Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

10th gen Civic 2016

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Widziałem na fb, że wczoraj w pl był civic x, ktoś wie coś więcej?

Comment

• Ja nie wiem. Ale tymczasem mi brat podrzucił katalog X sedan z Colorado I coś nie tylko o 10tce

uploadfromtaptalk1477942116129.jpg

A tu wersje wyposażeniowe:

uploadfromtaptalk1477942153381.jpg

Podgadal z mechanikiem w serwisie, wszyscy fani tam bardzo oplakuja brak naszego Type R i nie mogą sie doczekać "swojego" w 10gen... który tam będzie pierwszym w ogóle pod tym szyldem...
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
        Widziałem na fb, że wczoraj w pl był civic x, ktoś wie coś więcej?
        Jest. W plazie jest prezentacja w piatek.

sent from mobile

Comment

• Jak działa 1.0T w kompakcie?

. .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• w bardzo przewidywalny sposób ...... jakoś te silniki zupełnie do mnie nie przemawiają, zwłaszcza w takich nadwoziach
            www.4kolkaszczescia.pl

Comment

• Jak by kogoś interesowało to prezentacja X będzie w Toruniu 2 lub 3 grudnia, a w Bydgoszczy 6.
              Moja Honda
              https://www.civicforum.pl/showthread...044#post351044

Comment

• Honda Plaza - prezentacja 4 listopad.
                18:00 i 20:30
                Sedan i hatch
                Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                  Jak działa 1.0T w kompakcie?
                  Przypuszczam, że w Hondzie 1.0T będzie lepsze ale i tak wg mnie tylko do Jazza się nadaje. Jeżeli "przy 140 pali już 10" to w ogóle bez sensu bo moje IMA sprzed 12 lat pali mniej. No ale to tylko s(z)koda
                  A co do odbiorcy to pewnie najchętniej sięgną po nie floty firmowe.
                  Last edited by lybra; 03-11-2016, 21:59.
                  Honda Hybrid 3,4L/100km
                  sigpic
                  https://www.civicforum.pl/showthread...979#post323979

Comment

• Aby coś powiedzieć o silnikach 3cyl, trzeba się najpierw takowym powozić ;-)

Miałem (nie)przyjemność jeździć autem, które miało motor 900cm (90KM).
                    Jest tak jak opisał to gościu na filmie, na niskich obrotach nie ma opcji aby poznać, że siedzą tam trzy garnki. Za to na wysokich obrotach, samochód przestawał jechać, zaczynał wydawać z siebie bardzo podejrzane dzwięki.

Jak dla mnie, to takie siliczki będą dydekowane dla ludzi, którzy chcą sie przemieszczać z punktu do punktu. Mają gdzieś czy auto się zbiera, czy jest mułem, jak pracuje itp. Po prostu ma jechać.
                    Zapewne spore gronot starszych ludzi, również nie będzie miało za złe, że ma takiego malucha. I jeszcze jedna grupa kierowców, nasze Kobietki pewnie też będą miały gdzieś, czy to jest 3, 4 czy 5 cylindrówka

Comment

• Zgadza się, bo to jest cel takiego silnika. Moim zdaniem bedzie tak czy owak jechał o niebo lepiej od obecnego 1.4 (a właściwie 1.3), wiec na co tu narzekać. Podstawowy silnik z <10s do setki nie brzmi źle. A że nie daje czadu? Niektórzy uważają, że i obecny 1.8 nie daje. Dla tych będzie 1.5T... albo i Type R.
                      . .

Comment

• Wszystko zależy jak będzie wyciszona buda.. jak dobrze to ten charakterystyczny warkot tego 3-cylindrowca nie będzie raził mocno w ucho, ale jak będzie słabe wyciszenie to będzie porażka.
                        Moja łódka Civic..
                        Mój "klekocik" Ceed..
                        New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                        Coś na temat olejów..

Comment

• Odbiorcy są różni, będą tacy którzy nie zauważą różnicy przy 3 cylindrach , będą też tacy co zobaczą ją miesiąc po zakupie i powstanie na forum wątek "czy u was też tak silnik terkocze z rana" i tacy którzy na jeździe testowej powiedzą "to nie dla mnie". I mnie interesuje oferta dla tej ostatniej grupy a szczególnie odpowiedź na pytanie jaka będzie dopłata do 4 cylindrów. Czy będzie tak jak w Suzuki przy SX4 gdzie jest to 10tys (wraz z bogatszym wyposażeniem) czy jak np w Oplu 2,5tys różnicy między autem z silnikiem sprawnym inaczej a tym pełnosprawnym. Sam jestem inżynierem więc daleki jestem od krytykowania innych inżynierów tym bardziej takich którzy stworzyli nowy silnik ale trzeba wiedzieć że trzycylindrówki tworzy się nie dlatego że są takie dobre tylko po to by zadowolić na papierze lobby ekologiczne.
                          Last edited by remar; 04-11-2016, 12:59.
                          CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

• Nawet BMW w nowej 3 po FL wprowadziło silnik 3 cylindrowy, może są jakieś regulacje że wszystkie silniki w danym modelu muszą spełniać jakąś normę emisji CO2? Stąd Honda wprowadzając 1.0T robi miejsce na nowego CTR

Comment

• Bo teraz jest taka moda 3 cylindry równie dobrze mogliby zrobić 4 cylindry o pojemności 1,0.. ale zrobić kiczowate 3 cylindry jest troszeczkę taniej, a silnik i tak będzie do wymiany po 250tys. km. więc po co sobie zawracać głowę, a klient wymieniając silnik będzie miał taniej.
                              Last edited by Grzechu; 04-11-2016, 13:09.
                              Moja łódka Civic..
                              Mój "klekocik" Ceed..
                              New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                              Coś na temat olejów..

Comment

• No fakt tak jak i w Yarisie, 1.0 R4 było lepszym i przyjemniejszym i wcale nie mniej palącym silnikiem niż późniejsze 1.0 R3... no ale R3 tańsze w produkcji i pyrka tak pod maskami ToyToyów do dzisiaj...
                                . .

Comment

Working...
                                X