Rambo, trzeba przyznać, że dobrze dedukujesz, idąc dalej, można teraz zdać pytanie, po co kolega to wszystko robi ? Czyżby szuka kolejno przyczyny jakieś niesprawności auta o której nam tutaj nie napisał ? I wymienia kolejno części zawieszenia ? Kto mu tak podpowiedział i dlaczego ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wycena Civic VIII Sedan 1.8
Collapse
X
-
-
Miałem wcześniej wymieniane Łozyska górne mcpersona + poduszki amortyzatora, bo przy skręcie skrzypiało i skrzypienie ustało ale możliwe, że wtedy wyszło to strzelanie. może coś źle założyli? Ciężko mi wytłumaczyć ten trzask, spróbuje nagrać bo jest słyszalny w aucie i lekko czuć go na kierownicy. Pusty, pojedynczy dźwięk jakby coś przeskakiwało. Już naprawdę tracę nadzieje w te warsztaty bo ten jest naprawdę znany w PL jako sieć.
https://www.youtube.com/watch?v=Mq5YIlnVdW4 - u mnie jest identyczny dźwięk jak na samym początku filmu w 2 sekundzie. No tylko, że wymieniałem te łozyska i poduszki z 2 miesiące temu.. no i ten dźwięk jest tylko przy pierwszym ruchu kierownicy po postoju potem mogę kręcić i cisza.Last edited by Helter_Skelter; 13-05-2021, 21:52.
Comment
-
dlatego lepiej nie kręcić na postoju. Coś tam za dużo wymieniasz w tym aucie, ten przebieg 108 jest mocno podejrzany, albo ktoś mocno zmęczył ten egzemplarz czego nie można wykluczyć, wszystko da się popsuć, w 90% z winy/przyczyny użytkownika
.
Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Mam auto od stycznia albo lutego, teorytycznie przebieg jest prawdziwy, bo auto jest krajowe, książka, pieczątki się zgadzają - stan też jest naprawdę fajny, no ale mniejsza. Wymieniłem te łożyska i poduszki po takim kontrolnym przeglądzie po zakupie - tak doradził mi mechanik reszta jest super nie ma się do czego przyczepić, no to wymieniłem i potem pojechałem z tym strzelaniem do nich no bo nie połączyłem faktów, że może to być przez tą wymianę po prostu, ale mechanik stwierdził, że on nic nie słyszy wszystko jest dobrze no ale dostałem w uwagach te rzeczy do wymiany, które pokazałem w w cenniku. Myślę, że to jest na wyrost i też nie wierze, że nagle po 2 miesiącach zepsuła się pompa tuleje, osłona amora jest przerwana w jednym miejscu to akurat widzę sam, więc powiedzmy że diagnoza się zgadza. Ale przestał mi pasować ten warsztat jak powiedziałem, żeby mi przy okazji przeglądu w lewarku od zmiany biegów zmienili żarówkę podświetlenia położenia, ale stwierdzili, że tam nie ma żarówki i musiało mi się wydawać, że to jest podświetlane(kasując 100zł za sprawdzenie) W poniedziałek pojadę zareklamować wymianę tego łożyska bo oglądając filmy innych i posty na forach no to to objaw typowy do uszkodzonego łożyska/poduszek mcpersona, tylko co by tam mogli źle złożyć że tylko po postoju słychać pojedynczy brzdęk.
mój filmLast edited by Helter_Skelter; 14-05-2021, 18:48.
Comment
-
Stuki to był rzeczywiście problem łożysk, nie wiem czy były uszkodzone, czy oni je uszkodzili, ale wymienią mi je w ramach reklamacji(łożyska, które zakładali było oryginałami).Last edited by Helter_Skelter; 17-05-2021, 15:46.
Comment
Comment