Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Znalezione / podpatrzone - zajawki nowych modeli Hondy poza Civic

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Nowości motoryzacyjne, premiery nowych modeli, galerie, filmy i testy samochodów - Bądź na bieżąco dzięki portalowi motoryzacyjnemu moto.wp.pl

Wodór w hondzie

Comment

Najblizsza stacja w Berlinie. Jest co prawda ten drobny mankament, że bak nie starczylby mi nawet na tam i z powrotem, ale nie ma co się czepiać Tymczasem aku litowo-powietrzne coraz bliżej... Honda powinna spoglądać w stronę Tesli...
      Last edited by Alix; 27-01-2016, 17:43.
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Accord wreszcie nadrobil straty do reszty segmentu - jest 2.0T, jest 1.5T, jest przestrzeń, schudł przynajmniej kilkadziesiąt kilo i wreszcie przestał się patologicznie rozrastać, a mimo zachowania starych wymiarów zawartą w nim przestrzeń porządniej wykorzystano - jest z czym znowu wjechać też do Europy! Brawo Honda!

The2018 Honda Accord debuts! It was just revealed at a media event in Detroit and here are the important details you need to know about this popular sedan.

No i 10 biegowa klasyczna automatyczna skrzynia, a nie żadne CVT do mocniejszego silnika - szkoda ze tak nie ma w Civicu, może po lifcie będzie?
        Last edited by Alix; 17-07-2017, 16:40.
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Jeśli z taką konfiguracją Honda wprowadzi ten model do Europy, to biorę w ciemno wersję 2.0T z automatem. Na papierze wygląda świetnie, stylistyka też do mnie przemawia.
          Mój czarny 8gen

Comment

Ano wreszcie wysluzone 2.4 zastąpi godnie 1.5T (taki paradoks czasów, że dawny mokry sen tunerów Hondy zostaje zastąpiony silnikiem... rodem z Jazza - bo w końcu tam debiutowała L-seria...), a mało efektywne i o dziwo niezbyt trwałe V6 zostaje zastąpione przez doskonałe K20 turbo rodem z Type R oczywiście po lekkim detuningu

Taki Accord ma sens!
            . .

Comment

Obawiam się, że niestety nowy Accord i tak do Europy nie trafi. Amerykanie się w nawet postarali, żeby teraz Accord był w 100% amerykański - rozbudowali fabryki Hondy, żeby kluczowe podzespoły jak nowa skrzynia też były produkowane w Stanach:

The 2018 Accord's 1.5-liter and 2.0-liter turbo engines will be produced at Honda's Anna, Ohio engine plant, and its CVT transmission will be manufactured at the company's Russells Point, Ohio plant.

The all-new, Honda-designed 10-speed automatic transmission will be produced at the company's Tallapoosa, Georgia plant2. Honda recently announced a combined $149 million investment in the Russells Point and Tallapoosa plants to facilitate production of the new 10AT. Additional details concerning new manufacturing technology and investments will be announced closer to launch.
              Co więcej nawet produkcję hybrydy przeniosą z Japonii do USA:
              An all-new, even more refined and fuel efficient Accord Hybrid will be again built in Marysville, Ohio after a couple of years of production in Japan
              A i dodatkowo patrząc, że dostępność HRV i nowego Civica jest u nasa słaba, bo większość produkcji trafia do USA, to można odnieść wrażenie, że Honda po prostu powoli odpuszcza europejski rynek i skupia się na USA i Azji (w Japonii przekrój modelowy mają ogromny, do tego praktycznie wszystko hybrydowe).

Także powątpiewam czy ten model trafi do nas. Aczkolwiek jak by trafił to bym się ucieszył bo wygląda i zapowiada się świetnie .
              Jest: 1985 Fiat 126p 650E, 2019 Jeep Compass 4x4 1.4t
              Były: 2002 Honda Civic Sedan 1.6 VTEC, 2015 Honda Civic Tourer 1.8 i-VTEC

Comment

Może trafić przez eksport, tak samo jak poprzedni Accord z Japonii czy obecny HR-V z Meksyku. Przecież z USA tylko im bliżej i prościej... Te silniki przynajmniej nie łapią się na naszą polską paranoję akcyzowa w przeciwieństwie do większości innych aut z USA...

Pytanie bardziej jak jest z klasą D obecnie w EU, bo w USA "full size" to wciąż mainstream, no a u nas... Kompakty stają się ogromne, reszta ludzi z niezaspokojona mania wielkosci kupuje wielkie lub olbrzymie SUVy - przejmując masowo klientów tego segmentu, a jakość i wygoda w klasie D to w pełni i tak raczej domena marek Premium...

Chociaż wśród znajomych po "kompaktowych" SUVach (Koleos, CR-V, ix35 itp.) kilkoro dostrzegło ich ułomności i... koszty utrzymania i wrócili w ramiona wygodnej, dobrze jeżdżącej i efektywnej klasy D, więc może trend się z czasem trochę odwróci. To trochę tak jak z Priusem w grupie klientów indywidualnych (jako auta rodzinne, a nie np. miejskie taxi gdzie się sprawdzą cudownie) - prawie 80% deklarowało, że ich następne auto NIE będzie hybryda
                Last edited by Alix; 22-07-2017, 07:10.
                . .

Comment

Niby przyszłe auto miejskie Hondy...elektryk... Podoba się?

DJgcOTlWsAAMZPe.jpg

Comment

Fajny Przypomina współczesną wersję Golfa I. A skoro o VW I.D.. Podobno za trzy lata ma ruszyć masowa produkcja, mają wypuścić 1 mln egzemplarzy. Może będzie w końcu elektryk przystępny cenowo.

96f96fc3d9d515cbc952ae304aa87aa3.jpeg

Też niczego sobie. Matko i ja to napisałem
                    Pozdrawiam Czarodziej
                    Mój Szogun

Comment

Wg mnie elektryk jakiego mógłbym kupić to: zasięg około 250 km na ładowaniu, max czas ładowania z sieci to 10 godzin v max na poziomie 200 km/h i to wszystko przy cenie poniżej 100 tysięcy
                      www.4kolkaszczescia.pl

Comment

A mi by wystarczył góra 50 km i v max 100km/h, no może 120km/h, byle cena była ok 50 tysi, rozmiar Civica Kombi i przyspieszenie jak Civic 1.5T Taki sobie wymarzyłem ;p
                        Honda Hybrid 3,4L/100km
                        sigpic
                        https://www.civicforum.pl/showthread...979#post323979

Comment

Nowy Nissan Leaf w końcu jakoś wygląda i parametry sensowne czyli 150 KM i 320 NM

Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Jakby jeszcze z gniazdka ładował się w max 10 godzin. Nawet kosztem zasięgu....
                            www.4kolkaszczescia.pl

Comment

Zamieszczone przez Radon Zobacz posta
                              Wg mnie elektryk jakiego mógłbym kupić to: zasięg około 250 km na ładowaniu, max czas ładowania z sieci to 10 godzin v max na poziomie 200 km/h i to wszystko przy cenie poniżej 100 tysięcy
                              Chciałem napisać takie rzeczy tylko w Erze, ale przypomniało mi się, że już jest auto, które spełnia, a nawet przewyższa te kryteria, łącznie z ceną. Tesla model S w nie najgorszej konfiguracji. Cena ok. 100 tys ......... Euro
                              Pozdrawiam Czarodziej
                              Mój Szogun

Comment

Za 135 tys złotych mozna kupic 170 konne BMW i3. Osiagi ma fajne. Szybko wyrywa w miescie.
                                Powoli, powoli zaczyna to jakos normalnie wyglądać.

Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Working...
                                X