Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Rozwój firmy Honda
Collapse
X
-
Oby ten "rozwój" ruszył w innym kierunku, bo ostatnia dekada dla Hondy w EU to tragediaZałączone pliki............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Honda kolejny raz pokazuje że nie liczy się rozmiar: https://www.topgear.com.pl/aktualnos...-silnik/r8nq3m
Połowa pojemności mojego IMA a osiągi rakiety.
Ta opływowa karoseria przypomniała mi o tej domowej przeróbce : https://www.aerocivic.com/Last edited by lybra; 01-10-2016, 19:00.
Comment
-
Ktoś coś mówił że trzy cylindry są do dupy...............................C I V I C
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
znowu ekologia się pcha, widzimy takie priorytety, tworzenie 3 cylindrów + turbo, natomiast jest jeszcze inna kwestia prócz osiągów, emisji i spalania to kultura pracy takiej szajsetki czy czegokolwiek 3 cylindrowego. Kto jeździł Tico to wie o co chodzi ale to jeszcze ujdzie, natomiast jest duże parcie na tworzenie motocykli 3 cylindrowych np Yamaha Tracer 900. Wszystko jest do przyjęcia, naprawdę fajny szybki etc. dopóki się nie uruchomi silnika, to co się wydobywa dźwiękiem z tego silnika to jest ... kpina? farsa? niepoważnie to brzmi, niektóre skutery 50cc lepiej brzmią. Ja należę do ludzi dla których ma to znaczenie większe niż prędkość.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
@ rambo7
Może Honda coś na to poradzi albo cywilnych 3 cylindrówek nie będzie robić bo nie wyobrażam sobie żeby Honda miała źle brzmieć. No i przecież rozwój idzie raczej w kierunku EV czyli "motors" a nie kombinowania jeszcze przy "engines"Wystarczy dobrze brzmiąca hybryda R4 albo V6 i nie potrzeba 3 cylindrów. Ewentualnie hybrydowy Wankel
- to by było ambitne wyzwanie
Mała pojemność, małe spalanie a moc i brzmienie jak malina.
Comment
-
Tylko, że Wankel niestety ani mało nie pali (tak benzyny jak i oleju), ani fajnie nie brzmi (odkurzacz)
Co do trzycylindrowek... cóż R4 w BMW też nie brzmi jak stare dobre R6 ale... to juz jest inne R4 niz kiedyś. Tico pamiętam jak jeździło, ale zapewniam, że trzycylindrowy EcoBoost Forda jest z innej bajki, nawet brzmieniem. Pewnie z Hojda będzie podobnie.Last edited by Alix; 13-10-2016, 07:30.............................C I V I C
.
.
Comment
-
Gdzieś na forum wcześniej pisałem że testowaliśmy z żoną trzycylindrówki w Suzuki SX4 i Peugeocie 2008 i że to jednak trochę czuć jak ktoś wie co jest pod maską ale da się to zaakceptować. A że żona nie była do końca zdecydowana na 2008 i chciała jeszcze pojeździć 208 z tym samym silnikiem więc wybraliśmy się ostatnio na kolejną jazdę tyle że teraz trafiliśmy na zimny dzień po przymrozku w nocy. Dostaliśmy kluczyki no i startujemy. Odpalam Peugeota a żona mówi że dali nam popsute auto - pierwsze 3 minuty to naprawdę nierówna i głośna praca silnika i lekkie drgania wyczuwalne na sprzęgle. Po nagrzaniu silnika wszystko wraca do normy i jeździ tak jak to zapamiętaliśmy z pierwszej jazdy. Nie wiem jak jeździ EcoBoost i czy jeździłeś zimnym silnikiem w chłodny dzień ale ja naprawdę jestem zaskoczony na minus pracą trzycylindrówki. Pytanie jak by było przy minus 15 i czy Honda zrobi silnik przy którym nie wyczujemy różnicy.CIVIC IX 1,8/142KM
Comment
-
Zamieszczone przez Alix Zobacz postaTylko, że Wankel niestety ani mało nie pali (tak benzyny jak i oleju),
Zamieszczone przez Alixani fajnie nie brzmi (odkurzacz)a na Hondy też niektórzy mówią odkurzacz
Kurde od jakiegoś roku a może dwóch czytam że Honda ma wprowadzić model wodorowy Clarity a ciągle nie widzę żeby był u nas dostępny. Tu nawet chwalą się że mają drugą, ulepszoną wersję : https://hondanews.com/honda-automobi...he-end-of-2016
Comment
-
Zamieszczone przez lybra Zobacz postamodel wodorowy Clarity a ciągle nie widzę żeby był u nas dostępny.
Gdzieś czytałem, że w Skandynawii mają już dostępne domowe wytwórnie wodoru. Podłączasz do prądu, wlewasz wodę i auto się tankuje. Ciekawe co na to fiskus.
Comment
-
Sporo widzę tych newsów na stronie Hondy i widać nie zwijają interesu https://world.honda.com/news/2016.html . Samoloty produkują, samochodów coraz więcej a dla mnie najciekawsze jest zdanie : "Toward this target, Honda is striving to make two-thirds of its global automobile sales from hybrid, plug-in hybrid and electrified vehicles including fuel cell and battery electric vehicles by around 2030."
Pamiętając o tym jak przewidzieli kilkanaście lat temu kurs dolara na kilka lat do przodu jestem w stanie w to uwierzyć i chyba tak będzie wyglądał cały rynek motoryzacyjny za około 15 lat. A ja będę jeszcze przed 50kąNajstarsze dzieciaki moich kuzynów będą zaczynać dorosłe życie i ich pierwszym samochodem będzie albo kilkunasto letni Civic Hybrid albo używany Leaf. Bo pewnie nie hybrydowe będą zakazane. Chyba że będą na żółtych tablicach do użytku tylko w niedzielę
Last edited by lybra; 07-12-2016, 00:28.
Comment
-
Jak będą elektryczne Type R to wchodzęJak ma być Nissan Leaf to zostaję na żółtych tablicach - IMO tragiczne auto...
............................C I V I C
.
.
Comment
Comment