Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z jazda na gazie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Problem z jazda na gazie

Witam wszystkich. Problem jest taki, ze moja Honda za każdym razem gdy zatankuje gaz ma problem z jazda na gazie, bez różnicy na jakiej stacji tankuje, zawsze jest tak samo. Jeśli stoję w miejscu i chce ja przełączyć na gaz wtedy auto po prostu gaśnie i trzeba na nowo odpalać z benzyny. Po kilkunastu razach gdy ciągle odpalam na benzynie i przełączam na gaz wtedy odblokowuje się i jako tako jeździ. Zupełnie inaczej jest gdy przełączam z benzyny na gaz podczas jazdy, po przełączeniu na gaz silnik wydaje "głuchy" dźwięk i nie dochodzi mu gaz ale nie wyłącza się tylko dlatego ze jest w ruchu. Wcześniej miałem problem gdy dojeżdżałem do skrzyżowania lub stałem w korku wtedy co chwile mi gasł dopóki porządnie się nie rozgrzał. Bylem z tym ostatnio w naprawie i stwierdzili ze to kolektor, wyczyścili go, podkręcili obroty i powiedzieli ze będzie ok. W aucie często śmierdzi gazem i nieustannie świeci się kontrolka rezerwy gazu nawet przy zalanej do polowy butli. Dodatkowo dodam, ze auto strasznie dużo pali, ostatnio spalił mi ok 14 l /100!

Jeśli chodzi o auto to jest to Honda Civic Sedan 1.5 1996 r. 114 KM.

Proszę o pomoc, pozdrawiam.

rzeczywiście bardzo duzo ci pali a moze jest jakas niesczelnosc w instalacji jedz do dobrego gazownika niech zobaczy co jest nie tak podepnie pod komputer zrobi diagnostyke i moze cos wyjdzie bo jesli gasnie ci podczas przelaczania na gaz to z ntym jest problem bo na benzynce nie ma chyba zadnych probleow z jazda czy tez cos jest nie tak?

Comment

Także podejrzewam nieszczelność ale czy to miałoby wpływ na to ze nie chce jeździć na gazie po każdym tankowaniu? Na benzynie raczej nie ma problemów.

Comment

być może go zalewa gazem, możliwe że membrany na parowniku wybrały się na wakacje

Comment

Membrany były sprawdzane, powiedziano mi ze są w bardzo dobrym stanie...

Comment

a gaz ustawili Ci dobrze?

Comment

Raczej przy tym nie było nic zmieniane, nie wiem dokładnie bo jeżdżę tym samochodem dopiero od kilku miesięcy.

Comment

podjedz niech ustawia Ci najpierw gaz

Comment

sprawdz sonde lambda

Comment

a jak to sprawdzic bo ja to troche zielony jestem jeszcze

Comment

poszukaj na forum było to już opisywane

Comment

najprosciej jedz do gazownika, podłączy pod kompa i tez ci powie czy sonda jest dobra ewentualnie szukac przyczyny w układzie ssącym, auto jest mocne czy nie bardzo?? bo moze byc tak ze parownik jest do bani i zeby ustawic dobrze to musi palic tak duzo

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
                        Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

bylem juz u gazownika i wsadzil mi w rure od filtra powietrza cos takiego zeby mniej pobieralo powietrza i ze niby mial mniej palic ale tak nie jest pali duzo na trasie spalil mi 14 litrow. a samochod jest slaby 4tys obrotow i wiecej nie chce isc

Comment

no to wiecej do niego nie jedz bo jest głupi jak but, juz ci tłumacze, wsadził ci po to zeby auto było mocniejsze bo bedzie mniej powietrza a bedzie wiecej gazu ciągnął takze tym nie zmniejszy spalania, a powiedz mi czy masz stożek czy oryginalny filtr powietrza?? jesli stożek to jedz do innego i niech ci powie czy sonda jest dobra, jesli jest ok to wywal to z tej rury i niech spróbuje ci ustawic, jesli nadal bedzie palił duzo to parownik bym obstawiał

Sebastian moje GG 10836239 masz problem to pisz lub dzwon 604-593-463
                            Remonty główne silników, specjalizacja Honda civic, inne hondy również, zostawiasz auto do naprawy a odbierasz gotowe do jazdy, czesci jakich tylko zechcesz firm, ja zakładam tylko najwyższą półkę ale na życzenie mogą byc inne

Comment

oryginalny filtr powietrza

Comment

Working...
                              X