Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wchodzisz w jego appke i nadajesz uprawnienia swojej appce, np. pl.aqurat.automapa (musisz znać nazwę systemową aplikacji)
    Dla przykładu nowej nawigacji dajesz takie uprawnienia jak ma Garmin:
    <processControl>
    <processName>com.garmin.autooem</processName>
    <packageName>com.garmin.autooem</packageName>
    <authType>THIRD_PARTY</authType>
    <appType>NAVI</appType>
    <videoOut>STILL_IMAGE</videoOut>
    <soundOut>0</soundOut>
    <soundInterrupt>1</soundInterrupt>
    <soundInterruptMute>1</soundInterruptMute>
    <lastMode>1</lastMode>
    <oomSetPerm>0</oomSetPerm>
    <processKillTarget>0</processKillTarget>
    </processControl>
    Programik dopisze do białej listy procesów twoją aplikację i pozwoli jej działać zgodnie z tym co zadeklarowałeś.
    Sunday Driver

Comment

• Ciekawe czy można nadać uprawnienia automapie aby ta wskoczyła za garmina i była pod guzikiem NAWIGACJA
      Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Wygląda że program działa. Google maps udało dodać się do listy i działa tak jak garmin.

Comment

• u mnie dziala yanosik z muzyka ale nie slychac ostrzezen z yanosika, co wiecej wlacza sie sam z systemem

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka

Comment

• To teraz jeszcze wymyślić sposób dodania przycisku NAWIGACJA dla osób, które go nie mają

Comment

• To są... pierdoły. Dla mnie żadna wielka różnica czy ikonka będzie 2x2 czy 1x1. Bardziej by się przydało umożliwić kontrolę z kierownicy.
              ............................C I V I C
              .. generacje . wersje usportowione ..silniki
              . .
              Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Wgrałem AM i nadałem uprawnienia jak z poprzedniego posta za pomocą aplikacji S_Mike.
                Póki co wszystko działa. Pojeżdżę trochę i zdam relację jak ze stabilnością.
                Autorowi aplikacji należy się bardzo duże piwo za tę robotę. Na XDA pisał, że chętnym podeśle swój adres paypal.
                Sunday Driver

Comment

• Rozkminił już ktoś zestaw uprawnień dla Spotify?
                  Sunday Driver

Comment

• Przejechane 40km na AM i nawet bez zwiech. Spotify mozna sprobowac z uprawawnieniami AHA.

Comment

• OK, dodałem do automapy nazwę AutoMapa, jako pakiet pl.aqurat.automapa ale jest jeszcze Sig digest sha256
                      i nie działa w tle...
                      Last edited by pawcio-203; 25-05-2016, 19:33.
                      Civic 1.5T

Varadero

Comment

• No wiesz Alix, pierdoła pierdołą, ale tak samo dla niektórych pierdołą może być używanie Yanosika, Spotify, o którym tutaj tyle mowy, czy oglądanie filmu na Connect . Wszystko zależy od osoby. Ja tam bym się nie pogniewał, gdybym miał taki przycisk, ale również mi nie przeszkadza, że go nie mam (myślę, że osoby bez "plusa" też by się nie pogniewały gdyby taki przycisk dostały). A np. filmu na 99% nigdy nie puszczę na Connect, więc aplikacje odtwarzające wideo są dla mnie pierdołą. Spotify też jest pierdołą, bo nigdy go nie użyję. Wszystko zależy od punktu siedzenia. Każdy rzuca swoje pomysły.

Comment

• OK, racja PJW

No właśnie, uprawnienia. Czy uczonych w Andku można prosić o wytłumaczenie pewnych rzeczy...

Zamieszczone przez Maccan Zobacz posta
                          Spotify mozna sprobowac z uprawawnieniami AHA.
                          OK, tam część się wyświatla w tej apce Honda Permissions, ale czy mógłbyś możliwie opisać jak dokładnie się dostać do tej informacji w Connect co ma jakie uprawnienia?

A jeszcze lepiej, co te uprawnienia znaczą, skoro je nadajemy, chyba warto by wiedzieć i rozumieć...? Mamy taką listę:

<processControl>
                          1)<processName>com.garmin.autooem</processName>
                          2)<packageName>com.garmin.autooem</packageName>
                          3)<authType>THIRD_PARTY</authType>
                          4)<appType>NAVI</appType>
                          5)<videoOut>STILL_IMAGE</videoOut>
                          6)<soundOut>0</soundOut>
                          7)<soundInterrupt>1</soundInterrupt>
                          8)<soundInterruptMute>1</soundInterruptMute>
                          9)<lastMode>1</lastMode>
                          10)<oomSetPerm>0</oomSetPerm>
                          11)<processKillTarget>0</processKillTarget>

I... co jest czym dokładnie
                          1) i 2) - skąd najlepiej brać/uzyskać prawidłowe dane do wpisania?
                          3) tu rozumiem praktycznie zawsze będzie THIRD_PARTY ?
                          4) tutaj są różne... są "MULTIMEDIA", "NAVI" "OTHER_2" - co to ma za znaczenie?
                          5) tutaj widzę 2 wartości: "STILL_IMAGE" lub "MOVING_IMAGE" - niby oczywiste bo nazwa mówi o co chodzi, ale czego to uprawnienie może dotyczyć?
                          6) tego niezbyt rozumiem... Garmin ma SoundOut "0" to... jak nadaje informacje głosowe?
                          7) i 8) - czym się różnią te dwie rzeczy?
                          9) i 10) Was ist das???
                          11) tu rozumiem zawsze wpisujemy "0" i wsteczny nam nie zabija apek
                          ............................C I V I C
                          .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                          . .
                          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Poprawne wartości dla automapy:

1)<processName>pl.aqurat.automapa</processName>
                            2)<packageName>pl.aqurat.automapa</packageName>
                            3)<authType>THIRD_PARTY</authType>
                            4)<appType>NAVI</appType>
                            5)<videoOut>STILL_IMAGE</videoOut>
                            6)<soundOut>0</soundOut>
                            7)<soundInterrupt>1</soundInterrupt>
                            8)<soundInterruptMute>1</soundInterruptMute>
                            9)<lastMode>1</lastMode>
                            10)<oomSetPerm>0</oomSetPerm>
                            11)<processKillTarget>0</processKillTarget>

Jest to odwzorowanie uprawnień z Garmina.
                            Nie zostało jeszcze rozgryzione co za co odpowiada.

Podobno poprawne wartości dla Waze (jeszcze nie testowałem):
                            Process Name = com.waze
                            Package Name = com.waze
                            Auth Type = THIRD_PARTY
                            App Type = OTHER
                            VideoOut = OFF
                            SoundOut = OFF
                            SoundInterrupt = ON
                            SoundInterruptMude = ON
                            LastMode = ON
                            Others = Default (still don't know what they do).
                            Last edited by mehau; 25-05-2016, 23:28.
                            Sunday Driver

Comment

• Ja podglądam ustawiania poszczególnych apek z listy i kolejne próbuje ustawić podobnie do najbliższej tematycznie. Co oznaczają mogę się tylko domyślać tak jak ty. Mam listę wszystkich procesów w tabeli ale nie wiem czy będę mieć czas żeby to spróbować ogarnąć przez długi weekend.

co do zainstalowanych apek to:

AM - generalnie działa w mieście z tendencją to wieszania się - 100km 2x zawieszona. Nie wiem czemu ale jak pracuje to muzyka jest tylko w prawym głosniku a lewym tylko informacje z Am. Może to te uprawnienia sprawdzę co będzie jak zmienię 7)<soundInterrupt>1 na 6)<soundOut
                              GM - działa wyśmienicie - gdyby ktoś chciał mieć ustawiony link do jakiegoś miejsca to można to zrobić przez widżet na pulpicie.
                              Janosik działa - powiadomienia ok ale sama navi niepotrzebna
                              BSPlayer - działa podczas jazdy i cofania. Raz mi ją wywaliło.
                              Spotify - działa ale nie mogę się zalogować na konto

Comment

• Jeśli chodzi o głośnik w AM to trzeba wejść w aplikacji w ustawienia --> dźwięk i wyłączyć dostosowywanie głośności podczas jazdy. Wtedy działa też lewy. Przynajmniej na postoju, jutro sprawdzę czy w czasie jazdy też jest ok.
                                Sunday Driver

Comment

Working...
                                X