Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rozwój firmy Honda

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

???? Adrenaline motorsport niezależny serwis informacyjny. Portal samochodowy motocyklowy newsy testy raporty forum motoryzacyjne z adrenaliną.

Comment

Oby ten "rozwój" ruszył w innym kierunku, bo ostatnia dekada dla Hondy w EU to tragedia
      Załączone pliki
      ............................C I V I C
      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
      . .
      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Honda kolejny raz pokazuje że nie liczy się rozmiar : https://www.topgear.com.pl/aktualnos...-silnik/r8nq3m
        Połowa pojemności mojego IMA a osiągi rakiety.
        Ta opływowa karoseria przypomniała mi o tej domowej przeróbce : https://www.aerocivic.com/
        Last edited by lybra; 01-10-2016, 19:00.
        Honda Hybrid 3,4L/100km
        sigpic
        https://www.civicforum.pl/showthread...979#post323979

Comment

Ktoś coś mówił że trzy cylindry są do dupy...
          . .
          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Prynajmniej są konsekwentni: 3 cylindry, 3 sprzegla, 3 rury i 3 spoilery

Comment

znowu ekologia się pcha, widzimy takie priorytety, tworzenie 3 cylindrów + turbo, natomiast jest jeszcze inna kwestia prócz osiągów, emisji i spalania to kultura pracy takiej szajsetki czy czegokolwiek 3 cylindrowego. Kto jeździł Tico to wie o co chodzi ale to jeszcze ujdzie, natomiast jest duże parcie na tworzenie motocykli 3 cylindrowych np Yamaha Tracer 900. Wszystko jest do przyjęcia, naprawdę fajny szybki etc. dopóki się nie uruchomi silnika, to co się wydobywa dźwiękiem z tego silnika to jest ... kpina? farsa? niepoważnie to brzmi, niektóre skutery 50cc lepiej brzmią. Ja należę do ludzi dla których ma to znaczenie większe niż prędkość.
              Kierownik Działu Diesla

Comment

@ rambo7
                Może Honda coś na to poradzi albo cywilnych 3 cylindrówek nie będzie robić bo nie wyobrażam sobie żeby Honda miała źle brzmieć. No i przecież rozwój idzie raczej w kierunku EV czyli "motors" a nie kombinowania jeszcze przy "engines" Wystarczy dobrze brzmiąca hybryda R4 albo V6 i nie potrzeba 3 cylindrów. Ewentualnie hybrydowy Wankel - to by było ambitne wyzwanie Mała pojemność, małe spalanie a moc i brzmienie jak malina.
                Honda Hybrid 3,4L/100km
                sigpic

Comment

Tylko, że Wankel niestety ani mało nie pali (tak benzyny jak i oleju), ani fajnie nie brzmi (odkurzacz)

Co do trzycylindrowek... cóż R4 w BMW też nie brzmi jak stare dobre R6 ale... to juz jest inne R4 niz kiedyś. Tico pamiętam jak jeździło, ale zapewniam, że trzycylindrowy EcoBoost Forda jest z innej bajki, nawet brzmieniem. Pewnie z Hojda będzie podobnie.
                  Last edited by Alix; 13-10-2016, 07:30.
                  . .

Comment

Gdzieś na forum wcześniej pisałem że testowaliśmy z żoną trzycylindrówki w Suzuki SX4 i Peugeocie 2008 i że to jednak trochę czuć jak ktoś wie co jest pod maską ale da się to zaakceptować. A że żona nie była do końca zdecydowana na 2008 i chciała jeszcze pojeździć 208 z tym samym silnikiem więc wybraliśmy się ostatnio na kolejną jazdę tyle że teraz trafiliśmy na zimny dzień po przymrozku w nocy. Dostaliśmy kluczyki no i startujemy. Odpalam Peugeota a żona mówi że dali nam popsute auto - pierwsze 3 minuty to naprawdę nierówna i głośna praca silnika i lekkie drgania wyczuwalne na sprzęgle. Po nagrzaniu silnika wszystko wraca do normy i jeździ tak jak to zapamiętaliśmy z pierwszej jazdy. Nie wiem jak jeździ EcoBoost i czy jeździłeś zimnym silnikiem w chłodny dzień ale ja naprawdę jestem zaskoczony na minus pracą trzycylindrówki. Pytanie jak by było przy minus 15 i czy Honda zrobi silnik przy którym nie wyczujemy różnicy.
                    CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

Hmmm, Słyszałem w Toyocie, że sprzedawca zawsze zaczyna jazdę próbną, i dopiero po nagrzaniu silnika przekazuje samochód...
                      Widocznie Francuzi jeszcze na to nie wpadli ;-)

Comment

Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                        Tylko, że Wankel niestety ani mało nie pali (tak benzyny jak i oleju),
                        No bo hybrydowego nie ma (jeszcze).
                        Zamieszczone przez Alix
                        ani fajnie nie brzmi (odkurzacz)
                        Mi tam się podoba a na Hondy też niektórzy mówią odkurzacz

Kurde od jakiegoś roku a może dwóch czytam że Honda ma wprowadzić model wodorowy Clarity a ciągle nie widzę żeby był u nas dostępny. Tu nawet chwalą się że mają drugą, ulepszoną wersję : https://hondanews.com/honda-automobi...he-end-of-2016
                        Honda Hybrid 3,4L/100km
                        sigpic

Comment

Zamieszczone przez lybra Zobacz posta
                          model wodorowy Clarity a ciągle nie widzę żeby był u nas dostępny.
                          U nas to nawet elektryki lekko nie mają, bo punktów ładowania jak na lekarstwo, a jak już jakiś jest to zazwyczaj miejsce ładowania zastawione przez geniusza z suv`em.
                          Gdzieś czytałem, że w Skandynawii mają już dostępne domowe wytwórnie wodoru. Podłączasz do prądu, wlewasz wodę i auto się tankuje. Ciekawe co na to fiskus.
                          Pozdrawiam Czarodziej
                          Mój Szogun

Comment

Sporo widzę tych newsów na stronie Hondy i widać nie zwijają interesu https://world.honda.com/news/2016.html . Samoloty produkują, samochodów coraz więcej a dla mnie najciekawsze jest zdanie : "Toward this target, Honda is striving to make two-thirds of its global automobile sales from hybrid, plug-in hybrid and electrified vehicles including fuel cell and battery electric vehicles by around 2030."
                            Pamiętając o tym jak przewidzieli kilkanaście lat temu kurs dolara na kilka lat do przodu jestem w stanie w to uwierzyć i chyba tak będzie wyglądał cały rynek motoryzacyjny za około 15 lat. A ja będę jeszcze przed 50ką Najstarsze dzieciaki moich kuzynów będą zaczynać dorosłe życie i ich pierwszym samochodem będzie albo kilkunasto letni Civic Hybrid albo używany Leaf. Bo pewnie nie hybrydowe będą zakazane. Chyba że będą na żółtych tablicach do użytku tylko w niedzielę
                            Last edited by lybra; 07-12-2016, 00:28.
                            Honda Hybrid 3,4L/100km
                            sigpic

Comment

Jak będą elektryczne Type R to wchodzę Jak ma być Nissan Leaf to zostaję na żółtych tablicach - IMO tragiczne auto...
                              . .

Comment

Ilość, jakość, Honda

Comment

Working...
                                X