Rambo7 kolega spasował skrzynie z Hondy do silnika z Punto wiec możliwe jest wszystko tylko ktoś musi spróbować ;-)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Poduszka olejowa prawa silnika civic 1,7CTDI 50821-S6M-013 / YAMATO - I54025YMT
Collapse
X
-
sigpic
Moja piękna - http://www.civicforum.pl/showthread....stia-EG3-D13B2
Custom Buggy 126p - http://www.civicforum.pl/showthread....t=custom+buggy
-
To chyba najgorsza bolączka tych samochodów....alternator czy nawet turbo to już mniejszy problem bo jest wszystko dostępne i do zrobienia a tutaj.....brak zamienników, ciężko dostępne używki i koszmarnie drogie więc zostaje ASO a tam komplet przód i olejowa prawa czyli te które nie występują w zamiennikach i najczęściej padają 1200zł netto...
Po pół roku zaczynam powoli tracić cierpliwość, niby auto jeździ, ale mam objawy jak u faferskiego. Na pewno muszę wymienić przednią bo widziałem ją i jest naderwana.
Comment
-
Wlasnie zaryzykowalem i kupilem poduszke olejowa na allegro za cale 60 zł, ze swiezo wystawionej aukcjiGosc albo sie nie zna, albo ta poduszka jest juz na wykonczeniu. Jak dojdzie i wymienie to porobie fotki stanu obecnej poduszki, tej yamato po przejechaniu 200km (jest cala poobijana) oraz tej ktora zamowilem. Mam nadzieje ze problem bedzie z głowy!
Za oryginal w Hondzie Wwa/Piaseczno krzykneli 744 brutto
Pozdro!Last edited by faferski; 12-03-2014, 11:25.
Comment
-
Przeszukałem w inter carsie wszystkie modele hondy jak i opli z silnikami diesla oraz benzyny. Niestety nie znalazłem nic co by pasowało do naszych hondź. Kolego sPiDeK przepraszam, że zwlekałem ale nie mogłem wcześniej. Jeśli chodzi o moją naprawę, to zdecydowanie odczuwam poprawę. Zarówno przy rozruchu jak i gaszeniu nie telepie oraz nie rzęzi, a na naszych ekspresówkach przy dużych uskokach nie buczy, jeśli tak to można nazwać. W moim przypadku padnięta jest jeszcze poducha przednia (500 zł tylko serwis ) i gdybym ją wymienił, pewnie wszystko było by ok. Pewnie gdybym wymienił na serwisową (800 zł), a nie YAMATO (140 zł), też by było lepiej. Tak czy siak, w moim przypadku jest dużo lepiej. Ponieważ jestem nowicjuszem, to jeszcze nie bardzo wiem co i jak na forum.
Jeśli ktoś bedzie zainteresowany zdjęciami i analizą tych poduch, to je zgram z aparatu i postaram się je dodać. W razie pytań dawać sygnały.
Pozdrawiam i odezwę się za jakiś czas, ponieważ mam dwa problemy, w których będę potrzebował pomocy.Last edited by raffa; 12-03-2014, 19:15.
Comment
-
Ehhhh.....czemu nikt nie chce zrobić zamienników, mieliby zbyt !
faferski: widziałem ją już wczoraj :P zdjęcia nie zachęcają, ale też się zastanawiałem czy zaryzykować 60zł. Czekamy na foty
EDIT
raffa: myślę że każdy jest zainteresowany zdjęciami więc spokojnie możesz je wrzucić tutajJeżeli będziesz miał jakieś problemy to pisz, pomogę Ci to zrobić
Last edited by sPiDeK; 12-03-2014, 19:46.
Comment
-
jutro powrzucam zdjęcia
edit:
poducha przód
poduszki 019.jpg poduszki 015.jpg poduszki 017.jpg poduszki 018.jpg
poducha prawa porównanie oryginału i yamato, którą założylem
poduszki 025.jpg poduszki 024.jpg
Comment
-
i mam pytanie, rozumiem że dolna poduszka jest dobra natomiast górna ze zdjęcia nie pasuje? Bo górny otwór ze zdjęcia jest o 1 cm przestawiony w stosunku do budy?
A powiedz jeszcze jedną rzecz, czy na gumie która jest dobra jest symbol 9F? a na tej górnej 9A? Bo miałem kiedyś w rękach identyczną poduszkę jak tak górna na zdjęciu z oryginału z rocznika 2003 i była właśnie takiego kształtu z symbolem na gumie 9A. I gość twierdził że to z diesla 2003. A wiem że oryginał pasujący ma właśnie różnicę w podstawie mocującej i trochę inne wycięcie tej podstawy tak jak dolna poduszka.
Comment
-
kolego ZaBsI, dolna to stara poducha wyciągnięta z auta (właściwa), natomiast górna to YAMATO, o której pisałem wyżej, tzn. nie do końca pasująca ale ja postanowiłem zaryzykować i ją założyłem. W najbliższym czasie nie będe miał mozliwości sprawdzić tej numeracji, więc na razie nie pomogę. pozdrawiam
Comment
-
jak znajdę zdjęcie to wrzucę, bo spotkałem się z poduszką w identycznym wyglądzie podobno z oryginału z diesla 2003 z oznaczeniem właśnie 9A. Chyba że to była z benzyniaka a tego pewnym być nie można bo każdy patrzy żeby tylko wcisnąć ściemę i wziąć kasę. Bo w moim polifcie musi być poducha z oznaczeniem 9F
Comment
-
kolego kristo1,7, ponieważ z moich oględzin wynikało, że dwa otwory jak i kształt w stosunku do tych otworów z oryginału (zdjęcie w celu porównania powyżej) jest zbieżny z tą poduchą YAMATO (po za jednym otworem ), to postanowiłem ją zamontować. Wchodzi gorzej niż oryginał (kształt), ale długa łapa, odsunąć silnik od karoserii i jest w gnieździe. Po ustaleniu położenia poduchy (względem tych dwóch pasujących otworów) i przyłapaniu jej na te dwie śruby odznaczyłem otwór pod trzecią śrubę. Dalej to, wiercenie, korekta błędnego odznaczenia, ponowny montaż i koniec pracy oraz sprawdzian. Efekt jak opisywałem powyżej.
pozdrawiamLast edited by raffa; 21-03-2014, 10:14.
Comment
-
powiedz mi jeszcze:
1 czy robiłeś to sam czy w warsztacie?
2 a czy wiercenie dodatkowego otworu nie osłabia za bardzo całości ?
3 czy ten zły otwór zaspawałeś ??
tyle pytam bo się szykuję do wymiany może się coś zmieni na leprze niewielkim kosztem.
Comment
-
1 sam; punktak, wiertarka i pilnik (korekta błędów)
2 nie ma co osłabić, to nie konstrukcja budowlana, spokojnie nie osłabi, o ile pamietam śruba łapie w 3/4 otworu, a blacha (profil jest gruby) gruba, więc nie ma wpływu na obciążenia i przeciążenia (dwie śruby pasują i one spokojnie ją utrzymają), ale przewidziane są trzy wieć lepiej zabezpieczyć trzecią, tą operacją
3 nic nie spawałem
w moim przypadku (tak jak opisywałem wcześniej jest zdecydowanie lepiej ) i za rozsądne pieniądze. jeśli się zdecydujesz i wymienisz daj znać
idę spać jak by co to atakować emailemLast edited by raffa; 21-03-2014, 11:59.
Comment
-
Comment