Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rozterka - Chipować 1,7 CTDi ? czy nie chipować ?!

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zdaje sobie z tego sprawe, ale to niestety nie byla moja decyzja... Dlatego zrobimy to jeszcze raz na wiekszym icku
    Last edited by -CEZAR-; 12-02-2013, 17:27.

Comment

Witam dzisiaj bylem zrobic program, na serii wyszlo mi 115,6KM i 267Nm, po programie 133KM i 307Nm, przyrost to ok 17,5KM i 40Nm. Facet powiedział ze nie widział jeszcze tak zdrowej serii. Przechodząc do sedna czy mozliwe jest zeby seria miala ponad 115KM i prawie 270Nm? Czy raczej hamownia przekłamuje?

Comment

Ja o takim przypadku nie słyszałem. Możliwe jest powiedzmy kilkuprocentowe wahnięcie, ale nie 15%. To już wynik po chipie raczej. Może to wcale nie była seria którą kupiłeś, tylko "wirus" o którym nikt Cie nie poinformował. 15 KM i 50 Nm ponad fabrykę to nie jest seria. Albo błąd pomiaru albo efekt działań poprzedniego właściciela.
        Zauważ, że przyrosty które odnotowałeś dziś, to porównywalne wartości z tymi jakie były na "wejściu" w stosunku do danych fabrycznych. Nie wierzę w taką zdrową serię, sorry
        Pzdr.
        Last edited by syriuszteam; 23-04-2013, 15:41.

Comment

Stałem za samochodem na hamowni na pierwszym pomiarze praktycznie nic nie kopcil, ale za drugim razem juz troche wiecej. Czy po wykresie mozna oszacowac czy byl wczesniej robiony i czy moge mieć problem z EGR z powodu niskiego "dołu" wykresu? Wrzucam wykres z dzis (zdjecie bo skanera nie mam)

Last edited by 80nus; 23-04-2013, 16:06.

Comment

musiałeś wcześniej mieć chipa. U mie gratis to tylko + 6KM + 20Nm
            A wykres masz idealny.
            Z tego co gdzieś widziałem to 135KM była maksymalną bezpieczną granicą.
            Robili na 140KM ale zmniejszali do 135 z uwagi na dymienie.
            Jedynie na sprzęgło trzeba uważać. I latem może kopcić więcej jak IC się nagrzeje

Szkoda tylko że dopiero od 3 biegu tą moc czuć, bo 1 i 2 to biegi parkingowe.
            Ile chę ten chip wyniósł?

Comment

No to miło Co do 140KM to gadałem z gościem i mówił ze robił na wiecej ale tez wracali zmniejszać bo wywalało czeki mówił ze prawdopodobnie przez pompke paliwa...
              A cene boje się podać bo albo ktoś napisze ze samochód mi padnie albo nie uwierzy

Comment

od #32-go wpisu brakuje mi jednej kwestii... ceny .
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Wiec dopisze, 600zł normalnie ja dałem 450zł

Comment

To teraz powiedz gdzie robiles program i gdzie hamowales bo zdarzaja sie hamownie ktore podaja bardzo optymistyczne wyniki

Comment

to ja sie chyba nie będę odzywał, bo, takie wyniki na "dzień dobry" 115KM i dokręcenie do 130KM za 450zł ... to przy moich rozeznaniach V-tech 1200zł tuning44 1800zł ... za 125KM to ja wysiadam. Nie chcę polemizować możliwe / niemożliwe, po prostu ciężkie do uwierzenia.
                      Kupiłem Chip _Boxa za 260zł dokładającego 130KM i 275Nm i niebawem opisze to "cudo" na forum.
                      Kierownik Działu Diesla

Comment

Vtech czy tuning44 zatrudnia kilka osób każdemu musi zapłacić osoba u której robiłem pracowała wcześniej u kogoś teraz od paru lat pracuje sam. Znajdę wolne 200zł to podjade na hamownie którejś z wymienionych firm i wrzucę wykres przynajmniej będzie solidne porównanie. Też nie wierzę w to 115km na wyjściu ale gdyby było coś majstrowane wcześniej to czemu nie?

zapomniałem odpisać gdzie robiłem, w Częstochowie zakład nazywa się Jura Tuning program i hamowania
                        Last edited by 80nus; 24-04-2013, 18:53.

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
                          to ja sie chyba nie będę odzywał, bo, takie wyniki na "dzień dobry" 115KM i dokręcenie do 130KM za 450zł ... to przy moich rozeznaniach V-tech 1200zł tuning44 1800zł ... za 125KM to ja wysiadam. Nie chcę polemizować możliwe / niemożliwe, po prostu ciężkie do uwierzenia.
                          Kupiłem Chip _Boxa za 260zł dokładającego 130KM i 275Nm i niebawem opisze to "cudo" na forum.
                          Rambo i jak ten chip u Ciebie chodzi? napisz coś, bo nie wiem jak inni ale ja umieram z ciekawości

Comment

Z Chipem (z nim i na zmianę bez) zrobiłem 2300km wkrótce napiszę Wątek w tym temacie .
                            Kierownik Działu Diesla

Comment

Ciekawy jestem twojej wypowiedzi na temat chipboxa Czy na prawdę to cudo coś daje, bo z tego co rozmawiałem z wieloma osobami użytkowały CBox i są tak mieszane uczucia...

Comment

napisałem 2 słowa w temacie: https://www.civicforum.pl/showthread...-Civic-1-7CTDi
                                miłej lektury...
                                Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                                X