Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Działanie Systemu Honda Connect (+)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Z systemami OEM jest raczej tak, że albo bierzesz to co jest albo nie licz na więcej... tu i tak liczyc można chociaż na aktualizację Garmina, bo bp. Navteq swoich nawigacji w autach GM w ogóle nie aktualizuje mimo masowych skarg konsumentów, w Auto Świat był nawet artykuł na ten temat.
    ............................C I V I C
    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
    . .
    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Mi do szczescia wystarczylaby mozliwosc ogladania YT i filmow podczas jazdy.

Comment

• Najprościej i najtaniej - mirror na iMID ze smartfona.
        Najlepiej - zmienić Connecta na coś co nie ma z tym problemu i posadzić solidny router LTE/WiFi z zewnętrzną anteną.

Po Connect na razie się tego nie spodziewaj. Poza tym, płynnie to nie chodzi nawet na postoju.
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Dowiedziałem się, że Honda mapy aktualizuje raz na rok. I co ciekawe… to nie garmin wypuszcza tak rzadko aktualizacje, a honda tak rzadko "wykupuje". Dlatego zależało mi na wsadzeniu do tego radia jakąś inna mapę garmina (świeższą). Pracuję nad tym, tylko muszę rozkminić czy w pliku mapy nie ma zaszytego "oem" bo oprócz pliku mapy są jeszcze jakieś pliki pomocnicze.

Zrzut ekranu 2016-04-18 o 14.25.28.png
          Last edited by pawcio-203; 26-04-2016, 10:49.
          Civic 1.5T

Varadero

Comment

• System Honda Connect (+)

Witam. A ja nie mam zadnych dostepnych aplikacji..

Comment

• Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
              Może Honda postąpi inaczej, ale mając na względzie nadchodzącą w przyszłym roku X gen, która ma być oparta na innym systemie to szczerze trochę wątpię w znaczące poprawy.
              I mnie się coś mocno wydaje. Patrząc na obecny rynek elektroniki, jakie buble się wprowadza do sprzedaży. Rzadko, który producent wypuszcza poprawiony firmware, a nawet jak już, to trzeba to samemu zassać i wgrać na własne ryzyko.
              Pozdrawiam Czarodziej
              Mój Szogun

Comment

• Jak czegoś nie ma w takim urządzeniu w dniu zakupu to na 90% tego nie będzie, niezależnie od tego co obiecują. Także nie ma co sobie tworzyć nierealnych nadziei...
                . .

Comment

• Zamieszczone przez Khadrim Zobacz posta
                  Witam. A ja nie mam zadnych dostepnych aplikacji..
                  Po aktualizacji HAC i zainstalowaniu Fuel i Parking jest coś takiego:

20160430_145522.jpg
                  był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
                  jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
                  sigpic
                  http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                    Jak czegoś nie ma w takim urządzeniu w dniu zakupu to na 90% tego nie będzie, niezależnie od tego co obiecują.
                    To prawda niestety.Serwisowałem kilka marek i we wszystkich to samo,A jak już coś jest ,to najwyżej poprawki,bo się gdzieś wiesza ,resetuje,albo całkiem siedzi.
                    Przy czym musi to być coś ekstra,bo przy byle niedomaganiu kończy się na odpowiedzi z centrali ze "nowego nie ma i nie będzie na razie"

Comment

• My tu narzekamy na rzeczy, których connect nie ma, a które mógłby mieć.
                      Ja np nie wiem jak przesuwać piosenkę w przód czy w tył, a dzisiaj jak testowo zapodałem filmik to musiałem oglądać czołówkę włącznie z napisami etc... i również nie spotkałem się z opcją przesuwania. Jeśli się nie da to to dopiero przegięcie.
                      Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Dobre pytanie z tym przesuwaniem, sam do tej pory nie miałem takiej potrzeby - jutro zerknę.
                        Filmik z USB?

Comment

• Tak, z usb.
                          Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Trzeba powoli przywyknąć do tego że koszty tnie sie dzisisiaj na wszystkim.Honda jest jeszcze w miarę po ludzku skrojona,w odróżnieniu od wiekszości tych dzisiejszych wyrobów sampochodopodobnych,w dalszym ciagu stawia na trwałość silnika ,skrzyni,zawieszenia i trakcję.Ja osobiscie jestem zdania że to dobrze i lepiej jest nie mieć przewijania filmu niż dyfer z plasteliny czy amor z marchewki

Comment

• Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
                              Trzeba powoli przywyknąć do tego że koszty tnie sie dzisisiaj na wszystkim.Honda jest jeszcze w miarę po ludzku skrojona,w odróżnieniu od wiekszości tych dzisiejszych wyrobów sampochodopodobnych,w dalszym ciagu stawia na trwałość silnika ,skrzyni,zawieszenia i trakcję.Ja osobiscie jestem zdania że to dobrze i lepiej jest nie mieć przewijania filmu niż dyfer z plasteliny czy amor z marchewki
                              To nie tak. Oczywiście, że jestem im wdzięczny za jakość wykonania, trwałość silnika, że amory nie są z "marchewki", ale nie pobłażajmy im błędów tego typu. Skoro jest to na sztukę to niech nie kosztuje 4 tys bo połowę nie jest warte. Z tego co wiem to w VAGach mirrorlink działa wyśmienicie czyli oni potrafili dopracować firmware. Nie przymknę oczu na takie niby pierdoły bo gdyby szanowali klienta to usunęli by to jakąś aktualizacją.
                              Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Witam,

czy ktoś z was miał przypadłość z Connectem+, że przy próbie aktualizacji honda app center następuje błąd i komunikat-niestety aplikacja honda app center została zatrzymana. Aktualizacja przeprowadzana na włączonym zapłonie z podłączonym internetem...
                                z góry thx za odpowiedzi,

Pozdrawiam

Comment

Working...
                                X