Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Nie działa u mnie Garmin,po ostatniej akualizacji zrobił się biały ekran.Pisałem do Garmin Europa no otrzymałem odpowiedź"Niestety wyglada na to, ze urzadzenie bedzie musialo zostac serwisowane. W tym celu nalezy kontaktowac sie z serwisem Hondy"
    Znalazłem tu na forum folder Garmin wyciągnięty z connecta+ czy może mi ktoś wskazać w jakiej lokalizacji powinien on się znajdować być może podmiana coś pomoże.

Pozdr.

Comment

• Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
      Miałem tak, pomógł reset do ustawień fabrycznych i ponowna instalacja.
      mała zmiana w ustawieniach uprawnień HP dla AM i wszystko wróciło do normy ( muza w dwóch głośnikach + komunikaty)

Comment

• Zamieszczone przez czterolistny Zobacz posta
        mała zmiana w ustawieniach uprawnień HP dla AM i wszystko wróciło do normy ( muza w dwóch głośnikach + komunikaty)
        Cieszymy się razem z Toba, że zrobiles, jednak w dobrym tonie jest podzielenie się rozwiązaniem z innymi użytkownikami forum.

Comment

• no tak , gdzie moje maniery.

IMG_20160709_152024.jpg

Comment

• Witam, coś mi się rozjechało w connect, przestał widzieć pendrive... Zasilanie jest ale nie pokazuje się w ustawieniach. Wcześniej wszystko działało, teraz podłączam ten sam pendrive i go nie widzi. (Testowałem też na innych) Próbowałem 3 razy restartować connecta i nic nie pomogło. Na końcu zrobiłem wymazanie wszystkich danych z android, również nic nie pomogło. Teraz po przywróceniu wersji androida mam błąd aplikacji przy włożeniu pendrive. Chyba czeka mnie serwis ?
            Last edited by kristofer55; 10-07-2016, 17:52.

Comment

• Przeglądając forum civic, dużo ciekawych i pouczających rzeczy się dowiedziałem odnośnie mojego connect +. Oczywiście poinstalowałem apki zgodnie z instrukcjami i śmigają aż miło. Problem w tym że po instalacji wszystkich dodatkowych aplikacji, nie korzystałem z navi Garmina aż do dzisiaj i jakież było moje zdziwienie kiedy garmin zaczął zaliczać zwiechy. Wpisałem adres i po pewnym czasie nastapila pierwsza zwiecha i apka się wyłączyła. Po tym przypadku navi garmina się włączy ( lektor z nawigacji "mówi: :Przeliczam, Przeliczam" ) do momentu głównego menu, czasami da się kliknąć jeszcze w mape ale potem zupełny zwis i wyłączenie nawigacji. Nie mogę wejść w ustawienia w garminie bo może update map by coś pomogł. Mam pytanie czy reset ustawień do fabrycznych connect'a, spowoduję utratę wszystich konfiguracji i wczesniej poinstaowanych apek ? Miał już ktoś podobny problem z garminem ?

Drugie pytanie odnośnie konfiguracji zintegrowanego subwoofera. W menu audio i zakladce SUB jest suwak do ustawiania głośności subwoofera. Mam wrażenie jakby w ogóle mój sub nie działał po ustawieniu suwaka na full. Zero reakcji na głośnej muzyce. Może trzeba jakoś aktywować subwoofer w menu ?

Pozdrawiam Andrzej

admin: Andrzeju, pierwszy post piszemy witając się, w stworzonym do tego celu miejscu - Dział Powitań. Potem w działach tematycznych piszemy już o konkretach, bez "witam"...
              Last edited by Cyvil; 10-07-2016, 20:58.

Comment

• Reset do ustawień fabrycznych wymaże Ci wszystko. Spróbuj zacząć od miękkiego resetu (przytrzymaj power + menu). Jeśli masz podłączony pendrive pod usb to go odłącz i zobacz jak się będzie zachowywać HC.
                Sunday Driver

Comment

• Zamieszczone przez mehau Zobacz posta
                  Spróbuj zacząć od miękkiego resetu (przytrzymaj power + menu). Jeśli masz podłączony pendrive pod usb to go odłącz i zobacz jak się będzie zachowywać HC.
                  Dzięki, sprawdzę najpierw z pendrive a potem jeśli to będzie konieczne z miękkim resetem ale to dopiero jutro bo meczyk się zaczął finałowy

Comment

• Sprawdziłem pendrive i miękki reset. Niestety nic nie pomaga i dalej jest ten sam problem. Macie jeszcze jakieś inne pomysły?

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Comment

• Zamieszczone przez Cyvil Zobacz posta
                      Sprawdziłem pendrive i miękki reset. Niestety nic nie pomaga i dalej jest ten sam problem. Macie jeszcze jakieś inne pomysły?

Udalo mi sie rozwiazac problem. Wystarczylo wejsc w ustawienia androida -> aplikacje -> garmin i kliknac wyczysc wszystkie dane. To wszystko, garmin sie odblokowal. Ale nadal nie mam pojecia dlaczego nastapil zwis navi.

Pozdro.

Comment

• Jest kolejny filmik od Zachar OFF

Comment

• 11:12 jest i civicforum

Comment

• Jestem po wgraniu nowego softu i zaczynam ponownie ukladać wszystko tak jak miałem. Pendrive rownież ruszył...
                            Mam problem z program AppList https://apkpure.com/applist/jp.miotti.AppList , wczesniej wydaje mi się ze działał.
                            Teraz nie mogę go zaistalowac, jakiego programu uzywacie do zczytywania nazw aplikacji ?

Edit: Ogarnięte, trzeba zmienić w Hpermission na PREINSTAL, zmieniło się po aktualizacji honda center.
                            Last edited by kristofer55; 12-07-2016, 23:11. Powód: Już działa.

Comment

• Hej , macie może gdzies opis tego programu automate do udostępniania automatycznie wifi po wejściu do samochodu ? Ciekawa rzecz tylko jak to skonfigurować ?

Comment

• Zamieszczone przez Cyvil Zobacz posta
                                Hej , macie może gdzies opis tego programu automate do udostępniania automatycznie wifi po wejściu do samochodu ? Ciekawa rzecz tylko jak to skonfigurować ?
                                Uruchamiaj hotspot gdy podłączony Bluetoothem do auta (pętla)

Comment

Working...
                                X