Witam
Posiadam Civic VIII Ufo Executive, 2 tygodnie temu miałem lekką stłuczkę nie z mojej winy. Pani na wstecznym uszkodziła mi przedni zderzak.1.jpg2.jpg3.jpg. Po zgłoszeniu szkody do ubezpieczyciela sprawcy[Link4], pani rzeczoznawca na podstawie zdjęć, które wrzuciłem przez stronę link4 zrobiła kosztorys i wyliczyła śmieszną kwotę 470 zł. Czy nie powinno być tak, że rzeczoznawca powinien przyjechać i zobaczyć to na żywo i dopiero wyliczać?. Trochę smieszna jest ta kwota, koszt zderzaka wyliczyli na 150 zł, nie wiem skąd biorą te ceny
. W poniedziałek dzwonie, żeby przyjechali i zrobili kosztorys taki jak się należy bo to są jakieś kpiny. Byłem w salonie w Suchym Lesie koło Poznania i po rozmowie z jednym z panów którzy zajmują się hondami poinformował mnie, że nowy zderzak+ malowanie to koło 3000 zł. Miał ktoś z was styczność z link4 ?. Jeżeli kolejny kosztorys będzie mocno zaniżony to rozumiem, że się odwoływać?, jest tu ktoś kto mi doradzi?. Czy należy mi się odszkodowanie na nowy zderzak + malowanie?. Jak to jest?. Chcę dostać gotówę, bezgotówkowo nie chcę. Doradźcie mi coś proszę 
Pozdrawiam

Posiadam Civic VIII Ufo Executive, 2 tygodnie temu miałem lekką stłuczkę nie z mojej winy. Pani na wstecznym uszkodziła mi przedni zderzak.1.jpg2.jpg3.jpg. Po zgłoszeniu szkody do ubezpieczyciela sprawcy[Link4], pani rzeczoznawca na podstawie zdjęć, które wrzuciłem przez stronę link4 zrobiła kosztorys i wyliczyła śmieszną kwotę 470 zł. Czy nie powinno być tak, że rzeczoznawca powinien przyjechać i zobaczyć to na żywo i dopiero wyliczać?. Trochę smieszna jest ta kwota, koszt zderzaka wyliczyli na 150 zł, nie wiem skąd biorą te ceny

Pozdrawiam

Comment