Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Prelude

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Ograniczenie vmax do 200 kmh w coupe celującym w sportowy (sportawy?) segment to słaby pomysł.
    Powinno sobie radzić z prędkościami rzędu 250. W V gen nie było limitera poza JDM. I radziła sobie z wyższymi prędkościami

vmax.jpg

I to nie był jej max

Comment

Zamieszczone przez danthe Zobacz posta
      Ograniczenie vmax do 200 kmh w coupe celującym w sportowy (sportawy?) segment to słaby pomysł.
      Może nie będzie ogranicznika, w co wątpię przy tym napędzie, ale jeśli w Prelude ma być napęd hybrydowy, to na bank zastosują ten który jest w Civicu, być może benzyniaka trochę podrasuję np. do 150-160KM i elektryka podkręcą na ciut większą moc + mocniejsza bateria.. dodatkowo auto pewnie będzie lżejsze, zrobią lepszą symulację dźwiękową, żeby były lepsze doznania i wyjdzie auto które będzie miało koło 6sek. do setki (przypomnę, że mój Civic robi setkę w 7,2sek.) i V max na poziomie 220km/h i na tym będzie koniec.
      Moja łódka Civic..
      Mój "klekocik" Ceed..
      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
      Coś na temat olejów..

Comment

Moim zdaniem to będzie nowe CRZ, a CRZ było super generalnie - chyba jako jeden z nielicznych miałem, bo było 250 egzemplarzy w PL .

Comment

Pojawiają się foty ze Świata... i coraz bardziej dziwne to auto mi się wydaje
          Trochę Toyota, trochę coś innego... środek jak Civic z dodatkowym trybem i fotele kubełkowe
          FB_IMG_1743705460710.jpgFB_IMG_1743705468347.jpgFB_IMG_1743705520250.jpgFB_IMG_1743705504395.jpg

Jak bebechy będą z Civica, to chyba nie będzie to coś extra na miarę CTR

Comment

Zamieszczone przez snipster Zobacz posta
            Jak bebechy będą z Civica, to chyba nie będzie to coś extra na miarę CTR
            Raczej będą.. czyli standardowy napęd który jest teraz, elektryk 184KM i benzyna 143KM. Pewnie auto będzie lżejsze ze 100-150kg, jak teraz Civic potrafi zrobić licznikową setkę w ponad 7-7,5sek. tak pewnie Prelude zrobi ją w pewnie delikatnie poniżej 7sek.. Tak więc rewelacji w osiągach nie będzie.. zastanawia mnie jeszcze prędkość maksymalna.. czy zostawią licznikowe 189km/h czy może trochę odblokują obroty spaliniaka, pozwalając mu trochę wyżej się wkręcić i przez to wzrośnie prędkość.. ale obstawiam, że licznikowe 200-210km/h to będzie maks. Co do wyglądu ja osobiście mam mieszane uczucia.. może żeby trochę przód dłuższy zrobili to by było całkiem nieźle.. no cóż kwestia gustu, ale widać, że auto wplata się w trendy "dizajnu" ówczesnych kosmicznych elektryków...
            Last edited by Grzechu; 03-04-2025, 21:04.
            Moja łódka Civic..
            Mój "klekocik" Ceed..
            Coś na temat olejów..

Comment

Też mam mieszane odczucia, ale taka już jest obecna stylistyka i chyba jest trochę tak, jak z bobrem trójliterowca, na którego wszyscy na początku psioczyli, a teraz większość już przywykła.
              Nowy Civic też wzbudzał na początku mieszane uczucia, ale z czasem przeszło to już w fazę SPOKO.
              Podrasowany i odchudzony Civic może być ciekawą opcja - ciekawe jak to się będzie prowadziło.... anyway w obecnych czasach takie Skody/Cupry już są szybsze od Hond, jednak czym innym już feeling z jazdy i poruszanie się po zawijasach...

Comment

Zamieszczone przez snipster Zobacz posta
                Też mam mieszane odczucia, ale taka już jest obecna stylistyka i chyba jest trochę tak, jak z bobrem trójliterowca, na którego wszyscy na początku psioczyli, a teraz większość już przywykła.
                Nowy Civic też wzbudzał na początku mieszane uczucia, ale z czasem przeszło to już w fazę SPOKO.
                zgadzam się
                i dodatkowo powiem, że nowy civic jakby więcej zadziora miał
                kiedyś prelude to było nisko i szeroko a tutaj jakieś szczudła są - za duże prześwity w nadkolach
                linia boczna to pomieszanie mazdy mx z supra
                a dupa zamiast poszerzać wizualnie projekt to go zwęża
                osobiści jestem na nie... ale jak to z honda bywa i przedmówca napisał z czasem pewnie będzie, że OK

kończąc - myślałem, że preluda co wyjdzie moze byc powodem do westchnień i pomysłu na zmianę civic... ale z tego co widzę to nie...
                Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Realnie to jest civic coupe lub biorac pod uwage klape to moze integra. ale ze troche inaczej blachy wytloczyli to jest Prelude.
                  Na amerykanskich forach jest płacz, ze nie ma manuala. W Europie bedzie autem niszowym.

Comment

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
                    kończąc - myślałem, że preluda co wyjdzie moze byc powodem do westchnień i pomysłu na zmianę civic... ale z tego co widzę to nie...
                    Ta sama myśl mi również przeszła przez głowę, miałem nadzieję, że może ten napęd hybrydowy jeszcze jakoś wzmocnią.. zrobią ze 230KM, że będzie jeszcze fajniejsza zabawka do przyspieszania niż jest Civic XI.. ale wygląda na to, że chyba to auto nie będzie godne zastępstwa obecnej generacji Civica.. Chyba wolałbym wpakować tą kasę na jakieś 10-letnie Porsche.. i mieć obok rodzinne auto jakim jest Civic XI
                    Moja łódka Civic..
                    Mój "klekocik" Ceed..
                    Coś na temat olejów..

Comment

Facet nawija przez 18 minut w jakimś dziwnym języku ale ta Honda zaczyna bardzo mi się podobać. na zewnątrz i w środku. Żeby tylko cena nie odstraszyła.

Japoński YouTuber pokazał wnętrze wyczekiwanej przez fanów Hondy Prelude. Podobieństwo do innych modeli marki widać gołym okiem, choć całość wygląda dobrze.

Comment

Zamieszczone przez Stach13 Zobacz posta
                        Żeby tylko cena nie odstraszyła.
                        Artykuł https://autopostglobal.com/car-news-...article/49091/ o Prelude i podali prognozowaną kwotę około 30 000 USD. Tyle kosztuje Civic u nich ......Ciekawe.

Comment

To doliczając u nas jakieś podatki, akcyzy i nie wiadomo co jeszcze może się zamknąć poniżej 200 tys. Dobrze by było gdyby była tylko trochę droższa od XI gen.

Comment

bez gleby wygląda jak koza - typowy objaw 5-8gena w hondzie...
                            dramat bo smutne do nowego auta pakować glebę - i drogo i nie wiadomo jaka pasuje by zastąpiła fabrykę
                            generalnie mimo, że pewnie się spodoba z czasem to jednak smutne, że to tylko taki sam civic pomieszany z budą crx/crz i mazdy
                            jedyne co pewnie będzie OK to stylizacja z HPF (droga i sredniodostępna) lub jakaś wersja Si czy coś...
                            Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                            Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Hondy mają to do siebie że lepiej wyglądają w rzeczywistości niż na zdjęciach Wszystko wyjdzie na żywo. Nie ma co z góry krytykować... ani chwalić.

Comment

zdjęcie wnętrza jak z katalogu z 1995 :P, czym oni to robią? kalkulatorem?

Comment

Working...
                                X