Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

który zestaw wybrać ???

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• który zestaw wybrać ???

Witam.
    Już prawie na 100% zdecydowałem sie załozyć gaz do hanki. Dzwonie pytam po różnych warsztatach za ile robią i na czym. Chciałem się was poradzić co najlepeij chodziłoby w moim samochodzie :P

Samochód - Honda Civic Aerrodeck 1,4 90KM d14a8 1999r.

Warsztat Auto glensk Pszczyna (jeżeli ktoś mial stycznośc proszę o opinie) zaproponował mi 2 opcje
    1- Stag 300 wtrysk valtek reduktor alaska za 2500tys lub stag 300 wtrysk Hana reduktor alaska za 3100zl

inne zakłady w okolicy zywca lub bielska (jeśli ktos zna gdzie dobrze robia prosze napisać) proponowały cos takiego compact , valtek cena 2100zl lub lovato cena 2400zl lub brc cena 2800zl

Co byście proponowali doradzili dzieki.

Witam .stag 300 jest ok ale wtryski valtek sa slabe.hana sa dobre.reduktor alaska chyba starczy polecam forum lpg

Comment

ja mam taki sam silnik reduktor alaska, wtryski omvl, elektronika esgi II i jest ok

Comment

a co sadzicie o lovato smart??

odnośnie gazu. Co sprawdzic jak przygotowac autko silnik itp do załozenia gazu co wymienic??
        Last edited by pain; 25-07-2012, 22:10.

Comment

Po pierwsze, szybko mogą paść świece i kable zapłonowe, lecz nie zawsze tak jest, po drugie, ustaw zawory i rób to w miarę często (co 10 tys km). Co do zestawów, Valteki to szajs, alle są najtańsze na rynku, więc się sprzedają. Ja mam reduktor Alaska, wtryski Hana 2000, Stag 4 plus i jest git, a mam silnik 1.4 is 90 km (D14Z4). Taki zestaw kosztuje ok 2900 zł, zakładałem u SebastianaS w Zbrosławicach (jakoś 20-30 km od Gliwic). Poszukaj na lpg-forum.pl, tam są specjaliści od LPG, jeśli chcesz wiedzieć coś więcej. Z mojego doświadczenia polecam Ci właśnie tego montera, tu jest ich strona: www.gzw.pl.
          Poza dobrym montazem, dają gwarancję na dobrych warunkach - 3 lata bez limitu kilometrów lub 100 tys km bez limitu czasu (czyli np w moim przypadku będzie to około 6-8 lat), ja przejechałem się do nich 140 km i było warto. Montaz zajmuje całe dzień, lecz jeśli ma być dobrze to nie warto nikogo pospieszać.

Pozdrawiam
          Last edited by qzyck; 28-07-2012, 00:33.

Comment

w civicu wystarczy wymieniać swiece i regulować zawory co 15-20 tyś na lpg jeśli dobrze bedzie założona instalacja to nie powinny sie za bardzo rozregulować tylko kometyczne poprawki sa jeżdze już na gazie prawie 3 lata mam ten sam silnik co ty mam reduktor alaska at-09 bardzo popularny wtryski omvl niebieskie są tanie ale sa ok a komputer esgi II reszta osprzetu tomasetto czyli standard dobrze jest dbac o instalację tzn raz na rok wymienaiac filterki w reduktorze ok 6 zł i filry fazy lotnej ja mam zamontowane 2 większy i mniejszy daje ta lepsza filtracje gazu za komplet tych 3 filtrów z wysyłka place 33zł więc niskie koszty i warto też co rok lub co 2 lata podjechać do gazownika sprzedzic ustawienia instalcji ale najważniejszy jest dobry montaż instalacji

Comment

właśnie, wszystko zalezy od montazu. i niestety, im instalacja tańsza, tym ten montaz (najczęściej) jest gorszy. ja wolałem zapłacić więcej i za części, i za montaz, i mieć spokój.

Comment

dzieki Panowie jutro jade zakładać

Comment

a co zakładasz?

Comment

a wkoncu wziolem lovato smart

Comment

napisz jak zamontujesz oby montaż był schludny i poprawny

Comment

napisze napisze juz dzis montazysta mi dzwonil ze jak wykrecali koło to poszła im szpilka od piasta ;P ktora miesiac temu caly piast z lozyskiem byl wymieniany ;P

Comment

tzn ze ktos za mocno zakrecił srube i chyba odkrecali koło kluczem zwykłym nie pneumatycznym wtedy takie cos sie zdarza a pozatym po co koło tylnie wykrecali?przewody sie ciagnie pod autem wlew tez z kanału se montuje

Comment

szczerze ci powiem ze to jutro bede wiedzial po co koło odkrecali. Myslałem najpierw ze trzeba jak sie chce miec wlew pod klapka paliwa. Nieznam sie na tym :P Jutro jak odbiore samochod to bede wiedzial cos wiecej. Wiem tylko tyle ze dowiozlem im starego piasta i szpilke z niego wyciagli i przelozyli do nowego czy jakos tak ;P a odnosnie jeszcze wody w bagazniku to wlasnie mowili ze nadkolu mam dziure i z tamtad cieknie i ze ciezko cos z tym zrobic czyms tam zamaze ale nie obiecuje ze znow sie nie poleje ;p

Comment

to potem do blacharza to ci łatkę wspawa w nadkole od srodka

Comment

Working...
                              X