Witam wszystkich. Problem jest taki, ze moja Honda za każdym razem gdy zatankuje gaz ma problem z jazda na gazie, bez różnicy na jakiej stacji tankuje, zawsze jest tak samo. Jeśli stoję w miejscu i chce ja przełączyć na gaz wtedy auto po prostu gaśnie i trzeba na nowo odpalać z benzyny. Po kilkunastu razach gdy ciągle odpalam na benzynie i przełączam na gaz wtedy odblokowuje się i jako tako jeździ. Zupełnie inaczej jest gdy przełączam z benzyny na gaz podczas jazdy, po przełączeniu na gaz silnik wydaje "głuchy" dźwięk i nie dochodzi mu gaz ale nie wyłącza się tylko dlatego ze jest w ruchu. Wcześniej miałem problem gdy dojeżdżałem do skrzyżowania lub stałem w korku wtedy co chwile mi gasł dopóki porządnie się nie rozgrzał. Bylem z tym ostatnio w naprawie i stwierdzili ze to kolektor, wyczyścili go, podkręcili obroty i powiedzieli ze będzie ok. W aucie często śmierdzi gazem i nieustannie świeci się kontrolka rezerwy gazu nawet przy zalanej do polowy butli. Dodatkowo dodam, ze auto strasznie dużo pali, ostatnio spalił mi ok 14 l /100!
Jeśli chodzi o auto to jest to Honda Civic Sedan 1.5 1996 r. 114 KM.
Proszę o pomoc, pozdrawiam.
Jeśli chodzi o auto to jest to Honda Civic Sedan 1.5 1996 r. 114 KM.
Proszę o pomoc, pozdrawiam.
Comment