Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic IX LPG

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Pizzecie o konserwacji, ale ja ze saojego doswiadczenia nabytego na seacie toledo (rdzewiały mocniej i szybciej niz mazda a co dopiero honda) mogè napisać, że nawet podstawowe odcięcie dopływu wilgoci i powietrza do lekko złapanego rdzą podwozia mocno powstrzymuje jej rozwój.
    Jak nie jesteś w stanie zrobić profesjonalnie oraz zapłacić połowy wartości auta, to dlaczego dla siebie nie sprobować ?
    Sam się zastanawiam nad swoją hondą, czy jej bitumexem dachowym nie farbnąć w gorące lato bo mam zamiar córce za kilka lat przekazać auto na pierwsze po zdanym prawku (jesli zda).
    Jeszcze tarcze i klocki z tyłu zrobię i sprzęgło i te 3 lata dojeździ.

Tak, że dobry bitum nie jest zły, ale luźną rdzę trzeba wyczyścić i na suche podłoże nakładać.

Comment

Zamieszczone przez zadra Zobacz posta
      Tak, że dobry bitum nie jest zły, ale luźną rdzę trzeba wyczyścić i na suche podłoże nakładać.
      Źle kombinujesz bitumem nie odetniesz podłogi od wilgoci i tlenu, to już lepiej wyczyścić tą rdze ile się da i z pędzla pomalować jakimś epoksydem, epoksyd odcina wilgoć i dostęp tlenu, tak jak to się robi z metalowymi ogrodzeniami, są też tzw. farby okrętowe i które są typowo przeznaczone na powierzchnie metalowe które mają kontakt ze słoną wodą.. tym można by nawet pomalować.
      Moja łódka Civic..
      Mój "klekocik" Ceed..
      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
      Coś na temat olejów..

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
        Źle kombinujesz bitumem nie odetniesz podłogi od wilgoci i tlenu, to już lepiej wyczyścić tą rdze ile się da i z pędzla pomalować jakimś epoksydem, epoksyd odcina wilgoć i dostęp tlenu, tak jak to się robi z metalowymi ogrodzeniami, są też tzw. farby okrętowe i które są typowo przeznaczone na powierzchnie metalowe które mają kontakt ze słoną wodą.. tym można by nawet pomalować.
        Wiesz, możesz miec rację.
        Ja chyba wtedy najpierw cortanin F dałem a po wyschnięciu dopiero bitumex.
        Szkoda, ze CortaninuF już nie kupisz.. wszystko co dobre i przedłużało zycie złomkom już zlikwidowali. Starej minii na tlenkach miedzi tez już nie ma..

Comment

Wdzę ,że z ogłoszenia zrobił się watek o konserwacji. Można i tak.

Comment

Comment

Comment

Comment

Proszę o zamknięcie / usunięcie tematu/ samochód sprzedany.

Comment

Working...
                  X