Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spalanie w Civic XI generacji

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

A jak myślisz ile by spaliła x, jak pewnie byś pruł z 220 ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    zawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić

Comment

Zamieszczone przez rob1986 Zobacz posta
      A jak myślisz ile by spaliła x, jak pewnie byś pruł z 220 ?

Tzn to tylko informacyjny post, nie wylew żalu xD, uważam że normalne spalanie jak na benzynę + obciążenie bagażami

Comment

Ja jechałem non stop z Rzeszowa do Krakowa max 140 i spalił mi 7l, bez pośpiechu droga nie zawalona autami, jechałem na koncert Def Leppard w środę

zawsze o-lej 0w20 Castrol H 1L, zmieniły się warunki pracy silnika to i olej też zmienić

Comment

Tak informacyjnie.
          Trasa Muszyna - Tarnów, jakieś 115km, do max. 100km/h - wynik jak na foto. Uważam, że to naprawdę dobry wynik przy dynamice tego auta.
          IMG_2484.jpg

Comment

Wynik ładny, ale nie widzę na wyświetlaczu, że to przejechane 115km ze średnią 3,3l.
            Moja łódka Civic..
            Mój "klekocik" Ceed..
            New... "Japończyk" e:Hev 2.0
            Coś na temat olejów..

Comment

Na trasie jeżdżąc delikatnie 1.5T czy 2.0 bez problemu można osiągnąć wartości porównywalne do tej hybrydy, szczególnie jak ma się manuala. Natomiast w mieście z wrzucanych tutaj raportów wychodzi, że hybryda jest raczej bezkonkurencyjna - super wyniki. Dla mnie byłoby to idealne bo obecnie auto ponieważ głównie obecnie poruszam się po mieście...
              Jakby na to nie patrzył to wygląda, że to dość oszczędne auto.
              Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
              Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Spalanie w Civic XI generacji

Ostatnio jechałem z Krakowa do Rzeszowa to równo 150 czasami 180 i spalił 8,5 litra, natomiast jak jechałem do Krakowa na koncert to max prędkość 140- 130 i spali 7-7,5

Wysłane z iPhone za pomocą Tapat

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                  Wynik ładny, ale nie widzę na wyświetlaczu, że to przejechane 115km ze średnią 3,3l.
                  No nie zobaczysz tu przebiegu, bo to spalanie, które jest pokazane na tym zdjęciu 3,3L to spalanie tylko z bieżącej jazdy od momentu odpalania. Tak jak napisałem, Ruszyłem w Muszynie, a foto robiłem jak wjechałem na obwodnicę Tarnowa.
                  Wrzuciłem to tylko jako ciekawostkę, że można zrobić fajne spalanie nie tylko w mieście.

Comment

Zamieszczone przez icmarek Zobacz posta
                    Wrzuciłem to tylko jako ciekawostkę, że można zrobić fajne spalanie nie tylko w mieście.
                    Oczywiście, generalnie wynik rewelacja w trasie, bije nawet diesla. XI bdb autko, szkoda, że niedostępne na PL rynku..
                    Moja łódka Civic..
                    Mój "klekocik" Ceed..
                    Coś na temat olejów..

Comment

• Nie wiem jak wy to robicie, że macie tak niskie spalanie. Mnie w praktyce rzadko udaje się zejść poniżej 5l/100km. Średnio wychodzi mi ok. 6l (tryb mieszany). Czasem lubię sobie przycisnąć na autostradzie ale raczej chwilowo. Poza tym jeżdżę dynamicznie ale płynnie i z rozsądkiem (unikam ostrego hamowania, raczej staram się rekuperować energię, nie ruszam z piskami itp.). Zaczynam podejrzewać, że moja Hania jest chyba z początku produkcji (odbiór w październiku u.r.) i ma jakieś starsze oprogramowanie sterujące napędem. Jak uważacie czy jest to możliwe?

Comment

• Niskie spalanie wychodzi jak się turlasz po miescie.
                        Im wiecej trasy tym spalanie wyższe

Comment

• Jak zawsze dochodzi styl jazdy jak i specyfika miasta...
                          Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
                          Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

• Zamieszczone przez mistrzpp Zobacz posta
                            Średnio wychodzi mi ok. 6l (tryb mieszany). Czasem lubię sobie przycisnąć na autostradzie ale raczej chwilowo. Poza tym jeżdżę dynamicznie ale płynnie i z rozsądkiem
                            No i tak Ci wychodzi, wydaje mi się, że przy dynamicznej jeździe 6l to jest normalny wynik, spalinówka musi swoje zrobić.
                            Moja łódka Civic..
                            Mój "klekocik" Ceed..
                            Coś na temat olejów..

Comment

• Jak chcesz gonić czerwone światła zawsze będziesz miał wynik ponad 7 litrów czy będziesz jeździł 11stka czy 10siatka na trasie tez spalisz tyle samo bo 11 ma ograniczenia tylko do 190 a 10 do 230 wiec nie ma o czym mówić jeździsz spokojnie to rumak mniej pali pozdrawiam

Comment

• Do miasta - bajka ale w trasie 1,5 już nie odstaje. A to wszystko za dwa nowe Xy. Szkoda. Ostatnio pobiłem rekord X w manualu. Z całego zbiornika, średnia to 5,12l. Nie jakieś tam 15 km, tylko 731km. Jeszcze nigdy nie udało mi się dobić do 700km bez "komornika". Jazda zgodna z przepisami, komputer w civicu 4,7, a matematyka 5,1.
                                Civic 1.5T

Varadero

Comment

Working...
                                X