Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

który zestaw wybrać ???

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Paskov, jak dasz radę to po montazu wrzuć fotki spod maski a z tym demontazem koła to u mnie tez je ściągali bo robili mi wlew pod klapką.

a po mojemu to skoro oni urwali to powinni sami Ci wymienić tę szpilkę od piasty, na swój koszt.

jump23, ja dokręcałem sobie szpilki od kół w Skodzie Felicii i robiłem to zbyt długim kluczem, przy czym się trochę przekręciły alle nie na tyle, aby się zerwać. Potem bez problemu je odkręciłem. Natomiast jak mechanik zmieniał mi opony w Sprinterze to dokręcając nakrętkę na szpilkę zniszczył mi gwint.

A propos takich problemów z odkręcaniem to polecam zwykłą naftę świetlną. Wystarczy pomalować problematyczny element i za chwilę puszcza. WD40 przy tym wysiada.

Comment

hej wlasnie odebralem samochodzik od gazownika ;P Mam kilka fotek
      Załączone pliki

Comment

tak jak mowilem to instalacja lovato smart
        Załączone pliki

Comment

sorki ze post pod postem le inaczej sie nie da
          Załączone pliki

Comment

tutaj daje dane z fakturki czy te podzespoly powinno sie montowac w tej instalacji /?
            Załączone pliki

Comment

na moje oko to: po pierwsze, węzyki montowane do wtrysków na trytytkach - pierwszy krok do nieszczelności w instalacji pod maską; po drugie, węzyki od wtrysków mogli zrobić sporo krótsze - ja mam kazdy wtrysk osobno zamontowany, a nie listwę, i bez problemu zrobili węzyki po 5-7 cm.

Comment

czyli mowisz fuszera ??

Comment

ja też mam wężyki od wtyskiwaczy zaciśnięte na opaskach ale tylko od strony kolektora u góry mam małe cybanty i nie mam zadnej nieszczelnosci zawsze mozesz poprosic zeby ci to złapali na opaskach metalowych co do długosci przewodów nie ma tragedii

Comment

a jak z tymi czesciami mogly byc lepsze czy takie daja do lovato smart

Comment

to sa standardowe czesci grodków to producent zbiorników reszta ok wazne zeby to było dobrze ustawione spalanie max 15%-20% wiecej niz pb te opaski mozesz nawet sam zamontowac one sa tanie a ile masz gwarancji 2 czy 3 lata?
                      Last edited by jump23; 01-08-2012, 23:41.

Comment

niby racja, opaski mozna zmienić, alle wg mnie monter sam powinien dać metalowe w ocynku.

a skąd wiadomość, ze spalanie ma być maksymalnie 15% większe niz na Pb? Zawsze, jak pytałem się gazowników, mówili o 20-30%. Mi na trasie pali jakoś 22-25% więcej niz benzyny i nie ma róznicy w osiągach.

Paskov, jeśli chcesz wiedzieć dokładniej co fachowcy będą sądzić o Twojej instalacji, wrzuć fotki do odpowiedniego działu na lpg-forum.pl i poproś o ocenę.

Pozdrawiam

Comment

mi pali 20% wiecej gazu ni pb ale najważniejsze jest ustawienie instalacji do silnika żęby właśnie osiągi były bardzo zbliżone jak na pb

Comment

odnosnie gazu. jeżdżąc 2 lata na benzynie, czy lato czy zima czy cieplo lub zimno wskazówka temperatury silnika stała mi ciagle w miejscu 2/5 a dzis zauwazylem ze wzrasta gwałtownie w górę po czym znów maleje. Nie wiem czy tak ma być czy coś jest nie tak

Comment

i dlatego wazne jest aby instalator przy strojeniu instalacji wsiadł w auto i je trochę pomęczył (pociągnął kilka razy do odcinki i na niskich obrotach) zeby odpowiednio ustawić skład mieszanki.

Mozliwe, ze masz trochę zapowietrzony układ chłodzenia i dlatego tak się dzieje. Mi wskazowka stoi w miejscu, czy to na Pb, czy na LPG.

Comment

bede musial odpowietrzyć. Coś tam nim jezdzili napewno tylko nie tyle co trzeba bo ja zrobilem 50km i dopiero to sie zaczeło

Comment

Working...
                                X