Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pierwszy seryjny Type R z silnikiem turbo

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• ta Honda na Grochowskiej to w ogóle jest jakaś dziwna, jak kupowałem civica to chcieli tam ode mnie wyższą cenę niż w cenniku
    ale już się nie odzywałem, kupiłem w Honda Plaza

Comment

• Ja rownież nie płaciłem żadnej kaucji , lecz musze przyznać że jazda próbna odbyła się z wielkim ale ,dodatkowo ojciec musiał sciągnąć obrączkę żeby nie porysować gałki zmiany biegów , jedyna opłata jaką ponieśliśmy wtedy to zaliczka na samochód , w sobotę odbiór juz się nie mogę doczekać

Comment

• Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
        ta Honda na Grochowskiej to w ogóle jest jakaś dziwna, jak kupowałem civica to chcieli tam ode mnie wyższą cenę niż w cenniku
        ale już się nie odzywałem, kupiłem w Honda Plaza
        Mi natomiast Plaza powiedziała, ze CTRa nie rabatują - po tym jak już miałem oferty rabatowe z innych salonów, w tym tego na Grochowskiej

Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
        wczoraj focus rs kobietę na rowerze...
        To akurat raczej wina tego, kto spowodował kolizję wymuszając pierwszeństwo na RSie.

Edit:
        CTR jako zerówka (000) na Rajdzie Rzeszowskim.
        13920883_1220930607927872_3117519524214395081_n.jpg
        Last edited by Doctor; 04-08-2016, 20:08.

Comment

• Jeżeli chodzi o Wawe to w Matraszku chcieli 3000 zł kaucji, żeby zejść do 2000. W Honda Witolin 3500 a Ariesie w ogóle nie chcieli kaucji, więc tam pojechałem.
          CTR

Comment

• Kolejne porównanie z Foką RS: https://www.youtube.com/watch?v=A8NwU7fZho8

A tutaj ciekawa opcja... nie dość że można dodać power w trybie +R to potrafi też wtedy pierdzieć z wydechu
            ............................C I V I C
            .. generacje . wersje usportowione ..silniki
            . .
            Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zmieniał ktoś juz felgi w ctr , wczoraj przednia lewa została uszkodzona dość poważnie a tylna lekko zarysowana i nie wiem czy kupić oryginalne hondy czy zdecydować się na inną firmę

Comment

• Koledzy nie wiem co Wy macie za salony. W Katowicach wszedłem przez przypadek do salonu ok 2 minut oglądałem ctr. Przyszedł Pan. Pyta " w czym mogę pomóc". Odpowiedziałem że chcę się przejechać. Poprosił o prawo jazdy . Spisał dane. Zapytałem czy żona może też się przejechać w trakcie mojej jazdy. Odpowiedź " nie ma sprawy". Zapytał tylko czy Żona ma prawo jazdy. Powiedziałem że ma. Dostałem kluczyki. Pan powiedział, że ma wsiadać do auta które stoi przed salonem tylko mam poczekać na niego bo on tez musi jechać. Uprzedził że w aucie jest wideo rejestrator i pojechaliśmy. Najpier ja później Żona. A po 2 tygodniach biały ctr był już w garażu. Oczywiście zakup nie planowany bo zonie spodobało sie przyspieszenie i kolor.

Comment

• Zamieszczone przez Minik Zobacz posta
                  Zmieniał ktoś juz felgi w ctr , wczoraj przednia lewa została uszkodzona dość poważnie a tylna lekko zarysowana i nie wiem czy kupić oryginalne hondy czy zdecydować się na inną firmę
                  Zerknij tuna opcje: https://www.civicforum.pl/showthread...n-2015-2016%29

Jak uszkodziłes felgi? Bo jeżeli chodzi o trwałość to raczej jest z nimi dobrze, chyba tylko kucizna lepsza...
                  . .
                  Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Dostałem już nową felgę z oponą , tą oddam do naprawy i będzie mi służyć jako koło zapasowe , na żywo wygląda to znacznie gorzej image1-2.JPG
                    alix posiadam te felgi att z linku w rozmiarze 18 z zimowymi oponami pirelli przyznam szczerze , że byłem mile zaskoczony ceną kompletu , koła kosztowały mnie niewiele ponad 5k , a za tą oryginalną z oponą dałem prawie 3,5k
                    image1-2.JPG
                    Last edited by Minik; 09-08-2016, 21:32.

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                      Jak uszkodziłes felgi?
                      Też jestem ciekaw, kurcze nieźle poszła.

Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                      Bo jeżeli chodzi o trwałość to raczej jest z nimi dobrze,
                      Są z bardzo twardego amelinium. Prędzej pękną niż się wygną.
                      Pozdrawiam Czarodziej
                      Mój Szogun

Comment

• Tata na wysokim krawężniku na łuku sie zapatrzył i przód jest uszkodzony konkretnie a na tylniej delikatnie lakier zdrapany , także bez problemu zamaluje , dobrze ze nie uszkodził spoilerów .

Comment

• Witam wszystkich, jestem tu nowy i sledze ten watek od jakiegos czasu.

Zastanawiam sie nad kupnem Type-R i mam pytanie do właścicieli tego pojazdu. Jaka jest wasza opinia jesli chodzi o codziennej jazdy? (do pracy, na zakupy itd.). I czy ktos z was wozi dzieci w tym aucie? Jesli tak, jak to jest? Da sie spokojnie wlozyc fotelik w tylu i np. wozek dla dziecka w bagazniku?

Obecnie jezdze Audi TT S-line i zawsze jezdzilem niby sportowymi autami, wiec jestem przyzwyczajony do "malo komfortowej" jazdy (po dziurach na ulicy itp.)

Mialem juz jazda probne z Type-R'em ale 90% czasu jezdzilem na autostrady wiec nie za bardzo mialem okazji sprawdzic jak auto sie zachowuje na zwyczajnej warszawskiej ulicy.

Tak na marginesie, musialem zaplacic 4000 kaucji w Honda Plaza na Okecie.

Przepraszam za ew. bledy jezykowe, jestem obcokrajowcem

Pozdrawiam

Comment

• Zamieszczone przez kayhyde Zobacz posta
                            Witam wszystkich, jestem tu nowy i sledze ten watek od jakiegos czasu.

Zastanawiam sie nad kupnem Type-R i mam pytanie do właścicieli tego pojazdu. Jaka jest wasza opinia jesli chodzi o codziennej jazdy? (do pracy, na zakupy itd.). I czy ktos z was wozi dzieci w tym aucie? Jesli tak, jak to jest? Da sie spokojnie wlozyc fotelik w tylu i np. wozek dla dziecka w bagazniku?

Obecnie jezdze Audi TT S-line i zawsze jezdzilem niby sportowymi autami, wiec jestem przyzwyczajony do "malo komfortowej" jazdy (po dziurach na ulicy itp.)

Mialem juz jazda probne z Type-R'em ale 90% czasu jezdzilem na autostrady wiec nie za bardzo mialem okazji sprawdzic jak auto sie zachowuje na zwyczajnej warszawskiej ulicy.

Tak na marginesie, musialem zaplacic 4000 kaucji w Honda Plaza na Okecie.

Przepraszam za ew. bledy jezykowe, jestem obcokrajowcem

Pozdrawiam
                            Polecam wątek Alixa, znajdziesz tam wszystko, a nawet więcej niż potrzebujesz

Comment

• Witaj, aczkolwiek do przywitania jest osobny dział - polecam zerknąć do regulaminu.

Po Audi TT Civic byłby mega funkcjonalnym rodzinnym autem z dużym bagażnikiem na poziomie wręcz co mniejszych kombiakow (np. i30 kombi) - wózek spokojnie wchodzi praktycznie każdy, jeśli oczywiście nie kupisz jakiegoś nonsensownego nieskladalnego trzykolowego grzmota, który zabralby pół bagażnika nawet w busie... Civikiem jechałem z rodzinką pod namiot do Legolandu, a i z dwójką dzieci z zapakowana spacerówką i łóżeczkiem turystycznym na kilka innych wyjazdów (Morze/Góry/narty). Bezproblemowo zapakujesz foteliki na tylną kanapę (auto jest 4-osobowe wiec byle max 2) - z przodu szkoda niszczyć kubeł fotelikiem, ale jak się ma niezbyt rozbudowany to też się da. Civic jest obszernym autem jak na kompakta i Type R nie jest w żadnym miejscu (poza 4-osobowoscia i teoretycznie mniejsza ładownościa) mniej praktyczny od "cywila".

Ja od 8mcy jeżdżę CTR jako daily driverem rodzinnym dla rodziny 2+2+pies i nie mam zastrzeżeń. Mam w odwodzie bagażnik + box dachowy jeszcze z poprzedniego gena, ale skoro przez 7 lat przelezal na półce w garażu przy Civicu, to raczej poleży dalej, nigdy nie był potrzebny... No chyba że teraz na wyjazdy na narty będę go zakładał bo szkoda mi wnetrza Dzieciaki lubią w moim CTRze jeździć bo mają dużo miejsca, swoje organizery, swoje małe kino sufitowe, etc. A swoją drogą np. do kina na opłotkach miasta z dzieciakami w trybie +R dociera się bardzo sprawnie, wczoraj Google Maps pokazywało, że będę w 17 minut, a dojechałem w 9

Civic nie będzie raczej jakos dramatycznie mniej komfortowy niż TT (nie wiem czy tam w Sline miałeś sportowy zawias czy nie)... za to da Ci o wiele więcej frajdy z jazdy, Audi A3/TT fajne autka, ale z mojego doświadczenia to spokojne zwierzaki przy tej szalonej maszynce do dawania emocji

Jak napisał przedmówca, polecam CTRowe wątki w dziale Nasze Auta (np. mój: https://www.civicforum.pl/showthread...-UFO-by-Alix-p, ale i do innych zdecydowanie warto zajrzeć ), o wrażeniach z pierwszej ręki pisałem też tutaj: https://www.civicforum.pl/showthread...670#post280670
                              Last edited by Alix; 10-08-2016, 12:17.
                              . .

Comment

• Super odpowiedz (tzn wlasnie to co chcialem czytac :P), dziekuje! O ile jest mi wiadomo, S-line z szkrzynia biegow s-tronic ma sportowe (obnizone) zawieszenie.

Juz ide sie przywitac, sorry!

Comment

Working...
                                X