to w sumie powinno jezdzić, a wez spróbuj wsadzić cos co ma wieksza dziure zamiast tego co on ci wstawił, bo moze przesadził ale z drugiej strony jak pali tyle gazu to powinno być mocne, szukaj innego gazownika, ja tak miałem to jeden mi grzebał i grzebał a efektu zero a drugi mi to zrobił za 10zł tylko ze u mnie sprawe rozwiązało własnie wstawienie czegos w dolot ale mój to czesniej palił 7L tylko ze był słaby, jak wstawił plastik pali 9 do 10 ale jest moc, moze ten gaz wymaga odpowiedniej regulacji, ha moze byc jeszcze jedna sprawa pewnie na przewodzie od parownika do miksera masz takie cos do którego idą kabelki czyli elektroniczna regulacja gazu, wez to wywal i załóz register czyli reczna regulacje gazu, pokrec tym troche zeby auto jechało i jedz na ustawienie, niech ci wsadzi sonde w tłumik i wtedy ustawi, juz chyba 3 lata jezdze
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Problem z jazda na gazie
Collapse
X
-
@Arnie - Jesli sam przelaczasz gaz manualnie to masz instalacje I generacji tak? Musisz zadbac o to by zawsze dopalic benzyne do konca zanim przelaczysz na gaz, kiedy ja przelaczam na gaz stojac w korku to jeszcze podgazowuje, bo wtedy mam pewnosc ze dopali cala benzyne. Jak Ci zgasnie przelaczasz na gaz i powinno odpalic.
Jesli nie odpala, bo jak sam mowisz masz zimny silnik, no to jest jest wlasnie ryzyko. To czy odpali na zimnym zalezy od regulacji gazu. Gazownik ustawi by stabilnie chodzil przy cieplym silniku, bo teoretycznie na zimnym sie gazu nie uzywa. Ja na zime sam reguluje by chodzil stabilnie na zimnym.
Jesli membramy masz w porzadku to pewnie filtr gazu cieklego tez Ci wymienili?
Comment
-
@belorws - akurat odpisywalem autorowi watku a nie konkretnie Tobieale powiedz kiedy ostatnio wymieniales swiece i sprawdz czy nie masz przebic na przewodach wysokiego napiecia. jesli chodzi o rure dolotu to ostatnio wywalilem w ogole i spalil mi 7l/100km w trasie i ponizej 10l w miescie, ja mam D13B2 gaznik. Niedawno napotkalem tez taki myk ze w instalacjach lpg odlacza sie dolot goracego powietrza znad kolektora, zrobilem to, testuje i wyglada ze jest lepiej. Ale 14l w trasie to wina zlej regulacji.
Comment
-
jedz do innego gazownika i zobaczymy ale jeszcz moze byc parownik, ale zobacz co inny powie
Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne
Comment
-
a powiedz no mi jaka ty masz instalcje bo mówisz ze jak złapie jakąs temp to sie przełanacza, wiem ze tak maja sekwencje ale jesli masz d15b2 to nie da sie założyc sekwencji bo to jest wtrysk dwu punktowy, no chyba ze ze jest instalacje mieszalnikowa co przełancza na gaz jak sekwencja a ja o tym nie wiem, bo sekwencja to juz całkiem inna bajka
Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne
Comment
-
jesli masz d15b2 to nie jest wileopunkt, jesli jest meszalnik to jest to zwykła instalacja nie sekwencyjna a to ze nie mozesz odpalic na gazie tzn ze nie jest włączony awaryjny tryb odpalania,
Comment
-
tak, trzeba jechac do gazownika i mu powiedziec zeby ci to włączył, u mnie w jednym aucie to jest a w drugim nie ma
Comment
Comment