Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dobry warsztat Warszawa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Dzięki, jeszcze pogrzebię trochę w autku sam, jak nic mi się nie uda wymyślić to do nich przekręcę.

Comment

Witam pasionatow Hondy, ja z czystym sercem musze niestety odradzic serwis ktory tak bardzo rzescie chwalili w tym watku, ktora obecnie mi juz brzmi po moim doswiadczeniu jako zwykla autoreklama, co do warsztatu Automax na Grochowskiej.
      Ponizej podam swoje nie udane doswiadczenie z tym pseudo'warsztatem:
      Zaczelo sie od przegladu okresowego bez wymiany rozrzadu, za 1200zl, telefonicznie powiedziano mi wstepnie telefonicznie 600-700zl, ale to nic, powiedzialem sobie jesli tak ciezko znalesc dobry warsztat niech bedzie, podano mi jakis paragonik bez zadnego opisu czego dokladnie zostalo wymienione i za ile, mala kpina, trudno.
      Miesiac po przegladzie, gdzie samochod praktycznie nie byl uzywany, zaczyna mi szarpac silnik, sprowadzam go z powrotem do nich, mowia ze 90% wina komputera (sterownik ECU), wiec sobie mowie, samochod zaczyna miec swoj czas, okres bezawrajnosci sie skonczyl, trudno to szukamy elektronika, po pol roku nie udolnych pseudo warsztatow i koszmar z tym szarpiacym silnikiem, trafiam na prywatnego elektronika, ktory mi ocalil normalnie zycie. Panowie wiecie co to do jasnej ch.lery bylo?

Niewlasciwe swiece zamontowane!

Jak dla mnie spalony punkt. Jesli komus bedzie potrzebne, chetnie podam reszte warsztatow na plus i na minus ze swoim doswiadczeniem w tej sprawie, troche sie niestety nakrecilem. Od takiego pochwalonego warsztatu szczerze mowiac cos takiego debi..ego w zyciu bym sie nie spodziewal.
      AUTOMAX zegnam!

Przypominam sobie jeszcze kiedy mi mowili ze oni tylko pierwszej kategorii elementy montuja..... normalnie zenada.
      Pozdrawiam
      Last edited by AronAxe; 13-11-2017, 18:03.

Comment

Czołem!
        Pytanie do kolegów, co mają poprzerabiane civiki na F16 falcon Do kogo jeździcie na serwisy/naprawy w Wawie/okolicach. Jak swoja rajdówką wjeżdżam do każdego "wyspecjalizowanego zakładu samochodów marki HONDA" to widzę strach w oczach i błaganie, żebym odjechał, chyba, że klocki lub olej chcę wymienić..... Masakra.... Tyle tych Hond jeździ po rajdach, kto je dłubie??? Szukam jakiegoś warsztatu co ani mechaniki silników, ani elektryki i elektroniki się nie boi a nawet coś mi "podrasuje" moja Hanie bo coś nie jeździ ( 8sec do 100km/h) i nikt nie wie dlaczego..... Będę serdecznie wdzięczny za jakąś pomoc.

Comment

Zamieszczone przez RafalVTI Zobacz posta
          Czołem!
          Pytanie do kolegów, co mają poprzerabiane civiki na F16 falcon
          Nie to, że zostaniesz zlany, bo tu sami mili ludzie siedzą i pewnie coś podpowiedzą Ale należałoby się przywitać, przedstawić, zerknąć na regulamin jak to forum działa i takie tam.
          Last edited by chromaticall; 27-11-2017, 11:01.

Comment

Witam,
            Jako że CIVIC ma już nalatane 105 tyś czas sprawdzić luzy zaworowe. Możecie polecić warsztat w Warszawie najlepiej jak najbliżej Bemowa który mógłby się tym zająć? Ktoś może już to robił i zna cenę usługi? Czy można taką czynność serwisową połączyć z wymianą oleju silnikowego?
            Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi.

Comment

Cześć, i jak w końcu z Automaxem przy Grochowskiej? Warto tam jechać? Niech się więcej ludzi wypowie bo nie wiem czy swoją Hondę tam wstawiać

Comment

Zamieszczone przez monti18 Zobacz posta
                Witam,
                Jako że CIVIC ma już nalatane 105 tyś czas sprawdzić luzy zaworowe. Możecie polecić warsztat w Warszawie najlepiej jak najbliżej Bemowa który mógłby się tym zająć? Ktoś może już to robił i zna cenę usługi? Czy można taką czynność serwisową połączyć z wymianą oleju silnikowego?
                Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi.
                Polecam PSGarage z Piastowa

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

Comment

Auto-Widawski na ul.Estrady tylko i wyłącznie.

Comment

Ktoś wie co się stało z Automax na Grochowskiej? Telefon wyłączony a na google pokazuje, że zamknięte na stałe. Przenieśli się gdzieś?

Comment

Zamieszczone przez Daniello18 Zobacz posta
                      Ktoś wie co się stało z Automax na Grochowskiej? Telefon wyłączony a na google pokazuje, że zamknięte na stałe. Przenieśli się gdzieś?
                      Też do nich wydzwaniałem ileś razy. W końcu napisałem do nich na fb i mi odpisali, że "Niestety warsztat już nie działa". Także obecnie jestem podczas poszukiwań innego sensownego warsztatu w tych rejonach, tym bardziej, że właśnie mi łożysko chyba padło.

Comment

Zamieszczone przez zwierzu_1989 Zobacz posta
                        Też do nich wydzwaniałem ileś razy. W końcu napisałem do nich na fb i mi odpisali, że "Niestety warsztat już nie działa". Także obecnie jestem podczas poszukiwań innego sensownego warsztatu w tych rejonach, tym bardziej, że właśnie mi łożysko chyba padło.
                        Niedobrze zamontowali mi odcięcie obd którego jak się teraz okazało nie da wyłączyć i nie mogę sie podpiąć komputerem na diagnostykę, teraz muszę szukać elektryka który to rozkmini...

Comment

Zamieszczone przez Daniello18 Zobacz posta
                          Niedobrze zamontowali mi odcięcie obd którego jak się teraz okazało nie da wyłączyć i nie mogę sie podpiąć komputerem na diagnostykę, teraz muszę szukać elektryka który to rozkmini...
                          Jeśli szukasz dobrego elektryka to polecam naszego forumowego kolegę - Sopiego.
                          Soptech
                          ul. Żytnia 88, 05-850 Duchnice (pod Pruszkowem)
                          tel. 609-666-055
                          LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
                          sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Witam, czy ktoś ma jakieś doświadczenia z serwisem Stratus na ul. Kokoryczki 20 w Warszawie? Ponoć zajmują się tylko Haniami. Ktoś coś może powiedzieć?

Comment

Zamieszczone przez Hunteros Zobacz posta
                              Witam, czy ktoś ma jakieś doświadczenia z serwisem Stratus na ul. Kokoryczki 20 w Warszawie? Ponoć zajmują się tylko Haniami. Ktoś coś może powiedzieć?
                              Wizyta w Honda Andi Trading na Parowcowej 4 - jedyne co należy powiedzieć to wspaniali fachowcy i dobre ceny.

Comment

Będe miał niedługo do zrobienia FN2 lekko dłubanego, dolot, hondata.
                                Do zrobienia Sprzęgło, i problemy z trójką (czasem zgrzytnie, czasem wypadnie)
                                Zastanawiam się gdzie najlepiej to robić?
                                Wojciech z Marek zdaje się że i tak skrzynie daje dalej,
                                Słyszałem sporo dobrego o JHM, Aries. Wiadomo, temat raczej grubszy, a nie chce też zostać na 2 tygodnie bez samochodu.

Dodatkowo czy orientujecie się ile gotówki na taką zabawę szykować? Sprzęgło pewnie z 1,5-2k z wymianą OEM...
                                Last edited by Drake29a; 11-12-2019, 07:52.

Comment

Working...
                                X