Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mandat -- Odwołanie

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Mandat -- Odwołanie

Witam Mam taki mały problem mianowicie 10 pkt karnych i 300 zł za wyprzedzanie na skrzyżowaniu z tym ze to było na 7 w strone Olsztyna a skrzyżowanie oznaczone bylo tylko 10 metrowym odcinkem ciaglej lini bo to z taka mala droga w pole skrzyzowania:/ tajniaki tam sie lubia ustawiac i mnie capneli :/ i zeby bylo jasne wyprzedzalem tira z predkascia 110 km/h no i nie placilem tego mandatu az do domu przyszedl komornik juz po 2 miesiacach (nie placilem bo mialem zamiar w wakacje zarobic i zaplacic - studia dzienne ) i mam takie pytanie czy jest jakis sens pisac odwołanie bo w sumie to ja na utrzymaniu rodzicow jestem

odwołanie nic nie da jeśli podpisałeś przyjęcie mandatu!! co najwyżej można napisać podanie o rozłożenie na "raty" no ale osobiście nie przerabiałem tego

Comment

Można rozłożyć na raty ale nasze "kochane" urzędasy skutecznie do tego zniechęcają ponieważ musisz przedstawić swoje zarobki, zarobki żony, lub zaświadczenie z pośredniaka. Średnią na osobę w domu, ilość dzieci oświadczenie podatkowe itp itd. Żeby takie papiery przedstawić trzeba nieźle się nałazić po urzędach i stracić kupę czasu co prowadzi do zaniechania rozłożenia na raty.

Comment

od czego ty chcesz sie odwoływac??jesli cie zlapali a robiłes to akurat w tak...deb...sposob to przyjmij mandat na barki i tyle..ps.staraj sie nie wyprzedzac na skrzyzowaniach..pamietaj.masz 1 zycie..

Comment

Właśnie. Co ty rozumiesz przez odwołanie? Przecież jesteś winny. Kara musi być (łobuzie!).

Comment

Nie ma odwołania. Przyjąłeś mandat i sprawa zakończona.
            Gdybyś go nie przyjął i odbyła by się sprawa sądowa, wówczas może, powtarzam może, byś coś "utargował". W sądzie możesz coś powiedzieć, wytłumaczyć, opowiedzieć o swoim utrzymaniu, polać wodę o pośpiechu, bo np., pędziłeś do apteki..., itd., wówczas sąd napewno by po wysłuchaniu Ciebie, odniósł się do tego z jakimś rozważnym rozwiązaniem.
            Nie interweniowałeś również, kiedy ten mandat otrzymałeś... Dlaczego nie pisałeś, do organu-właściciela mandatu, prośby o rozłożenie na raty zaraz po jego otrzymaniu. Teraz, kiedy ściga Cię komornik, to Ty już jesteś "pod kreską".
            Nie robieniem nic w tej sprawie wcześniej "wkurzyłeś" właściciela mandatu.

Najprościej teraz, to tylko zapłacić i przeprosić.
            Pozdrawiam.

Comment

"Przyjąłeś mandat i sprawa zakończona"
              W 99.9 % tak jest. Znam jednak sprawę gdzie policja wjechała w tył auta kierowanego przez kobietę i strasząc ją wymusili przyznanie jej winy i przyjęcie mandatu. Wszystko rozeszło by się bez echa ale sprawę nagłośniła regionalna gazeta.

Comment

Working...
              X