Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

co to moze byc??

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

to postaram sie jak najszybciej to zrobic i odrazu dam znac czy pomoglo

Comment

swiece kup sobie sam w sklepie mozesz sam je nawet wymienic to nie jest trudne tylko klucz jest potrzebny a regulacja zworow to juz lepiej oddac do mechanika

Comment

Witam ma ten sam silnik z instalacja gazową i podobne problemy.
        Auto dałem do machanika myślałem że wymiana paska i ustawienie zaworów coś pomoże ale niestety auto dalej bardzo słąbe. Instalacja gazowa jest na sterowniku AL-800. Czy to możliwe aby zepsuty sterownik od gazu powodował problemy na gazie jak i na bęzynie?

Comment

ja miałem problem z szarpaniem. wymieniłem filtr paliwa co nic nie dało, następnie świece przewody i kopułkę do dziś jak ręką odjął. śmigam bez problemów. a i jeszcze filtr stożkowy wyczyściłem

Comment

Ja bym zaczął od wymiany świec, to napewno nie zaszkodzi a objawy jak najbardziej mogą być tego przyczyną. Koszty nie są zbyt duże a przecież i tak kiedyś trzeba je wymienić..... Przewody niestety są dosyć drogie więc może najpierw zmień same świece.
            Z tego co mi wiadomo niektóre auta powyżej pewnych obrotów przechodzą w tzw. tryb awaryjny i objawy są właśnie takie jak piszesz. Ale w hondzie.....nie słyszałem o takim trybie. Nie wiem, ale skoro nie świeci się kontrolka błędów to chyba nie.
            Zawory??? raczej nie.....

Comment

jesli jezdzisz na gazie to jest jedna zasada wymieniaj swiece co 10tys to pozwoli zmniejszyc ryzyko uszkodzenia przewodu od swiec czyli dostaja przebicia tak to jest z instalacją gazowa
              sigpiccivic 5D 2.0iTD 110KM http://www.youtube.com/watch?v=18K4cr5NWNc

Comment

Świece i kable sprawdz. u mnie tak było i to była jedna swieca

Comment

Co do czyszczenia listwy wtryskowej, wie ktos moze jak samemu sie za to zabrac?

Comment

przeprowadz samodiagnostyke i sprawdz czy komp nie pamieta jakichs starych bledow
                    LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
                    sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

i po bulu nowe swiece i czyszczenie rozdzielacza pomoglo

Comment

To wymień też przwody bo pewnie są w podobnym stanie jak i świece....

Comment

Niekoniecznie trzeba stawiać na zapłon-ja bym zaczął od sprawdzenia poziomu płynu w sprzęgle i ewentualnym odpowietrzeniu.
                          ビートル ジョン

Comment

wszystki plyny eksploatacyjne sa sprawdzane i wymieniane na bierzaco. silnik pracuje rowno i bez problemow wiec przewody sa ok. to byla wina swiec

Comment

Working...
                            X