Dzięki za odpowiedź! To mam jeszcze dwa pytania. Po jakim czasie ceramika znikła Ci z auta? Co to znaczy gruby wydatek jeśli chodzi o folię na całym aucie? No chyba, że nikt tego nie robił i trzeba gdzieś pojechać i samemu się dowiedzieć. Ceramika schodzi, folia nie i fajnie byłoby to zestawić co się bardziej opłaca w dłuższym okresie czasu.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Powłoka ceramiczna czy folia?
Collapse
X
-
Gwarancję miałem na dwa lata i przez dwa lata ceramika się utrzymała, nawet po tym czasie efekt był widoczny jeszcze przez parę miesięcy. Jeśli chodzi o folię to na pewno trzeba popytać w paru miejscach o ceny, natomiast tu gdzie ja byłem pakiet folia na front samochodu + powłoka ceramiczna pro (gwarancja 5 lat) około 5-6 tyś, więc jest to spory wydatek, sama powłoka z gwarancją na 5 lat 2-2.5 tys a w drugim studio powiedzieli koło 3 tys.
Comment
-
Dorzucę coś jeszcze odnośnie folii, dostałem dziś wycenę oklejenia mojego Civica folią marki 3M w kolorze niebieski metalik matt.
image-44.jpg
Firma, która mi wyceniła usługę to car-folie:
Koszt oklejenia 6 tys. zł
Comment
-
Tak, pod blokiem umyję i odtłuszczę, zadbam o brak kurzu a później nałożę kwarc. Nigdy tego nie robiłem ale jakby to proste nie było to chyba i tak nie uda się przy ulicyNic, żółta myjnia przy galerii mokotów i kwarc tam chyba dalej pozostają jedynym rozwiązaniem
Last edited by Szczesny; 02-05-2017, 23:57.
Comment
-
Zamieszczone przez Szczesny Zobacz postaNigdy tego nie robiłem ale jakby to proste nie było to chyba i tak nie uda się przy ulicy
Jeśli chcesz zrobić to samemu polecam "GYEON Q2 MOHS". Ja u siebie kładłem osobiście "GYEON Q2 CanCoat", robiłem to pierwszy raz w życiu i dałem radę. MOHS jest trochę droższy od CanCoat, ale tez wytrzymuje dwa razy dłużej i z tego co mówili przedstawiciele na targach jest znacznie przyjaźniejszy w aplikacji.
Do prac polecałbym jakiś większy i bardzo dobrze oświetlony garaż. Może ktoś ze znajomych taki ma i udostępni na pół dnia. Ideałem byłaby komora lakiernicza, jest tam czysto i świetne oświetlenie. W każdym razie wykonalne.
Comment
-
Odkąd mam Civica również się zastanawiam co wybrać, wosk czy kwarc a może jednak powłoka ceramiczna, co będzie lepsze dla lakieru, co się dłużej utrzyma i co da lepszy efekt. Niestety folia wychodzi drogo, więc nie wchodzi w grę. Przymierzam się w najbliższym czasie do położenia powłoki ceramicznej. Miałem ją w poprzednim samochodzie i efekt był bardzo zadowalający, jak już pisałem dużo łatwiej było utrzymać samochód w czystości. Gwarancję na powłokę miałem na 2 lata, utrzymała się nieco dłużej. Teraz będę brał opcję najwyższą premium 5 letnią (4 warstwy Ceramic Pro Strong 9H plus 1 warstwa Ceramic Pro Lighta). Cena jaką mi zaproponowano to 2,5 tys. Jest trochę kasy, ale jeżeli utrzyma się przez 5 lat, to myślę, że warto. W opcji dodatkowo korekta lakieru, zabezpieczenie felg, szyb oraz wszystkich tworzyw sztucznych. Mam zaufanie do studia, do którego będę oddawał samochód, więc efekt powinien być świetny.
Comment
-
Zamieszczone przez Piotrek3841 Zobacz postaOdkąd mam Civica również się zastanawiam co wybrać, wosk czy kwarc a może jednak powłoka ceramiczna, co będzie lepsze dla lakieru, co się dłużej utrzyma i co da lepszy efekt. Niestety folia wychodzi drogo, więc nie wchodzi w grę. Przymierzam się w najbliższym czasie do położenia powłoki ceramicznej. Miałem ją w poprzednim samochodzie i efekt był bardzo zadowalający, jak już pisałem dużo łatwiej było utrzymać samochód w czystości. Gwarancję na powłokę miałem na 2 lata, utrzymała się nieco dłużej. Teraz będę brał opcję najwyższą premium 5 letnią (4 warstwy Ceramic Pro Strong 9H plus 1 warstwa Ceramic Pro Lighta). Cena jaką mi zaproponowano to 2,5 tys. Jest trochę kasy, ale jeżeli utrzyma się przez 5 lat, to myślę, że warto. W opcji dodatkowo korekta lakieru, zabezpieczenie felg, szyb oraz wszystkich tworzyw sztucznych. Mam zaufanie do studia, do którego będę oddawał samochód, więc efekt powinien być świetny.
Co do tematu wątku.
Folia a ceramika to dwa różne zabezpieczenia.
Ja polecam zabezpieczenie w pakiecie *minimum* reflektorów, wnęk klamek, progów drzwi(przed obidiem) i parapetu bagażnika folią.
Producenci polecani- Xpel, Lumar, 3M, Premium Sheld.
Poszczególne folie różnią się łatwością aplikacji, grubością, klarownością(morą) i tym czy można aplikować na nie preparaty podbijające hydrofobowość.
Pakiet optymalny to wyżej wymienione elementy + zderzak przedni, maska, błotniki bikini, pilary + czoło dachu i lusterka.
Bikini to pasek folii od frontu o długości (w zależności od modelu) około 30 cm.
Oczywiście w tym wariancie widać odcięcie folii. W zależności od koloru auta oczywiście będzie to bardziej lub mniej widoczne. Reszta auta zabezpieczona w ceramice. Takie pakiety kosztują od 2000zł netto do +15000zł(jeśli oklejamy całe auto folią).
Jestem w tej branży i polecam zabezpieczenie folii *minimum i dobrej klasy ceramikę, profesjonalnie nałożoną na przygotowany odpowiednio lakier.
Oczywiście jeśli kogoś stać na pakiet całego frontu to będzie to najlepsza ochrona przed wypiaskowaniem auta i zachowaniem oryginalnych elementów nadwozia.
Z drugiej strony koszt oryginalnego zderzaka i malowanie w ASO będzie porównywalne do kosztu oklejenia folią... więc jest to w przypadku tej marki kwestia indywidualnego podejścia do swojego auta. Dla tych którzy zastanawiają się, po co w takim razie stosować folię podam przykład aut egzotycznych gdzie zderzak i dokładki z włókna węglowego kosztują tyle co małe auto.
Nie będę podawać firm i produktów, które polecam bo ktoś uzna to za reklamę. Mogę jedynie przestrzegać przez kiepskimi fachowcami i masłem w płynie za kilka tysięcy złotych. Najważniejsza sprawa to kwestia serwisowania/użytkowania powłoki. Każda powłoka się zatyka. Często Ci profesjonaliści którzy chcą waszych pieniędzy sami o tym nie wiedzą...
W zależności od rodzaju powłoki istnieją różne rodzaje jej serwisowania. Jeśli widzimy, że doły drzwi i front auta zaczyna słabiej kropelkować to jedziemy ją "odetkać" do miejsce gdzie ją aplikowaliśmy. Jeśli jest to profesjonalista to dobrze zna swoje produkty. Przeprowadzi dekontaminację i zastosuje dedykowany konserwer, jeśli występuje u danego producenta. Jeśli ten zabieg nie pomoże to znaczy, że powłoka najzwyczajniej w świecie straciła kontakt z powierzchnią naszego auta.
Przyczyna 1: źle przygotowana powierzchnia, powłoka nie związała się z porami lakieru. Specjalista nie podołał.
Przyczyna 2: zła pielęgnacja auta, mycie na myjniach tekstylnych/automatycznych.
Przyczyna 2: zostaliśmy oszukani jeśli zapłaciliśmy za 5 letnią powłokę, której nie ma po 6 miesiącach.
Comment
-
Ja na swoją (kolor Raylle red) położyłem ceramikę PRO 9H. I jak na razie jestem zadowolony, myję ja osobiście środkami z neutralnymi PH, a jak jest mniej zabrudzona to tylko spłukuję ciśnieniowo na myjni. Brud się słabo trzyma, woda spływa jak po dobrym woskowaniu. Ceramikę mam od nowości, czyli od 11/2017
Comment
Comment