem się dłużej, ale Sygic Car(wersja demo) ruszył.
              Może ktoś podpowiedzieć jak ustawić w Honda Permission parametry dla Torque, żeby było słychać np. radio/muzykę z USB w tle?

Comment

• https://abload.de/img/img_2678hwua6.jpg
                https://abload.de/img/img_2681sdjhe.jpg
                dla Torque

Comment

• Co daje aplikacja Torgue? Jakieś dodatkowe odczyty z czujników? Coś trzeba dokupić do obd?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez kristofer55 Zobacz posta
                    Co daje aplikacja Torgue? Jakieś dodatkowe odczyty z czujników? Coś trzeba dokupić do obd?
                    Dokładnie tak. Można zobaczyć sporą ilość wskazań z różnych czujników np. temperatura powietrza w dolocie itp. Możesz sobie w telefonie zainstalować i zobaczyć jak to wygląda. Mam iCar3 BT z automatycznym wyłączaniem.

Comment

• A możesz napisać jakie ciekawe dodatkowe wskaźniki masz odczytywane które mogą się przydać?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez kristofer55 Zobacz posta
                        A możesz napisać jakie ciekawe dodatkowe wskaźniki masz odczytywane które mogą się przydać?
                        Głównie mam odczyty temperatur, napięcia, ciśnienia i spalanie dla porównania z komputerem samochodu. Fajne są też różne funkcje przyśpieszenia i czasu na np. 1/4 mili.

Comment

• Brak ikonki honda permissions

Witam,

Po resecie do ustawień fabrycznych zniknęły wszystkie do tej pory zainstalowane aplikacje, nie ma możliwości zainstalowania czegokolwiek - wyświetla się "zainstaluj" na szaro i zniknęła ikonka honda permission.
                          Ktoś z Was spotkał się już z taką sytuacją?

Comment

• A zainstalowałeś honda permission na nowo po hard resecie? Po resecie do fabryki musisz na nowo instalować honda permission.
                            Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Przede wszystkim w ustawieniach zezwolić na instalację aplikacji z nieznanych źródeł.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Comment

• tak, pobrałem z tej lokalizacji:
                                Hope someone can help. This year, Honda released the Honda Connect system in their cars, the system runs on the Ice Cream Sandwich 4.0.4 platform (yeah old I know) although it appears to be completely locked down, no Play store available! You...

connect widzi tą aplikację, ale nie chce jej zainstalować - "zainstaluj" na szaro

Comment

Working...
                                X