Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Prąd słabiutki, ledwo 0,4A
    2016-05-20 10.41.59.jpg

Comment

• Świetnie, że udaje się coś zrobić w kwestii "hacku" tego radia.

Dla wszystkich, którzy używają*oficjalnej wersji - pojawiła się aktualizacja naprawiająca sporo błędów - typu zawieszanie, brak linii cofania i ... aktualizacja Garmina. Nowa wersja ma m.in. informowanie na ostatnim kilometrze o parkingu.

Dodatkowo Honda App przestaje sypać błędami (FC - Force Close - Aplikacja została zatrzymana).

Comment

• Czy da się tę aktualizację jakoś samemu gdzieś pobrać i zainstalować, czy tylko w ASO?

Comment

• Zamieszczone przez majcher730 Zobacz posta
          Czy da się tę aktualizację jakoś samemu gdzieś pobrać i zainstalować, czy tylko w ASO?
          Tylko ASO. Mają specjalnego pendrive'a do aktualizacji.
          Sunday Driver

Comment

• Zamieszczone przez mehau Zobacz posta
            Tylko ASO. Mają specjalnego pendrive'a do aktualizacji.
            Zrobią to za darmo czy trzeba coś (ile?) zapłacić?

Comment

• W ramach gwarancji

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
              Sunday Driver

Comment

• Witam
                ja mam connecta z navi ale Garmin mi wogule nie odpowiada.Mieszkam w niemczech ale na niemieckich forach nic ciekawego sie nie dzieje.Dzisiaj znalazlem w necie cos ciekawego.

PARKBRAKE BYPASS CABLEfor V-Spec HONDA All-new City 2014-2016 & All-new Jazz 2014-2016 & HR-V 2015-2016Not compatible with Honda City 2017 version Pls pm if you are looking for Honda City 2017-2018 Face Lift (FL) version. TQ Item(s): PARKING BRAKE BYPASS CABLE HARNESS FOR HONDA CITY 2014-2016 , HONDA HRV 2015-2016, HONDA JAZZ 2014-2016 7" DISPLAY HEAD-UNIT (PLUG & PLAY) - NO NEED CUT ANY WIRE! Description: * Plug and Play adapter cable/harness. Can be used by All-New City ...

Co o tym myslicie

Comment

• Tylko w ASO. To jest obraz całego systemu. Teraz się zastanawiam czy na tym to będzie działać (te sztuczki z instalacją softu - mama nadzieję, że tak). Ale Garmin z nową aktualizacją naprawdę fajnie działa.

Po aktualizacji numer kompilacji to:
                  0C.091.01.1123

Faktycznie aktualizacja była dosyć spora.
                  MirrorLink nadal nie działa (tego nie naprawili)

@baldanek: podjedz do ASO na aktualizacje softu (ostatnia wlasnie naprawia zwisy Garmina). Nie kosztuje to nic, ale jest to robione w ramach gwarancji. Ale jeśli masz connecta to raczej jeszcze gwarancje masz.

Comment

• Zamieszczone przez baldanek Zobacz posta
                    Witam
                    ja mam connecta z navi ale Garmin mi wogule nie odpowiada.Mieszkam w niemczech ale na niemieckich forach nic ciekawego sie nie dzieje.Dzisiaj znalazlem w necie cos ciekawego.

PARKBRAKE BYPASS CABLEfor V-Spec HONDA All-new City 2014-2016 & All-new Jazz 2014-2016 & HR-V 2015-2016Not compatible with Honda City 2017 version Pls pm if you are looking for Honda City 2017-2018 Face Lift (FL) version. TQ Item(s): PARKING BRAKE BYPASS CABLE HARNESS FOR HONDA CITY 2014-2016 , HONDA HRV 2015-2016, HONDA JAZZ 2014-2016 7" DISPLAY HEAD-UNIT (PLUG & PLAY) - NO NEED CUT ANY WIRE! Description: * Plug and Play adapter cable/harness. Can be used by All-New City ...

Co o tym myslicie
                    OOOOO tego nam trzeba, czyli jednak się da!!! Genialne!

Teraz trzeba zdobyć fotkę wtyczki Connecta... czy to by pasowało:

Liczba pinów (20), ich rozstawienie i kształt wtyku do tego złącza po lewej w civicowym Connect wydaje się idealnie pasować hmm

Last edited by Alix; 20-05-2016, 20:39.
                    ............................C I V I C
                    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                    . .
                    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Możesz coś więcej napisać nt. tego kabelka? Chodzi o to, że auto myśli "że stoi"?
                      Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Witam.

Tak, jest juz wersja 2.0 tego kabelka - bez dodatkowego przyłącza do masy. Kosztuje około 12dolarów

Comment

• To może być dobre rozwiązanie. Widziałem to wczoraj.

Co do connecta to chwile dzisiaj próbowaliśmy i niestety nie mam najlepszych wiadomości. Jako nawi można ustawić z uprawnieniami tylko jedną apkę. Bo kolejne wykrzaczają się po instalacji mimo nadania uprawnień z kolejnych programów (z listy navi). Nadał uprawnienia dla waze - niestety zła wiadomość po instalacji nie wystartowała. Za drugim razem poszło ale nie działa całkiem dobrze - nie można wpisać adresu bo ją wywala. Spróbuje 3x bo chyba connect powinien być w zasiegu netu. Być może te nowa aktualizacja softu HC by załatwiła sprawę. Podobnie mogło byc z innymi apkami nawigacyjnymi - może po kolejnych instalacjach by ruszły - nie wiem nie było czasu. Kolega próbował na różne sposoby ominąć HC ale 4.0.4 bez ruta ciężko ominąć. Gdybyśmy dostali nową instalkę to może by się dało postawić ruta na wirtualce i sprawdzić czy HC działa. Z wyłączeniem w menu serwisowym nie poradziliśmy sobie - niestety brakuje dostępu do jednego przycisku w HC a i potem nie wiadomo czy była by możliwość przejścia dalej. W poniedziałek popatrzymy na apki fuel i parking - co w nich siedzi i automapie uprawnienia. Po wywaleniu AHA powinna działać inna aplikacja z takimi uprawnieniami np Spotify.

Jakby ktoś chciał waze to słać adresy mailowe na pw

Comment

• Tutaj nawet opis i wygląd radia z tyłu.
                            Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Chociaż nie mam IX-gena to przyglądam się temu wątkowi z ciekawością bo kto wie co będzie w garażu za rok. Kiedyś jak jeszcze miałem Motorolkę na andku 4.0.4 to instalowałem gry które miały wymagania wyższe niż ICS, wystaczyło zmienić dosłownie 4 liczby w pliku manifest, dokładnie api level KLIK. Jak z grami nie było żadnego problemu i po zmianie działały bez problemu to z aplikacjami różnie bywało. Przechodząc do sedna zrobiłem kopię najnowszej instalki Google Maps i zmodyfikowałem ją tak aby można było zainstalować pod ICS, LINK, nie wiem czy aplikacja będzie działać ponieważ nie mam możliwości jej przetestowania. Z góry zaznaczam że nie jestem żadnym informatykiem itd... te czynności są bardzo proste i każdy je może wykonać samemu wystarczy poszukać w necie.
                              W razie pytań chętnie odpowiem, oczywiście w ramach moich możliwości.
                              Last edited by tricolor; 20-05-2016, 22:08.

Comment

• Zainteresowanie tym tematem w ciągu ostatnich dni zwiększyło się kilkunastokrotnie
                                Obawiam się tylko, że ułomność connecta i jego ograniczenia ostudzą każdy nawet najgorętszy zapał, a szkoda bo widać że ta stacja ma potencjał.

Jako osoba kompletnie na bakier z takimi sprawami, mogę jedynie czekać na dalszy rozwój wydarzeń i dopingować

Apropos, Alix - sam dzisiaj niechcący zrestartowałem connecta 3 razy ...

Comment

Working...
                                X