Tak z ciekawości zadzwoniłem do haparts żeby mi sprawdzili jakie mam tłoki i mi odpowiedział że on nie może zobaczyć po Vin jakie ma zainstalowane tloki, jemu tylko się wyświetla że jak chce wymienić to mam zakupić zestaw R1A. Dziwne bo na wątku tych wadliwych tłoków ludzie pisali że im podawali telefonicznie jakie mają tłoki.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Gdy biznes jest trudny moralnie z pozycji Szefa Sklepu z częściami motozyzacyjnymi.
Collapse
X
-
Zamieszczone przez lukash01 Zobacz postaTak z ciekawości zadzwoniłem do haparts żeby mi sprawdzili jakie mam tłoki i mi odpowiedział że on nie może zobaczyć po Vin jakie ma zainstalowane tloki, jemu tylko się wyświetla że jak chce wymienić to mam zakupić zestaw R1A. Dziwne bo na wątku tych wadliwych tłoków ludzie pisali że im podawali telefonicznie jakie mają tłoki.
Comment
-
Jak nie ma problemu z poborem oleju to po co sobie zawracać tym głowę?
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaJak nie ma problemu z poborem oleju to po co sobie zawracać tym głowę?
Comment
-
Czyli wymiana oleju co 6-8tys. km. I olej o niskim parametrze noack.
Comment
-
Zamieszczone przez lukash01 Zobacz postaTak z ciekawości zadzwoniłem do haparts żeby mi sprawdzili jakie mam tłoki i mi odpowiedział że on nie może zobaczyć po Vin jakie ma zainstalowane tloki, jemu tylko się wyświetla że jak chce wymienić to mam zakupić zestaw R1A. Dziwne bo na wątku tych wadliwych tłoków ludzie pisali że im podawali telefonicznie jakie mają tłoki.
Comment
-
Zamieszczone przez TakTyk Zobacz postaKonsultant z którym rozmawiałeś twierdzi (de facto kierownik handlowców), że otrzymałeś informację o tym, że tłoki w Twoim samochodzie są zoptymalizowane pod kątem zmniejszenia oporów, ale nie uzyskałeś ich numerku katalogowego. Czy to nie jest prawda?
Comment
-
Zamieszczone przez TakTyk Zobacz postaKonsultant z którym rozmawiałeś twierdzi (de facto kierownik handlowców), że otrzymałeś informację o tym, że tłoki w Twoim samochodzie są zoptymalizowane pod kątem zmniejszenia oporów, ale nie uzyskałeś ich numerku katalogowego. Czy to nie jest prawda?
Jeśli, hipotetycznie, są jeszcze inne tłoki niż już tu wspomniane 13010-R3A-G00, to może w ich wypadku problem również może się pojawić, ale w mniejszej skali lub później - dlaczego nie można tego powiedzieć klientowi wprost? Bo zacznie nieco bardziej dbać o silnik (płukanki, lepszy olej) i nie będzie musiał skorzystać z oferowanych przez Was zestawów naprawczych? To co napisałem jest, mam nadzieję, tak absurdalne, że nie jest prawdą... Wołałbym myśleć, że po prostu nie posiadacie takich danych, tzn. numeru katalogowego tłoków skojarzonych z danym numerem VIN.Last edited by MiCyran; 19-02-2020, 11:18.
Comment
-
Staramy się przekazywać najbardziej dokładne i profesjonalne informacje.
Nie zaprzeczam, że Honda montowała tłoki o numerze katalogowym 13011-R3A-G00.
"R3A" to symbol wybity na tłoku, a nie jego oznaczenie, a tym bardziej numer katalogowy (tłumaczyłem to w innym wątku, dlaczego posługiwanie się tą nomenklaturą nie jest właściwe).
Konstrukcja tłoka (a co za tym idzie pierścieni także) to nie jest wada, tylko jest cecha. O charakterze wady co prawda, i tak jest interpretowana, ale nie możemy nazywać tych tłoków wadliwymi, dopóki wadliwymi nie określi ich producent samochodu. Nie nam to oceniać, ani nazywać. Są od tego mądrzejsi.
Odpowiedź "tłoki w Twoim samochodzie są zoptymalizowane pod kątem zmniejszenia oporów" z mojego punktu wymijająca nie jest, a przy okazji w 100% wystarczająca, żeby nie trzeba było babrać się z kamerkami, albo rozbierać silnik żeby zobaczyć co w nim jest. A o to chodzi.
Jedyne co możemy zrobić, to przestać udzielać tych odpowiedzi, bo mamy czerwoną infolinię, falę krytyki, i klientów którzy nie mogą się dodzwonić żeby złożyć zamówienie, bo każdy właściciel Civica IX generacji dzwoni do nas z pytaniem o. I sprzedający i kupujący, i handlarze i kuglarze, i ASO i komisy. Jeżeli taka forma wsparcia nie odpowiada to jest mi smutno.
Comment
-
Zamieszczone przez TakTyk Zobacz posta"R3A" to symbol wybity na tłoku, a nie jego oznaczenie, a tym bardziej numer katalogowy (tłumaczyłem to w innym wątku, dlaczego posługiwanie się tą nomenklaturą nie jest właściwe).
Zamieszczone przez TakTyk Zobacz postaKonstrukcja tłoka (a co za tym idzie pierścieni także) to nie jest wada, tylko jest cecha. O charakterze wady co prawda, i tak jest interpretowana, ale nie możemy nazywać tych tłoków wadliwymi, dopóki wadliwymi nie określi ich producent samochodu. Nie nam to oceniać, ani nazywać. Są od tego mądrzejsi.
Zamieszczone przez TakTyk Zobacz postaJedyne co możemy zrobić, to przestać udzielać tych odpowiedzi, bo mamy czerwoną infolinię, falę krytyki, i klientów którzy nie mogą się dodzwonić żeby złożyć zamówienie, bo każdy właściciel Civica IX generacji dzwoni do nas z pytaniem o. I sprzedający i kupujący, i handlarze i kuglarze, i ASO i komisy.Last edited by MiCyran; 19-02-2020, 11:36.
Comment
-
Zamieszczone przez MiCyran Zobacz postaJest bardzo prosty sposób, aby odblokować Wasza infolinię: przestać kluczyć i podać informację wprost. Albo umieścić na Waszej stronie skrypt, który na takie pytania będzie odpowiadał automatycznie.
## Ooo, widzę przeklejone do mojego autorskiego tematuLast edited by TakTyk; 19-02-2020, 11:52.
Comment
-
Zamieszczone przez TakTyk Zobacz postaI co jeszcze mamy za darmo oddać konkurencji?dostało/dostaje od Was te informacje, to co to za różnica. To, że ktoś do Was zadzwoni, nie oznacza z automatu, że będzie Waszym klientem. W oczach kooperantów z Japonii i tak już powinniście być spaleni, jeśli udzielacie tajnych informacji. Jest jednak dużo gorszy scenariusz: co stałoby się, gdyby podawane przez Was publicznie informacje okazały się nieprawdą?
Zamieszczone przez TakTyk Zobacz posta## Ooo, widzę przeklejone do mojego autorskiego tematu
przeniosłem wpisy o tłokach do dyskusji która istniała, bo nie jest to tematem o oleju w którym były pisane.
r7.
Comment
-
Każdy kto pracuje z danymi wie, że jedno zapytanie przez telefon może być i będzie obsłużone oraz wykorzystane inaczej niż udostępniona publicznie baza, nawet z dławikami.
Różnica jest taka, że będą mogły z niej korzystać osoby, które potencjalnie nie chcemy, żeby mogły z niej korzystać i to praktycznie bez ograniczeń.
Zamieszczone przez MiCyran Zobacz postato co to za różnica. To, że ktoś do Was zadzwoni, nie oznacza z automatu, że będzie Waszym klientem.
Zamieszczone przez MiCyran Zobacz postaJest jednak dużo gorszy scenariusz: co stałoby się, gdyby podawane przez Was publicznie informacje okazały się nieprawdą?A tak naprawdę jesteśmy "ukrytą opcją Hondowską"?
Last edited by TakTyk; 19-02-2020, 12:03.
Comment
-
Zamieszczone przez TakTyk Zobacz postaKonstrukcja tłoka (a co za tym idzie pierścieni także) to nie jest wada, tylko jest cecha. O charakterze wady co prawda, i tak jest interpretowana, ale nie możemy nazywać tych tłoków wadliwymi, dopóki wadliwymi nie określi ich producent samochodu. Nie nam to oceniać, ani nazywać. Są od tego mądrzejsi.
Jak użytkownik HC-IX miałby w perspektywie wydać 3000zł na naprawę do której się nie przyczynił, to wścieka się i nie jest to dla niego żadna "cecha". Jest to bubel. Jeśli ma w nazwie:
Zamieszczone przez TakTyk Zobacz posta"tłoki (...) zoptymalizowane pod kątem zmniejszenia oporów"
Zamieszczone przez TakTyk Zobacz postadopóki wadliwymi nie określi ich producent samochodu.
Hparts chciał nieco uszczknąć z tortu, który zafundowała nam H, ale jakoś skala problemu nieco przerosła tą sytuację. To że dzwonią telefony to chyba nie jest wina klientów? ja rozumiem że HP chciał na tym zarobić pierwszy, albo inaczej, jak najmniej stracić i być tym kompetentnym adresem pod który trzeba dzwonić, no i to się dzieje.Kierownik Działu Diesla
Comment
Comment