Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ubezpieczenie OC/AC/NW

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Tak wygląda, a jak będzie w rzeczywistości zobaczę w marcu, gdy będę podpisywał polisę na kolejny rok. Dam znać.
    Jak w linku, który wyżej podałem.
    Pakiet Warta Komfort OC AC NNW GSU na 3 lata.

Comment

witam,
      nie znalazłem na mieście nic taniej niż te 2700 od dealera...
      ale...wrzuciłem w rankomat i wyskoczyły mi oferty z Link4, Aviva, Axadirect, Liberty w cenie ok 2000
      nigdy nie byłem w takich firmach, a jako, że muszę zrobić cesję polisy na leasing i de facto nie jestem właścicielem tylko korzystającym to mam wiele wątpliwości przy wypełnianiu wszystkich tych pól....
      wolałbym załatwić to z człowiekiem niż online, żeby później nie mieć problemów z leasingiem....
      jest np. punkt:" Dane właściciela pojazdu wymienionego w dowodzie rejestracyjnym, którego zniżki zostały zastosowane przy obliczaniu składki"
      właścicielem pojazdu jest leasing, w dowodzie też, a zniżek leasing nie posiada....
      Ma ktoś jakieś doświadczenia z ubezpieczycielami online i autem w leasingu? jestem sceptyczny ale może warto sprawdzić...

Comment

Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
        Ma ktoś jakieś doświadczenia z ubezpieczycielami online i autem w leasingu? jestem sceptyczny ale może warto sprawdzić...
        Proponuję zabrać te oferty jakie znalazłeś i udać się do firmy jaka wystawia leasing. Ja gdy kupowałem swoje auto znalazłem korzystniejsze oferty niż te, które oferowali mi w salonie, ale powiedziano mi, że niektórych z tych firm bank nie uznaje np: Liberty (podobno nierzetelna firma... to słowa banku)
        Warto jeszcze zajrzeć w warunki jakie musi spełniać ubezpieczenie. Znajdziesz to w umowie leasingowej.
        Pozdrawiam Czarodziej
        Mój Szogun

Comment

Kolega procesował się z Liberty. W ciemno wyłożył ok. 7 tyś na pełnomocnika i koszta sądowe.
          Ukradli mu kilkuletnią Mazdę 6. Miał AC. Liberty kładlo kłody pod nogi chwytając się absolutnie czego się dało by uniknąć wypłaty odszkodowania. Po kilku latach nerwów zamiast 26 tyś. zapłacili ostatecznie ponad 45 z odsetkami.
          Last edited by roar; 05-01-2017, 17:52.

Comment

dowiedziałem się, że rankomat jest tylko dla osób fizycznych....
            i większość leasingodawców nie honoruje ubezpieczycieli internetowych...
            pozostaje PZU...

Comment

Zamieszczone przez Burton Zobacz posta
              pozostaje PZU...
              To pierwsza firma jaką mi proponowano, ale oferta była horrendalnie wysoka, ostatecznie poszło Generali.
              Pozdrawiam Czarodziej
              Mój Szogun

Comment

Aktualna propozycja z Hestia - Pakiet dealerski z assistance premium 2607zł lub
                Link4 (grupa PZU) z lepszym assistance ok 2660zł od www.wekar.pl
                suma ubezpieczenia 65000zł

druga opcja bardziej prawdopodobna.

Comment

Ja bym chyba wolał hestię niż link4...

Comment

Honda daje swoj assistance w pakiecie na 3 lata, warto inwestowac w dodatkowy?

Comment

Zależy jaka cena, ja jeszcze nigdy w życiu nie korzystałem z ass...

Comment

Zamieszczone przez mazdam Zobacz posta
                        Honda daje swoj assistance w pakiecie na 3 lata, warto inwestowac w dodatkowy?
                        Daje assistance, ale z tego co wiem to nie dotyczy on szkód komunikacyjnych. Jeśli masz stłuczkę i nie możesz dalej jechać to assistance Hondy Ci nie pomoże.
                        Honda daje gwarancję na samochód i assistance jeśli zostanie on unieruchomiony. Ale jak rozwalisz auto to lawetę bierzesz ze swojego AC.

Comment

No tak masz racje. Bede przedluzal pakiet na drugi rok pod koniec miesiaca, dam znac.

Comment

poprosiłem jeszcze leaisng o ofertę na ubezp.

AXA: Łączna składka z Assistance Mini: 3 067*PLN

ERGO HESTIA: Łączna składka z Hestia Car Assistance: 4 226*PLN
                            *
                            PZU: Łączna składka z Assistance Komfort: 4 524 PLN

biorę te PZU z Hondy za 2700 bo jeszcze się rozmyślą

Comment

W listopadzie kupując Style Edition zapłaciłem za dealerskie PZU pełen pakiet 2490.

Comment

Garść info na nowy rok w moim przypadku (Wrocław)
                                oferta na 2 rok przy max. zniżkach z assistance
                                PZU 2800, Hestia 3045, przy wartości samochodu 69000

Comment

Working...
                                X