Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

D15b2 z głowicą z d16z6. Auto szarpie i gaśnie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Resset Zobacz posta
    Czytałem że można jakaś kostke zmostkować i nie będzie wymagany wtedy ten czujnik
    Przecież własnie to napisałem
    Zamieszczone przez m26 Zobacz posta
    ew. przewód jest na stałe zwarty do masy,bo błąd jest wykrywany kiedy obwód jest otwarty po podaniu ciśnienia,natomiast kiedy jest zamkniety wcześniej to komp. tego nie uwzględnia.

Comment

Tak tak wiem, tylko chciałem tak zauważyć że gdzieś to już znalazłem. Zamówiłem aparat td80u który ma identyczną kostkę. Dam znać czy wszystko ok jak zamontuje

Comment

Kuredę,teraz dopiero załapałem jak masz z tymi aparatami,bo zrozumiałem całkiem inaczej to zamieszanie Zrozumiałem ze masz dwa,jeden uszkodzony w aucie a drugi leżący odłogiem wyjęty z y7.
        TD80u to te same bebechy co 42 i rzeczywiście ma jedynie inną wtyczkę (tak jak w tabelce).Taki powinieneś mieć u siebie oryginalnie. Wcześniejszy właściciel przelutował wtyczkę bo kupił 42 od 5gen który ma inne OBD.
        Ten aparat jest w większości 6 gen z mpfi. i nie tylko w Cifie,ale pod innymi nazwami.OBD 0 też ma to samo w środku.
        Są nawet gotowe przejściówki między standardami,tylko że ja akurat przeferuje lutowanie zamiast kilka kostek w rzędzie.

Comment

Czyli reasumując, tu80 powinno bez problemu hulać u mnie tak?

Comment

Tak.Powinno być ok.

Comment

Obudowa od td80 nie pasuje na moją głowicę. Spróbuje czy jest opcja przełożyć środek z td80 do td42

Comment

Mowa o jednej śrubie?

Comment

Tak jeden uchwyt nie pasuje

Comment

Udało mi się przełożyć cały środek do mojej obudowy i honda żyje! Ale pojawił się inny problem mianowicie zaczęły lekko falować obroty. I czasem spadają tak jakby do 400 I potrafi zgadnąć i pozniej ciężko odpalić na cieplym

Comment

Jaką masz przepustnicę?

Comment

Poprzednik mówił że jest tam kolektor i przepustnica od h22

Comment

Kolektor na pewno nie jest od h22. Przepustnica ma 56 czy 60mm.Ma zawór fitv?

Comment

Podobno był porting głowicy pod ten kolektor. 56mm tak mam ten zawór

Comment

Ten kolektor nie pasuje,nie można go włożyć do d serii bo jest za długi i całkiem inny.
                              Nawet gdybyś go pociął na kawałki to nie wsadzisz
                              Kolektor h seria
                              kolektor-ssacy-h22a-z-przepustnica-rzeszow-501153836.jpg

uszczelka d seria
                              13130400.jpg
                              Policz szpilki

56mm to jest zwyczajna przepustka od d serii.

W gardle przepustnicy masz dwa otwory,jeden od zaworu termicznego a drugi od regyulatora wolnych obrotów.
                              Jak silnik nabiuerze temperatury to przytykajac palcem ten od fitv nie będzie żadnej reakcjiu,natomiast przytykajac ten od regulatora powinien spowolnić silnik. Jeśli tak się nie stanie to sprawdź czy zawór wolnych obrotów działa.

Comment

Ok dzięki za informacje jesteś naprawdę skarbnicą

Comment

Working...
                                X