Grzechu a typ żarówki ? z cokołem ? bez ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wymiana żarówek w Civic IX
Collapse
X
-
-
Zamieszczone przez reno99 Zobacz postaBAU15S 1156PY PY21W
Taki typ żarówki jest z przodu i z tyłu.
Ja kupowałem LED na AliExpress za 12£/para.
Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Trochę za późno przeczytałem Twój post. Wymieniłem 2 żarówki w światłach mijania w moim Civicu na Osram Cool blue Intense i podczas jazdy w nocy zauważyłem, że prawa świeci w bardziej w pobocze a prawa tuż pod auto. Podczas montażu wydawało mi się, że żarówki usiadły w niby "rowkach".Nie mniej możecie doradzić co teraz? Czy czeka mnie ustawianie metodą prób i błędów (nocnych jazd testowych) czy gdzieś są podane informacje jak umieścić żarówkę w kloszu, żeby świeciła tam gdzie należy? Poza tym to jakie są wasze wrażenia dot. świateł mijania. Wydaje mi się, że jeśli chodzi o tą kwestie, honda wypada słabo. Chyba wybiorę się na stacje diagnostyczną z tym problemem.
Comment
-
Zamieszczone przez Alwin Zobacz postaJakbym spotkał tego, kto zaprojektował dojście do żarówek wstecznego to nie wiem co bym mu zrobił.
Przy próbie wymiany nowa żarówka wpadła do klosza. Walczyłem chyba z 10min aby ją stamtąd wydostać - pukałem, stukałem aż wypadła i wpadła gdzieś w słupek klapy i teraz będzie sobie tam latała i wkurzała
Bez zdemontowania reflektora sie chyba nie obejdzie [emoji31]
Ktos z Was juz wyciągał reflektor?
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Dzisiaj robiłem próbę wyciągniecia żarówki i zapiecia chwytakiem teleskopowym z magnesem niestety nie udało mi sie,jutro kupie chwytak ale elastyczny[emoji6]
A czy samo zapięcie żarówki kupie gdzieś ewentualnie?
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Zamieszczone przez luzny41 Zobacz postaCzy ktoś wie gdzie można kupić komplet żarówek do naszego civica?
Może ktoś też musiał kupić z powodu wyjazdu za granicę.
Nie chcę kupować pojedynczo,potrzebuję na sztukę gdyby policja mnie skontrolowała.
Comment
-
Tak jak i w Intercars po modelu auta. Z wyborem firm. Dwa razy kupowalem w Haparts, ceny nie byly rewelacyjne. Miewaja czesci do Hond ktorych inni poza ASO nie maja, ale zeby kupic zarowki czy inne uniwersalne zamienniki - wybralbym tanszy sklep.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
Comment