Przedawnienie liczy się od ostatniego "przerwania" .Taki dług może ciążyć do końca życia,bo za każdym razem okres liczy się od nowa.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Fotoradary i mandaty z fotoradarów
Collapse
X
-
To opiszę Wam mój ciekawy przypadek ku przestrodze. Syn wozi się na uczelnię autem zarejestrowanym na mnie. Którejś niedzieli 8 rano dzwonek do domu - wychodzę a tu wóz policyjny i dwóch funkcjonariuszy z wezwaniem na komendę na moje nazwisko. Jadę w wyznaczonym terminie i dowiaduję się że syn źle zaparkował któregoś dnia przed uczelnią ale w związku z tym że sprawa jest z donosu obywatelskiego więc z automatu trafia do sądu i będę miał sprawę. Gdyby to złe parkowanie zauważyli policjanci to miałbym mandat i nikt nie robiłby afery a skoro donos to do sądu. Policjant podyktował mi pismo w którym było że przepraszam i że chcę by sprawa odbyła się zaocznie. Przewidywany termin rozprawy za jakiś rok bo sądy są zawalone donosami obywatelskimi - ludzie donoszą na wszystko i na każdego więc termin rozprawy odległy. Kara od sądu od 100 do nawet kilku tysięcy w zależności którą nogą sędzia wstanie danego poranka. Uważajcie więc na nudzących się starszych panów bo potrafią narobić problemów.CIVIC IX 1,8/142KM
Comment
-
-
Zamieszczone przez Theng Zobacz postaDo Oli.
Po pewnym czasie przyjdzie Dzielnicowy z tzw. wywiadem z sądu pod kątem egzekucji komorniczej. Wtedy najlepiej poprosić go o sygnaturę akt i lecieć do sądu zapłacić.
Bo po ok. dwóch miesiącach możesz spodziewać się działań komornika. Jeśli masz konto i zarabiasz, to Ci skubnie wraz z kosztami. Jak nie masz, to przylezie do chaty. A jak nie masz nic, to dostaniesz zastępczą karę aresztu.
I nie zawsze możesz się wykupić. Nie wykupisz się, gdy sąd orzekł prace a Ty ich nie wykonasz.
Ale zaraz będzie zwrot podatku więc bez obaw.
Comment
Comment