nie piszcie tu o AC bo to nie ma nic do rzeczy, jakbym mial to juz bym zalatwial a nie w domu siedzial, mi chodzi o stan drogi i brak ostrzezenia
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wypadek na oblodzonej drodze
Collapse
X
-
Dla kolegi Lucash9:
Kolega suruwa prawdopodobnie się pomylił i nie zauważył. Jeśli jest znak o dzikich zwierzętach i masz ac to nie dostaniesz nic. Jeśli jednak znaku nie było to dostaniesz.
Comment
-
no tak jakby tak jest. Nie wiem bo ja tam ac nie wykupuje.
Comment
-
https://www.pzu.pl/pub/files/PZU_SA/...1.06.2008r.pdf
patrząc na warunki ubezpieczenia nie widzę potwierdzenia w tym co piszecie, odnośnie braku odszkodowania z polisy AC w przypadku zdarzenia na oznakowanej drodze. Może kolega "czytaj ze zrozumieniem" się wypowie.
Comment
-
Rozumując w ten sposób, to takie znaki należy postawić na każdej możliwej drodze w Polsce. Sytuacja na drodze bardzo zależy od warunków atmosferycznych i czasami momentalnie robi się ślisko w najmniej spodziewanych miejscach. Moim zdaniem nie ma co szukać winnych na siłę, tylko w przyszłości być bardziej ostrożnym.
Comment
-
Według mnie nie dostaniesz grosza jeszcze cię wyśmieją po prostu nie dostosowałeś prę tkości do warunków panujących na drodze.Gdyby przyjechała policja dostał byś jeszcze mandat za spowodowanie kolizi ,wiem ze swojego doświadczenia wpadłem kiedyś w rów gdy było slisko i złamałem znak drogowy dostałem wtedy 300zł i 10 punktów za niedostosowanie prędkości do warunków panujących na jezdni.Było tam ograniczenie do 60 ja jechałem 50 Policjant powiedział mi że trzeba było jechac 30 i dziękuje.
Comment
Comment