Wersja amerykańska jakby bardziej podrasowana i lepiej przypomina Toyotę GT-86 czy Subaru BRZ :-)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Prelude
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Typek® Zobacz postaWersja amerykańska jakby bardziej podrasowana i lepiej przypomina Toyotę GT-86 czy Subaru BRZ :-)
https://www.youtube.com/watch?v=yLBF7KIZCKI
to raczej jedna z wielu mutacji stworzonych przez AI co widać po zlepku konstrukcji wielu części z różnych hond i generacji
widziałem ten film juz dawno i wg mnie to fakeStory:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
Comment
-
Zamieszczone przez Lcfr Zobacz postanie wydaje mi się, że to oficjalne info
to raczej jedna z wielu mutacji stworzonych przez AI co widać po zlepku konstrukcji wielu części z różnych hond i generacji
widziałem ten film juz dawno i wg mnie to fake
Prelude nie będzie lepsze od Type-R, zarówno pod kątem osiągów jak i sportowego/agresywnego wyglądu.
Comment
-
Zamieszczone przez brumzium Zobacz postaPrelude nie będzie lepsze od Type-R, zarówno pod kątem osiągów jak i sportowego/agresywnego wyglądu.Żeby nie miał rodziny, albo miał już dorosłe dzieci to bym chyba takie coś kupił...
Comment
-
Fajny będzie do mycia, będzie wysoki na ok. 1300 mmTakie mi się bardzo podobają .A tak serio jest super, dla żony też więc... zobaczymy. Auto produkowane w Japonii ma ogromną przewagę nad tymi poza nią. Dla mnie auto marzeń tym bardziej że maksymalnie będą w nim podróżowały tylko dwie osoby a w przewadze jedna. Najważniejsze ile będę musiał dołożyć po sprzedaży X gen. Zapowiadają cenę ok. 30 tys.dolarow, więc jest szansa że u nas będzie trochę droższa od XI gen ale dużo tańsza od Type R.
Last edited by Stach13; 29-04-2025, 09:01.
Comment
-
Zamieszczone przez Stach13 Zobacz postaTakie mi się bardzo podobają .A tak serio jest super, dla żony też więc... zobaczymy.żeby ostatecznie podjąć decyzję... ja w sumie też nie omieszkam odbyć jazdy testowej tym autem, jestem ciekaw jak to będzie jeździło.. Ty pewnie "ścigantem" na drodze nie jesteś, wiec dla Ciebie takie autko by było super, byś pewnie średnie spalanie miał na poziomie 4l/100km
ale jak trzeba to setka byłaby w 7sek.. bo obstawiam, że licznikową setkę to auto w tyle będzie robić, skoro mi się udało zrobić w 7,2sek
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaStach, patrzę, że chyba już czekasz na to auto...Faktycznie czekam na real, a oglądając zdjęcia trochę się napalilem...
Comment
-
Ciekawe gdzie to beda produkowac. Bo mysle, ze glownym rynkiem jest rynek kraju rządzonego wlasnie przez Cheetosa.
I wlasnie Honda bedzie w wakacje przenosic produkcje Civica w hybrydzie do USA. Pytanie czy pzostawia tez produkcje w JP czy kolejne roczniki Civica Hybrid w PL beda od Jankesów
Comment
-
Odnośnie Prelude, to na 100% będzie napędzana tym samym napędem co jest obecnie w Civicach czy CR-Vkach. W USA reklamują go jako napęd o szczytowej mocy 200KM, ale żeby nikt się nie łudził, tak na prawdę jest tam 184KM generowane z elektryka, być może w którymś momencie gdy elektryk razem ze spalinowym są połączone, to może i jest chwilowo, te 200KM..
"It will use a version of Honda's 2.0 hybrid system used in the Civic, Accord, and CR-V. It's a 2.0-liter Atkinson-cycle engine paired with a CVT and two electric motors, producing 200 hp and 232 lb-ft of torque. One electric motor acts as a generator, while the other provides traction to the wheels. The combustion engine only drives the wheels during steady-state highway cruising via a lockup clutch."
Dodatkowo Prelude będzie wyposażony w system symulacji zmiany biegów - S+ Shift. Bedą łopatki (pewnie te same co teraz służą do odzyskiwania energii) gdzie będzie można sobie zmieniać ręcznie "wirtualne" biegi, wówczas będzie symulacja szarpnięcia zmiany biegów (po przez nagłe odcięcie momentu w elektryku) oraz spalinowy będzie pracował wydając z siebie dźwięki w takt zmiany biegów i przyspieszania - co ciekawe jest to obecnie w Civicu, gdyż jadąc w trybie sport auto podczas zmiany biegów symuluje tą zmianę i czuć delikatnie szarpnięcia podczas tej zmiany biegu - przynajmniej tak jest w moim modelu z 24r. jedyna różnica to, że nie można zmieniać "wirtualnie" tych biegów, a w Prelude będzie można to robić.
"When S+ Shift mode is active, programming in the hybrid control unit will rev the engine up and down, consistent with vehicle speed and driver accelerator inputs, while using a torque cut from one of the electric drive motors to simulate the feeling of changing gears. The simulated shifting can happen at the request of the driver via wheel-mounted paddles."Last edited by Grzechu; 11-06-2025, 09:46.
Comment
-
Wszystko zależy od ceny wyjściowej w PL... jakby dali rozsądną to jakaś sprzedaż może być, choc celują w mniejszą grupę docelowa (rodzina tego nie kupi ze wzgledu na drzwi)
natomiast dizajn i napęd dla tych którym 4furtki nie są potrzebne może skusić fanów prelude, crx, crz
wszystko zależy od ceny
widomo kiedy u nas na rynku może być na na pewniaka?Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012
Comment
-
Zamieszczone przez Lcfr Zobacz postawidomo kiedy u nas na rynku może być na na pewniaka?
Comment
Comment