Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana żarówek w Civic IX

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Ja tam na wyjazd zagraniczny biorę skrzynkę lampek z Yarisa żony + oczywiście 2xH7. Jak by co, to sztuka jest... a i tak nigdy jej nie używałem i nikt tego nie kontrolował

Comment

• Wiesz że często tak jest.
      10 razy coś miałeś i nie było potrzebne.
      Raz nie weźmiesz i zonk

Mandaty za granicą to niskich nie należą, a policja do elastycznych też nie należy.
      W Austrii za brak zimówek i rzeźbie bieżnika na nich poniżej 4 mm. Można załapać.........5 000 euro.
      Last edited by luzny41; 03-02-2020, 11:18.

Comment

• Nawiązując do zmiany żarówek. Wymieniłem żarówki cofania na led. Efekt jak widać.

IMG_1108.jpg

Comment

• Ale podaj jaki led, bo są ich setki...

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

Comment

• Ja tez wymienilem cofania na po prostu najmocniejsze LEDy jakie byly na Alledrogo i jest naprawde roznica...
            ............................C I V I C
            .. generacje . wersje usportowione ..silniki
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
              Ja tez wymienilem cofania na po prostu najmocniejsze LEDy jakie byly na Alledrogo i jest naprawde roznica...
              zrobiłem tak samo- potwierdzam różnica jest widoczna, zmieniłem również w bagażniku i jest znacznie jaśniej

Comment

• To te. Ogólnie polecam, święcą zdecydowanie lepiej niż zwykłe żarówki. A montaż to 5 minut.

Comment

• Rozumiem że pasują i mieszczą sie do świateł naszych civiców?

Comment

• Zamieszczone przez luzny41 Zobacz posta
                    Rozumiem że pasują i mieszczą sie do świateł naszych civiców?
                    Pasują i są naprawdę dobre, mam je jakiś czas zamontowane i jestem bardzo zadowolony. Przy zakładaniu uważaj, aby żarówka nie wpadła do wnętrza klapy, bo będzie mały problem. Żarówki tablicy rejestracyjnej również tej samej firmy. Owszem droższe niż konkurencyjne z alledrogo, ale warte swojej ceny.

IMG_2928.jpg
                    Moja Hondzia http://www.civicforum.pl/showthread....-Blue-Metallic

Comment

• To mnie przekonałeś, kupuje i zakładam.
                      Już dawno rozważałem opcję wymiany.

Comment

• IMG_1161.jpg

Do domu jest 9m, zero innego oświetlenia oprócz świateł cofania. Montaż banalny, ale faktycznie trzeba uważać żeby nie wpadła żarówka do środka - przerabiałem to
                        Załączone pliki
                        Last edited by K0wal; 16-02-2020, 18:04.

Comment

• Zamieszczone przez adex24 Zobacz posta
                          Mniej niż pół roku jazdy na żarówkach Philipsa. Producent daje im 460 h świecenia. Ale wątpie czy przez tyle godzin świeciły, skoro wiekszość moich tras jest w ciagu dnia przy zapalonych Ledach.
                          Dodam ze sa to Philips Racing Vision +150%.
                          Reklamacja zgłoszona do producenta, czekam na odzew.
                          Dawno tu nie zaglądałem. Chciałem skończyc temat reklamacji do Philipsa opisanej w moim poście z baaardzo dawna Słuchajcie jestm w obowiazku napisać wam ,że uzyskałem po 2 tygodniach nowy komplet reklamowanych żarówek.
                          Wraz z żarówkami była dołączona wiadomość ,że kolejna reklamacja na te żarówki nie będzie uwzględniana. I co? Po równo roku jazdy obie żarówki szlag trafił :/ Gdzie większość tras , jeździłem na ledach.
                          Także firma Philips nie wypieła się na mnie. 3majcie paragony i w razie czego reklamujcie. Jednocześnie ostrzegam przed zakupem tych żarówek. Pozdrawiam

Comment

• Mogę śmiało polecić żarówki cofania które były w postach powyżej.
                            Świecą rewelacyjnie.
                            Ale co straciłem nerwów przy próbie założenia to moje

Comment

• Witam. Ktos wie jakie zarowki znajduja sie w hondzie civic po lifcie 2015, 1.8 142km benzyna ? Chodzi o 2 zarowki nad kierowca, 2 zarowki schowane pod slonecznikami, 1 zarowka oswietlajaca tylna kanape oraz zarowka oswietlajaca bagaznik? Czytam ze wszystkie moga byc W5W ale czasem moze byc C5W.
                              Czy ma ktos sprawdzone zarowki, takie zeby komputer nie wariowal po ich wymianie ? Dzieki z gory

Comment

• Zamieszczone przez bulaa90 Zobacz posta
                                Witam. Ktos wie jakie zarowki znajduja sie w hondzie civic po lifcie 2015, 1.8 142km benzyna ? Chodzi o 2 zarowki nad kierowca, 2 zarowki schowane pod slonecznikami, 1 zarowka oswietlajaca tylna kanape oraz zarowka oswietlajaca bagaznik? Czytam ze wszystkie moga byc W5W ale czasem moze byc C5W.
                                Czy ma ktos sprawdzone zarowki, takie zeby komputer nie wariowal po ich wymianie ? Dzieki z gory
                                Zobacz na wpis #65 w tym wątku. Mam te, które są na zdjęciach, bardzo fajnie i mocno świecą, nic się nie dzieje, zero problemów. Dostępne były na alledrogo jakiś czas temu.
                                Moja Hondzia http://www.civicforum.pl/showthread....-Blue-Metallic

Comment

Working...
                                X