Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spalanie w Civic XI generacji

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• no to powiem Wam, że zazdroszczę mega
    moje 1.5T mieściło się w miesicie w 10l ale odkąd mam zmianę godzin pracy i jeżdżę w szczycie korków cyfra 12 się pojawiła (nie zmienił sie styl jazdy, nie zmieniła trasa tylko jej obożenie)
    z utęsknieniem czekam ciepłych dni gdzie 12 zamieniam na 2l w Forzie
    Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
    Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

• Zamieszczone przez Sintesi Zobacz posta
      Wow! Mój samochód w mieście spala od 12l/100km, gdzie te hondowskie czasy! :-)
      Identycznie :-) Widocznie stoimy i kulamy się w podobnych korkach :-)

Comment

• Wczoraj wyjazd z Zakopanego do 2 pasmowki ok 20km jazda na zmianę 20,30,60 km/h spalanie 2,3.
        Potem jazda 110km/h po zakopiance i odbicie do Złotnik dystans 110km spalanie 4.3

Comment

• Wspaniałe wyniki. Szczerze zazdroszczę. Też chciałbym uśmiechać się przy dystrybutorze.

Comment

• Zamieszczone przez zyga502 Zobacz posta
            Wczoraj wyjazd z Zakopanego do 2 pasmowki ok 20km jazda na zmianę 20,30,60 km/h spalanie 2,3.
            2,3 l/100 km to pewnie z górki i z wiatrem

Comment

• Zamieszczone przez Typek® Zobacz posta
              2,3 l/100 km to pewnie z górki i z wiatrem
              byłeś kiedyś w Zakopanym?

Comment

• zyga502 - Ale to spalanie w sprzyjających warunkach , nieosiągalne na dłuższym dystansie nie jest powtarzalne :

Takie mam spalanie , po Warszawie poniżej 5 gdy za oknem dość ciepło nie jest problemem . W trasie jak na zdjęciu
                6,5 trasa Władysławowo - Warszawa połowa drogi to S przelotowo 120/150 reszta to krajówki jechane jak ruch pozwala ale średnio ok 100km/h .
                5,9 trasa Warszawa-Władysławowo-Hel-Władysławowo spalanie podobne jak w drodze powrotnej tylko tu wyprawa na Hel i powrót zbił wynik poniżej 6 bo jechałem przepisowe 70 km/h cała trasę prawie 80 km
                (20250602_070127.jpg
                Last edited by gienio; 02-06-2025, 20:01.

Comment

byłeś kiedyś w Zakopanym?
                  Kiedyś byłem.

Comment

• Zamieszczone przez gienio Zobacz posta
                    zyga502 - Ale to spalanie w sprzyjających warunkach , nieosiągalne na dłuższym dystansie nie jest powtarzalne :

Takie mam spalanie , po Warszawie poniżej 5 gdy za oknem dość ciepło nie jest problemem . W trasie jak na zdjęciu
                    6,5 trasa Władysławowo - Warszawa połowa drogi to S przelotowo 120/150 reszta to krajówki jechane jak ruch pozwala ale średnio ok 100km/h .
                    5,9 trasa Warszawa-Władysławowo-Hel-Władysławowo spalanie podobne jak w drodze powrotnej tylko tu wyprawa na Hel i powrót zbił wynik poniżej 6 bo jechałem przepisowe 70 km/h cała trasę prawie 80 km
                    ([ATTACH=CONFIG]67386[/ATTACH]
                    Napisałem to jako ciewostke,start powiedzmy z ronda im Jana Pawła ll owszem z górki,potem jazda bez spiny,wynik był jaki napisałem.

Comment

..start powiedzmy z ronda im Jana Pawła ll owszem z górki..
                      No masz, i miałem rację. Z wiatrem pewnie też było, tylko niemierzalne :-)

Mam nadzieję, że potraktujesz to jako żart, bo czasami trzeba się pośmiać
                      Nie ma co przekonywać, Civic XI zasługuje na duży szacun, wiedząc, że można wykręcać czasami takie wyniki.
                      Ja po przesiadki z Ralliarta na Civic X ( średnia z trasy spadła z 12 l/100 na 5,5 l/100) też jestem szczęśliwy jak dziecko w sklepie z zabawkami.

Comment

• Wprawdzie nic nowego, ale chcę pokazać powtarzalność wyników w spalaniu XI-stki, u mnie akurat o taki test łatwo, bo to moja stała trasa jazdy, dystans 76km, droga krajowa, dosłownie 5 miejscowości, gdzie trzeba zwolnić do 50/70km/h, a reszta jazda w tempomacie ustawionym na 105-110km/h i taki piękny wynik.. powtarzam takie wyniki prawie non stop, od 4,8 do 5,2l/100km ( dystans z ruszenia z pod garażu do zatrzymania w miejscu docelowym). Czasem jest tak, że muszę też depnąć żeby wyprzedzić peleton jakichś ciężarówek... tak wiec jazda bez żadnego żyłowania.. wynik... 4,8l/100km.

spalanie1.jpg
                        Last edited by Grzechu; 05-06-2025, 09:25.
                        Moja łódka Civic..
                        Mój "klekocik" Ceed..
                        New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                        Coś na temat olejów..

Comment

Working...
                        X