Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Pytanie do tych którzy w serwisie aktualizowali system. Czy po aktualizacji systemu mieliście ustawiony do wartości fabrycznych czy też wszystko było tak jak przed oddaniem samochodu do serwisu? Pytam o to dlatego że z mojego punktu widzenia powinno być wszystko zresetowane a ja odebrałem samochód tak jak go oddałem.
    Kolejną sprawą jest to że dzwoniłem dzisiaj do Hondy i czekają na początek sierpnia bo ma wyjść trzecia aktualizacja poprawiająca błędy.

Wysłane i już.

Comment

• Robiłem sam aktualizacje - wraca do ustawien fabrycznych !

Comment

• A jest jakaś różnica w oznaczeniu softu ?

Wysłane i już.

Comment

• Robiłem sam aktualizacje - wraca do ustawien fabrycznych !

Wizualnie róznic nie ma , ale możesz sprawdzić wersje wg instrukcji w manualu .

Comment

• Zamieszczone przez MarkII Zobacz posta
            Pytanie do tych którzy w serwisie aktualizowali system. Czy po aktualizacji systemu mieliście ustawiony do wartości fabrycznych czy też wszystko było tak jak przed oddaniem samochodu do serwisu? Pytam o to dlatego że z mojego punktu widzenia powinno być wszystko zresetowane a ja odebrałem samochód tak jak go oddałem.
            Kolejną sprawą jest to że dzwoniłem dzisiaj do Hondy i czekają na początek sierpnia bo ma wyjść trzecia aktualizacja poprawiająca błędy.

Wysłane i już.
            jest praktycznie full reset (nie jestem pewien czy np ustawienie lokalizacji domu w garminie nie zostalo)

Comment

• No to jak wynika z powyższego, serwis zabrał samochód, potrzymał i oddał nic nie robiąc, bo oddali mi samochód z Conectem w takim stanie jak go ode mnie dostali. Ktoś poda oznaczenie wersji softu jakie powinno być po aktualizacji ?

Comment

• sciagnij z tego linku, Instruction.pdf - tam jest punkt jak sprawdzic wersje

Comment

• Zależy do jakiej wersji Ci zaktualizowali, bo ja po poprzedniej aktualizacji dostałem w takim samym stanie jakim oddałem, ale wersja rzeczywiście się zmieniła (chyba tylko stacje radiowe musiałem od nowa zapisywać i telefon parować). Teraz praktycznie nic się nie wiesza, więc nie zamierzam na razie dalej aktualizować.

Comment

• szkoda ze nie dali nowych fiuczerow, jedyne co namierzylem to ze moge teraz bas i niskie tony podkrecic oraz ze jest sa 2 apki do szukania stacji i parkingu, obslugujace polske i z pierwsyzch ustalen calkiem zacne zeby na szybko wyklikac w czasie jazdy najblizsze stacje

Comment

• Witaj,
                      być może ten wątek Ci pomoże:
                      Kilka uwag po prawie 2 tygodniach kontaktu z HC+. Jeśli ktoś chciałby wybierać wersja auta dlatego, że w/w system posiada to zdecydowanie (przynajmniej dzisiaj) nie warto. Taniej i lepiej będzie zainwestować w tablet i uchwyt. Miało być pięknie – Android, mocny procesor, fajny ekran … i wszystko to jest tylko: - Android w archaicznej wersji 4.0.4 może będzie aktualizacja ale na razie to chyba nie ma po co aktualizować - procesor Nvidia Tegra 3 jest i coś tam sobie robi - poza tym mamy

pozdrawiam

Comment

• Wszystko jest w pliku instrukcji do którego link podał cristow.
                        Aktualizacja RC4 składa się z dwóch części:

1. Update stage 1 (Main Soft, SH file)
                        2. Update stage 2 (Build, TEGRA file)

i nie zawsze obydwie są potrzebne, co może tłumaczyć, że w niektórych przypadkach wymazuje wszystkie ustawienia, a w niektórych nie.

Sam nie robiłem i ASO nie pozwalam na aktualizację bo mam wersję softu z marca 2015 i wszystko działa bez najmniejszych zastrzeżeń (przy tej wersji wszystko było ok albo padał cały connect i wtedy wymieniali całą jednostkę).
                        Zresztą w biuletynie Hondy jest jasna instrukcja dla serwisu, żeby aktualizować tylko na wyraźne życzenie klienta.
                        był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
                        jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
                        sigpic
                        http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

• Oglądem ostatnio na YouTube film w którym był zmodyfikowany connect w taki sposób ze można była bez problemu pobierać aplikacje typu janosik czy Google maps , czy któryś z forumowiczów robił coś takiego ? Myślałem o tym do mojego type r , jeśli temat był juz poruszany z góry przepraszam ale poza filem na YouTube nic więcej znaleźć nie mogłem pewnie dla tego ze nie wiedziałem do końca jak to nazwać .

Comment

• Prześledź ten wątek, najlepiej od początku...

Comment

• Pojawiły się dzisiaj aktualizacje HondaAppCenter i systemowa. Ktoś już wgrywał? Wiadomo co zmieniają?
                              Sunday Driver

Comment

• Ja mam banalne pytanie , pewnie gdzieś już to było, ale jak zmienić tapetę? Wchodzę w ustawienia ->Android->Wyświetlacz-> i jak chcę dodać tapetę nową to mam jedynie jej podgląd i na górze napis "przytnij", ale klikam i nic się nie dzieje

Moja

Comment

Working...
                                X