wiecie, spalanie spalaniu nie równe... u mnie ostatnio pojawiło sie 11-12l w wawie. zmienili mi godziny pracy - ruszam tuż przed szczytem a wracam w szcycie. to co mozna zrobic w 12-15min bez ruchu rano robie w 20 ale jak wracałem 20 to wracam 40-50. Droga sie nie zmiania a ruch tak. wiecej stoje niż jade... dramat... juz nawet myslalem, że cos nie tak z autem ale wystarczy normalna trasa, normalny dzien i wszystko wraca do normalnych wartosci...
w tych warunkach jadąc płynnie i starając się przewidywać w Xgen schodzi sie do 6,3 - 6,5l nawet z CVT
a przytoczony wspomniany 5gen z d15z1 czy 6gen z ek3 d15z3 bodajże ze swoimi długimi skrzynkami spokojnie równały sie osiągami spalania min z tą nowa hybrydą...
nie miały hybrydy i nie miały norm eurosreuro i to było 30 lat temu technologicznie....
Zamieszczone przez Grzechu
Zobacz posta
a przytoczony wspomniany 5gen z d15z1 czy 6gen z ek3 d15z3 bodajże ze swoimi długimi skrzynkami spokojnie równały sie osiągami spalania min z tą nowa hybrydą...
nie miały hybrydy i nie miały norm eurosreuro i to było 30 lat temu technologicznie....
Comment