Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Instalacja LPG w krakowie, gdzie najlepiej??

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez djud Zobacz posta
    Cześć mamy rok 2020... Czy podtrzymujecie opinie o Gaziku?
    Może pojawił się na horyzoncie jakiś inny warsztat godny polecenia?
    Byłem nie dawno na przeglądzie, jak zawsze wszystko na tip top
    Moja Hondzia http://www.civicforum.pl/showthread....-Blue-Metallic

Comment

Mgas podtrzymuje formę.

Comment

Ja polecam autonagaz.net.
        Wcześniej serwisowałem tam LPG w Civic VII przez 3 lata (ok 50 tys km) oraz poprawki regulacji po innym instalatorze LPG nie wymienionym jeszcze tutaj. Obecnie w Civic IX, założyłem tam instalację i serwisuję od 15 tys km. W dużym skrócie: bez problemowo, uczciwie, czysto, dobre ceny za odpowiednio dobrane komponenty LPG.

Comment

Auto-gaz Tygrys

Powoli ogarniam swojego Civica i jedną z rzeczy do zrobienia było LPG.

Auto-gaz Tygrys zostało mi polecone przez chłopaków z UTC.
          Wymienione zostały wtryski i przerobione ich położenie, dzięki czemu mieszanka jest lepiej wtryskiwana. Do tego powymieniane opaski co wyeliminowało wyciek wody, plus jakieś stare sparciałe wężyki i filtr.
          Wszytko udokumentowane zdjęciami i dokładnie omówione przy odbieraniu samochodu.
          Teraz gaz chodzi równie dobrze jak benzyna.
          Wszystko zrobione bardzo schludnie i w super cenie. Do tego właściciel to miłośnik Hondy

Po tej pierwszej wizycie i jak wszystko zostało ogarnięte, jak najbardziej polecam.
          Civic FB8
          Civic X 1.5 sedan

Comment

Jestem właśnie po gazowaniu hanki. Gazowałem w mgas na zakopiance. Polecam, całość na stagu czyli wtryski, reduktor , sterownik, czujnik ciśnienia.
            Ładnie , czysto , schludnie. Pełny profesjonalizm , zaangażowanie , jestem bardzo miło zaskoczony.

Comment

Zamieszczone przez woody Zobacz posta
              Jestem właśnie po gazowaniu hanki. Gazowałem w mgas na zakopiance. Polecam, całość na stagu czyli wtryski, reduktor , sterownik, czujnik ciśnienia.
              Ładnie , czysto , schludnie. Pełny profesjonalizm , zaangażowanie , jestem bardzo miło zaskoczony.
              Będziesz zadowolony, też u nich zakładałem, w sumie ponad 30 tys. km na instalacji lpg i zero problemów. Najistotniejsza rzecz to systematyczne przeglądy wraz z wymianą filtra, bo jednak gaz nie jest idealny nawet na markowych stacjach, oraz regulacja luzów zaworowych i będzie wszystko okej.
              Moja Hondzia http://www.civicforum.pl/showthread....-Blue-Metallic

Comment

witam :}
                wlasnie jestem na kupnie civica i chcialem zapytac uzytkownikow,, 1,4 ? 1,8?
                nie jestem typem wyscigowca a zalezy mi glownie na rozsadnych kosztach jazdy i dobrze ,bezawarynie robionej instalacji..
                czy mozecie mi pare slow powiedziec o civicu w gazie jak sie to sprawuje?
                pozdrowki i dziekuje z gory ..

Comment

Gdzieś to było opisane.
                  1.Ludzie na przykład bardzo się spinają na demontowanie kolektora, aby opiłki nie wpadały do silnika.
                  Jest z tym trochę roboty i wielu się nie chce. Mi powiedzieli że maja patenty i że będzie ok - i jest drugi rok.
                  2.Drugim nazwijmy "problemem" jest wielkość zbiornika bo wchodzą jakieś malutkie w tą wnękę w bagażniku (częste tankowania). Niektórzy klepią wnękę, a u mnie po prostu klapa (w bagażniku) nie dochodzi do podłogi jakieś 5cm
                  i opiera się o zbiornik 41l.
                  3. Częstsza regulacja luzów zaworowych i wymiana świec 20/40tkm, plus dodatkowe opłaty coroczne za przegląd i instalacji 100zł
                  U mnie podstawowa instalacja Stag4, komputer qbox, oddzielne wtryski i brak lubryfikacji - tutaj inwestycja minimum w średnią półkę cenową i powinno grać.
                  Z awarii to padł na gwarancji mapsensor, oraz bardzo brudne filtry, bo sprzedają syf.

Comment

Zamieszczone przez Waflo Zobacz posta
                    Mi powiedzieli że maja patenty i że będzie ok
                    Patent nazywa się "nie interesuj się pan i tak zrobimy po swojemu" czyli tak żeby nie zajęło długo bo czas to pieniądz.
                    Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
                    Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

Zamieszczone przez a-nd2 Zobacz posta
                      witam :}
                      wlasnie jestem na kupnie civica i chcialem zapytac uzytkownikow,, 1,4 ? 1,8?
                      nie jestem typem wyscigowca a zalezy mi glownie na rozsadnych kosztach jazdy i dobrze ,bezawarynie robionej instalacji..
                      czy mozecie mi pare slow powiedziec o civicu w gazie jak sie to sprawuje?
                      pozdrowki i dziekuje z gory ..
                      Jeździ na gazie.
                      Bierz 1.8 bo 1.4 to muł. Zresztą jak pojeździsz 1.8 to stwierdzisz że też muł .

Mam stag qnext plus , pali mi to po mieście 10 -12 l gazu , za miastem to już zależy jaka trasa ale jest tak od 7,7 l .

A sprawuje się tak że tylko tankujesz i aż tyle panie.

Comment

Working...
                      X