Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Honda Civic 1.8 2013r LPG?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

no może po części tak... Ja zakładałem LPG w dość znanym na śląsku zakładzie (Auto Mix Skrzyszów), przy instalacji gadalem o lubryfikacji i dotrysku benzynki. Szef firmy powiedział, że spokojnie nie trzeba, 1.8 vitek to dobry, niewysilony wolnossak do LPG. Przeciez praktycznie to jest jednostka z 8 generacji z małymi modyfikacjami. Mam 5 lat gwarancji na LPG i głowice, wiec raczej ludzie z Auto Mix by wiedzieli co robią

Comment

Kiedyś gadałem z gazownikami o gazowaniu co prawda innego samochodu toyoty avensis 1,8 i jeden koleś miał lubre i po 50 tys km w silniku było pełno szlamu od lublifikatora i gorzej zrobiła silnikowi niż lepiej. Jedyny słuszny sens stosowania lubryfikatora to w silnikach forda 1,6 bo tam jest problem z przegrzewającymi się cylindrami chyba( dlatego silniki forda nie za specjalnie się nadają do LPG bo to mało opłacalne). Tak jak kolega wcześniej napisał o dotrysku PB do LPG to mija się z celem zakładania instalacji LPG. Dotrysk PB na LPG ma sens wtedy kiedy mamy silnik dużej pojemności i dużej mocy. Kiedy w codziennej normalnej jedzie nie przekraczamy określonej ilości obrotów silnika. A kiedy chcemy poszaleć to dotryskuje bęzyne. Dla hondy 3500obr to jak dla mnie to jest maksymalne minimum do zmiany biegu. jak chcemy w miarę normalnie jeździć. Wiec może być tak że dotrysk się załączy ale bez potrzeby bo zmienimy bieg. Jak chcemy jeździć na LPG to należy bezwzględnie przestrzegać wymian cześći eksploatacyjnych silnika i instalacji LPG to nic się nie popsuje a nie odkładać na później. Ja w swojej hance nie mam LPG ale po gwarancji prawdopodobnie założę LPG i bez dotrysków i lubryfikacji. Nawet na yt jest film Energu Gaz POlska i tam jest 8th z lubryfikacja i 9th bez lubryfikacji, a niby silniki te same.
      Last edited by Krokiew; 20-06-2018, 18:29.
      MOJA HONDA http://www.autowcentrum.pl/samochod/1999836993/

Comment

Working...
      X