Z takich lepszych lakierników jakich znam to na pewno warto się umówić w zakładzie Ecoral. Mają rewelacyjne farby i całą technologię, po prostu znają się na tym i nie partolą sprawy tak jak niektórzy tzw. fachowcy. Najlepiej do nich zadzwonić i się umówić na jakiś dzień (kontakt na ich stronie www.ecoral.pl).
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
blacharz/lakiernik warszawa
Collapse
X
-
Z lepszych zakładów tego typu w Warszawie mogę polecić Auto-Młynarski, na Targówku. Generalnie specjalizują się w naprawach powypadkowych, przyjmują też drobne uszkodzenia blachy, czy lakieru, kiedy auta nadają się do jazdy, ale nie wiadomo, czy robić z ubezpieczenia, czy za gotówkę. Najlepszą reklamą zresztą jest dla nich to, że działają nieprzerwanie od lat 80. i cały czas robią tak samo solidnie. Lepsze to niż eksperymentować z nie wiadomo czym, zwłaszcza że kobietę to prawie wszędzie naciągną. A tu współwłaścicielką jest kobieta
Comment
-
Zamieszczone przez kamil_0986 Zobacz postaJesli mogę coś zaproponować to zgłaszam kandydaturę warsztatu na Ursusie
Człowiek specjalizuje się w Hondach ale robi wszystkie auta
ul. Regulska 38
02-495 Warszawa (Ursus)
+48 603 062 600
Nie jest tani ale mega solidny i daje gwarancję na stoją pracę. Jedyna niedogodność to czas oczekiwania.
Polecam
Comment
-
Cześć, ja też podpinam się pod temat. Szukam dobrego lakiernika, nie musi być najtańszy, byle zrobił solidnie - ktos przejechał gwoździem wzdłuż całego boku auta, z drugiej strony mam obcierke na drzwiach jeszcze przez poprzedniego właściciela zrobiona. Może być Warszawa, ale też ościenne w kierunku Piastów, Pruszków, Milanowek, Błonie itd.
Comment
-
Miałem głęboką obcierkę tylnego zderzaka i fragmentu nadkola. Zleciłem tutaj: https://bartyckaserwis.pl/ Jestem zadowolony, naprawa wykonana prawidłowo i nie ma śladu po zdarzeniu. Czas realizacji: ok. 2 dni robocze.
Moja robótka to była drobnostka w porównaniu z tym, co tam robią. Przed warsztatem stał świeżo robiony Superb. Wyglądał na nówkę, ale właściciel pokazał mi zdjęcia sprzed blacharki i lakierowania. Cały bok był zryty i powyginany. Panowie specjalizują się w ciężkich przypadkach i likwidacji szkód z OC/AC, mają doświadczenie w grubych naprawach i nawet przeszczepach. Myślę, że z Twoim problemem poradzą sobie bez problemu
Comment
-
Jaki serwis lakierniczy polecacie - Wwa?
Zarysowałem drzwi delikatnie, potrzebuję informację jakie ASO z lakiernią polecacie w Warszawie?
Korzystałem kiedyś z AutoWitolin ale lokalizacja dla mnie słaba. Które są godne polecenia lakiernie Hondy (auto na gwarancji, likwidacja szkody z własnej kiesy raczej...) ?
Comment
-
Mamy już wątek o lakiernikach: https://www.civicforum.pl/showthread...warszawa/page4
Wiem, którego nie polecić. Honda Plaza ma złe opinie jeśli chodzi o serwis lakierniczy. Chyba 2 osoby z forum miały już tam przejścia z niedoróbkami.
Comment
-
Zamieszczone przez poziomek Zobacz postaDzięki, więc zostaje w Wwie tylko AutoWitolin.
Możesz jeszcze spróbować w Honda Matraszek w Markach. Słyszałem, że to dobre ASO.
Comment
-
Zamieszczone przez Bumber Zobacz postaJesteś pewien, że mają własną lakiernię i nie zlecają tego na zewnątrz?
Możesz jeszcze spróbować w Honda Matraszek w Markach. Słyszałem, że to dobre ASO.
Comment
-
Z cyklu "lakiernicy warszawscy"
Może komuś się przyda (oby nie!).
Moja Honda zaliczyła bliskie spotkanie III stopnia z twardą przeszkodą. Z ciekawości podjechałem do Wyszomirskiego na Parowcową. Już przed warsztatem widać że tanio nie będzie. Na placu stoją fury typu Porsche 911, Land Rover (no chyba że to pracowników). Wyrok: 1 tys. za element. Pan dodatkowo stwierdził że wymiana "banana" to ponad 400 PLN...za wysokie progi jak dla mojej nastoletniej Hani (i moją kieszeń).
Grzecznie podziękowałem i w drodze do Ursusa przypadkowo trafiłem na ten warsztat:
https://panoramafirm.pl/mazowieckie,...czsjr_fkx.html
Właścicielka z pomocą lakiernika szybko oceniła co jest do zrobienia. Do wyklepania i lakierowania tylne prawe drzwi, błotnik. Listwa nad nadkolem też do uratowania (szlifowanie + lakier).
Wyglądało to tak (przepraszam za słabą jakość - robione zaraz po - na pełnym wkur...zeniu)
Honda crash.jpg
Całość wyceniona wyraźnie korzystniej niż w ASO. Szybka decyzja: Hania zostaje. Co prawda lakiernik zajęty do piątku (jest środa) ale blacharz też ma co robić.
Ojciec właścicielki (kiedyś on prowadził firmę) proponuje podwózkę. Chętnie korzystam bo warsztat jest trochę "pośrodku niczego". W moim przypadku to tylko ok. 3 km - nie wiem czy zawożą na drugi koniec miasta. Po drodze dowiaduję się że warsztat działa w tym miejscu 40 lat. Pan jeszcze "pochwalił się" że jest prawdopodobnie najdłużej na świecie człowiekiem żyjącym z glejakiem mózgu - średnio z tym rakiem żyje się średnio kilka(naście) miesięcy a on ma to g. już 18 lat!
Podsumowując: (moim zdaniem *)
1. Krótki termin (zostawiłem w środę po południu - do odbioru w następny wtorek)
2. Ceny warszawskie ale dużo niższe niż np. u Wyszomirskiego. Razem wyszło 1300 PLN za prostowanie i lakierowanie 2 elementów + "banan"
3. (mam nadzieję) solidnie zrobione - może tylko sierp trochę odróżnia się od reszty plastików ale da się przeżyć (zwłaszcza z 4 stówkami w kieszeni).
* przed skorzystaniem skonsultuj się z innym lekarzem (tfu!) tzn. blacharzem lub lakiernikiem. Autor niniejszego postu nie bierze odpowiedzialności za ewentualne skutki uboczne czy fuszerki
Comment
Comment