Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Type R 10gen 2018

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Android Auto ma spore ograniczenia. Poza tym nie chce mi sie na miejskie odcinki po 5km podlaczac telefonu. Chce to mieć w stacji i kropka. Coś, co każdy głupi tablet z hipermarketu za 300 zeta potrafi. Oczywista oczywistość dla mnie.

Prasowac na spojlerze Rki nic sie nie da bo to nie proteza tylko element aerodynamiczny. Jest tak poskrecany ze nawet szklanka whisky nie chce mi tam solidnie ustać.
    ............................C I V I C
    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
    . .
    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez Kuba#5943 Zobacz posta
      ...I oczywiście FWD czasem jest problemem, ale myślałem, że będzie gorzej. Jestem pozytywnie zaskoczony.
      Oczywista oczywistosc :-) Ja to jestem w szoku ale to zasluga szpery. Mialem kilka aut tylko nieco ponad 100KM/t i zawsze na deszczu byly megaproblemy z trakcja na starcie. Mozna bylo to zniwelowac nieco zmieniajac opony na szersze. Ostatnie moje auto mialo 130KM i opony 205 a na mokrym startowalo gorzej niz TypeR.
      Ps. CTRX zamowilem bez jazdy probnej po obejrzeniu jednego z pierwszych egzemplarzy sprowadzonych latem dla Hondy. Wczesniej ogladalem chyba wszystkie hh na rynku + Mustang. Wiec chyba cos w tym aucie jest :-)

Comment

• Zamieszczone przez Leszek2 Zobacz posta
        Ostatnie moje auto mialo 130KM i opony 205 a na mokrym startowalo gorzej niz TypeR.
        No to niezła przesiadka!

Zamieszczone przez Leszek2 Zobacz posta
        CTRX zamowilem bez jazdy probnej po obejrzeniu jednego z pierwszych egzemplarzy sprowadzonych latem dla Hondy
        Ja tylko na Motor Show w Poznaniu widziałem i wnętrze mnie nie przekonało. Dziś mi się bardzo podoba. Auto zamówiłem na podstawie recenzji wydawnictw, blogów itp... 22 czerwca złożylem zamówienie, w dzień urodzin Odebrałem 10.10.2017

A propos... Kiedy odbieraliście swoje FK8?

Comment

• Ja zamówiłem 2.11.2018 ale ono już było w drodze do dealera, można powiedzieć, ze zarezerwowałem. Miało być za max 2 tygodnie ale jak zwykle zadziałało prawo Murphy'ego. Wszędzie pod górkę, dodatkowe testy, zatrzymane w Gent, brak transportu z Mostowia, Zła pogoda ( śniezyce) co też opóźniło dostawę, a na koniec cyfrowy system rejestracji aut, również tydzień poślizgu. Odebrałem w mikołaja 06.12.2018, zaraz jak wsiadłem to zapomniałem Hondzie wszelkie krzywdy Teraz już mam nalatane 4k km i juz po pierwszej wymianie oleju ( 3k km ) dla spokojnego snu.

Comment

• widzisz Kuba, niektórzy z twoich okolic dostają auta od bezdomnych a ty bidny musisz zamawiać i płacić

Comment

No to niezła przesiadka!
              Ja przesiadłem się do TypeR z nic niemającego 68 konnego diesla (Peugeot 206). :-D

Zamieszczone przez Kuba#5943 Zobacz posta
              Ja tylko na Motor Show w Poznaniu widziałem i wnętrze mnie nie przekonało. Dziś mi się bardzo podoba. Auto zamówiłem na podstawie recenzji wydawnictw, blogów itp... 22 czerwca złożylem zamówienie, w dzień urodzin Odebrałem 10.10.2017
              Ja swój egzemplarz zamówiłem na podstawie reklamy z Facebook'a. :-P

Zamieszczone przez Kuba#5943 Zobacz posta
              Auto odebrałem 14.11.2017. :-)

Comment

No to niezła przesiadka!

Mnie w Poznaniu również nie przekonało mimo, że po zdjęciach byłem zakochany...wręcz znajomi, którzy ze mną byli mówili, że masakryczna tandeta - plastiki, kanapa z tyłu, zderzaki czy progi... Miałem nadzieję, że to tylko jakiś model z próbnej produkcji, ale niestety w egzemplarzu testowym w salonie było podobnie z wykonaniem.

Fakt, że jak się już tym jeździ to wszystko z wykonania schodzi na drugi plan. Najbardziej jednak boli blokada łatwej możliwości instalowania apek, która była w IX gen. Btw ktoś już to obszedł? Bo nie śledziłem szczerze mówiąc..

Comment

• Ja wszedłem do salonu przejechałem się i zamówiłem. Czekałem 3 tygodnie. Ctr jest super samochodem na codzień a przede wszystkim normalnym cenowo w eksploatacji. Przy tym czym wcześniej jeździłem to prakrycznie samochód bezkosztowy

Comment

• Zamieszczone przez chevchelios Zobacz posta
                    Przy tym czym wcześniej jeździłem to prakrycznie samochód bezkosztowy
                    A czym wcześniej jeździłeś? I kiedy odebrałeś CTRa?

Comment

A czym wcześniej jeździłeś? I kiedy odebrałeś CTRa?
                      Ostatnio przeważnie RS6 C6 750KM 1100Nm i mam jeszcze parę wynalazków ale to głównie do kochania

Comment

• Chevchelios, z tego co piszesz to przesiadka z RS6 do CTR głównie była podyktowana kosztami eksploatacji. Bo wrażenia z jazdy pod wieloma względami zapewne były lepsze w RS6?

Comment

• Absolutnie nie CTR daje mi tyle frajdy jak żadne auto od dawna. Dla mnie idealny samochód
                          Wiadomo że RS6 szybszy ale nie tylko o prędkość chodzi

Comment

• Nie jeździłem RS6, jedyne co to słyszałem z zewnątrz. Dźwięk poezja. Mimo to CTR jest jednak wyjątkowy pod wieloma względami.

Comment

• Mi się podobał od początku, wybrałem się na jazdę testową i już wiedziałem, że będzie mój, jest jak stworzony idealnie dla mnie . Musiałem tylko jeszcze raz go wziąć i sprawdzić czy do garażu podziemnego mi wjedzie, wszedł o włos ale wszedł Zamówiłem 11.01.18 i obecnie czekam, przewidywany termin odbioru - luty

Comment

• chodzi ci o przedni spojler, czy przypadkiem nie będzie ocierał przy zjeździe, bo na wysokość i szerokość raczej bez problemu

Comment

Working...
                                X