Z systemami OEM jest raczej tak, że albo bierzesz to co jest albo nie licz na więcej... tu i tak liczyc można chociaż na aktualizację Garmina, bo bp. Navteq swoich nawigacji w autach GM w ogóle nie aktualizuje mimo masowych skarg konsumentów, w Auto Świat był nawet artykuł na ten temat.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Działanie Systemu Honda Connect (+)
Collapse
X
-
............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
-
Najprościej i najtaniej - mirror na iMID ze smartfona.
Najlepiej - zmienić Connecta na coś co nie ma z tym problemu i posadzić solidny router LTE/WiFi z zewnętrzną anteną.
Po Connect na razie się tego nie spodziewaj. Poza tym, płynnie to nie chodzi nawet na postoju.............................C I V I C
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Dowiedziałem się, że Honda mapy aktualizuje raz na rok. I co ciekawe… to nie garmin wypuszcza tak rzadko aktualizacje, a honda tak rzadko "wykupuje". Dlatego zależało mi na wsadzeniu do tego radia jakąś inna mapę garmina (świeższą). Pracuję nad tym, tylko muszę rozkminić czy w pliku mapy nie ma zaszytego "oem" bo oprócz pliku mapy są jeszcze jakieś pliki pomocnicze.
Zrzut ekranu 2016-04-18 o 14.25.28.pngLast edited by pawcio-203; 26-04-2016, 10:49.
Comment
-
Zamieszczone przez PJW Zobacz postaMoże Honda postąpi inaczej, ale mając na względzie nadchodzącą w przyszłym roku X gen, która ma być oparta na innym systemie to szczerze trochę wątpię w znaczące poprawy.
Comment
-
Jak czegoś nie ma w takim urządzeniu w dniu zakupu to na 90% tego nie będzie, niezależnie od tego co obiecują. Także nie ma co sobie tworzyć nierealnych nadziei...............................C I V I C
.
.
Comment
-
Zamieszczone przez Khadrim Zobacz postaWitam. A ja nie mam zadnych dostepnych aplikacji..
20160430_145522.jpgbył: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
sigpic
http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaJak czegoś nie ma w takim urządzeniu w dniu zakupu to na 90% tego nie będzie, niezależnie od tego co obiecują.
Przy czym musi to być coś ekstra,bo przy byle niedomaganiu kończy się na odpowiedzi z centrali ze "nowego nie ma i nie będzie na razie"
Comment
-
My tu narzekamy na rzeczy, których connect nie ma, a które mógłby mieć.
Ja np nie wiem jak przesuwać piosenkę w przód czy w tył, a dzisiaj jak testowo zapodałem filmik to musiałem oglądać czołówkę włącznie z napisami etc... i również nie spotkałem się z opcją przesuwania. Jeśli się nie da to to dopiero przegięcie.
Comment
-
Trzeba powoli przywyknąć do tego że koszty tnie sie dzisisiaj na wszystkim.Honda jest jeszcze w miarę po ludzku skrojona,w odróżnieniu od wiekszości tych dzisiejszych wyrobów sampochodopodobnych,w dalszym ciagu stawia na trwałość silnika ,skrzyni,zawieszenia i trakcję.Ja osobiscie jestem zdania że to dobrze i lepiej jest nie mieć przewijania filmu niż dyfer z plasteliny czy amor z marchewki
Comment
-
Zamieszczone przez m26 Zobacz postaTrzeba powoli przywyknąć do tego że koszty tnie sie dzisisiaj na wszystkim.Honda jest jeszcze w miarę po ludzku skrojona,w odróżnieniu od wiekszości tych dzisiejszych wyrobów sampochodopodobnych,w dalszym ciagu stawia na trwałość silnika ,skrzyni,zawieszenia i trakcję.Ja osobiscie jestem zdania że to dobrze i lepiej jest nie mieć przewijania filmu niż dyfer z plasteliny czy amor z marchewki
Comment
-
Witam,
czy ktoś z was miał przypadłość z Connectem+, że przy próbie aktualizacji honda app center następuje błąd i komunikat-niestety aplikacja honda app center została zatrzymana. Aktualizacja przeprowadzana na włączonym zapłonie z podłączonym internetem...
z góry thx za odpowiedzi,
Pozdrawiam
Comment
Comment