Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Diesel 1,6 i-DTEC Kod błędu P0504

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez MARCIN38 Zobacz posta
    Na wstępie chciałem podziękować koledze rambo7 za dyskusję i rady bo naprawiłem i wszystko wróciło do normy. A więc po pracy wyjąłem czujnik przy stopie są tam cztery piny zmostkowałem dwa duże piny jak mi doradzałeś ale bez poprawy więc rozebrałem plastiki tylnej klapy ruszałem kablami ale bez zmian więc rozebrałem tylni prawy boczek i ruszyłem masą i ku zaskoczeniu choinka zniknęła. Okazało się nie wiem jakim prawem ale popuściła się ta śruba masowa na kluczyk 10 dokręciłem pół obrotu i po problemie oczywiście najpierw wszystko przeczyscilem i dokręciłem. Jeszcze raz dziękuję.
    Witaj.
    Ja mam podobny problem, tylko że u mnie jest światło stop sprawne i nie ma innych dziwadeł natomiast ciągle wyskakuje ten błąd P0504.
    Który konkretnie boczek demontowałeś celem poprawienia przewodu masy?

Comment

Jak złożysz tylnie prawe siedzenie, oderwij boczek on jest na kołkach i tam na błotniku jest masa przykręcona tylko że u mnie robiła się choinka ale po dokręceniu masy błąd P0504 dał się wykasować i wszystko wróciło do normy.

Comment

Póki co problem zażegnany. Łapałem się wszystkich w/w w tym temacie sposobów i ostatecznie pomogło wyjęcie (celem sprawdzenia) dwóch bezpieczników podtrzymania (11,29) chciałem sprawdzić co prawda bezpiecznik alternatora ale ni cholery nie wiedziałem który to...
        W efekcie tylko radio mi się rozstroiło natomiast udało się wykasować błąd i już się nie pojawia.

Comment

Working...
        X