to postaram sie jak najszybciej to zrobic i odrazu dam znac czy pomoglo
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
co to moze byc??
Collapse
X
-
Witam ma ten sam silnik z instalacja gazową i podobne problemy.
Auto dałem do machanika myślałem że wymiana paska i ustawienie zaworów coś pomoże ale niestety auto dalej bardzo słąbe. Instalacja gazowa jest na sterowniku AL-800. Czy to możliwe aby zepsuty sterownik od gazu powodował problemy na gazie jak i na bęzynie?
Comment
-
Ja bym zaczął od wymiany świec, to napewno nie zaszkodzi a objawy jak najbardziej mogą być tego przyczyną. Koszty nie są zbyt duże a przecież i tak kiedyś trzeba je wymienić..... Przewody niestety są dosyć drogie więc może najpierw zmień same świece.
Z tego co mi wiadomo niektóre auta powyżej pewnych obrotów przechodzą w tzw. tryb awaryjny i objawy są właśnie takie jak piszesz. Ale w hondzie.....nie słyszałem o takim trybie. Nie wiem, ale skoro nie świeci się kontrolka błędów to chyba nie.
Zawory??? raczej nie.....
Comment
-
jesli jezdzisz na gazie to jest jedna zasada wymieniaj swiece co 10tys to pozwoli zmniejszyc ryzyko uszkodzenia przewodu od swiec czyli dostaja przebicia tak to jest z instalacją gazowasigpiccivic 5D 2.0iTD 110KMhttp://www.youtube.com/watch?v=18K4cr5NWNc
Comment
Comment